Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ένα πραγματικά οικογενειακό αυτοκίνητο που κρύβει εντυπωσιακά το μέγεθος του.

Εντυπωσιακή η χωρητικότητα του Pulsar.

Η κουπέ σχεδίαση του Juke μειώνει τον διαθέσιμο χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών.

Nissan Pulsar ή Juke

Διαβάστηκε από 49562 αναγνώστες - 5/9/2018

To Pulsar μας μεταφέρει στον αστερισμό της ευρυχωρίας όπου έρχεται αντιμέτωπο με τον βετεράνο Juke. Εξετάζουμε τις δύο hot προτάσεις της Nissan για να αποφασίσουμε με ποιο μοντέλο είναι προτιμότερο να σχεδιάσετε τις φετινές διακοπές για εσάς και την οικογένεια σας.

Έχοντας μία σημαντική απόκλιση στην τιμή και πιο συγκεκριμένα στα 1960 ευρώ (ακριβότερο το Juke στα 17.950 ευρώ) συγκρίνουμε την ευρυχωρία των δύο μοντέλων αλλά και τον εξοπλισμό που θα βρείτε στην ίδια έκδοση, Acenta. 

Διαστάσεις αυτοκινήτου: Το Pulsar κρύβει περίτεχνα τα 4.387 χλστ. μήκος αμαξώματος
Το Juke και λόγω σχεδίασης και λόγω απόστασης από το έδαφος δείχνει εντυπωσιακό κι ας είναι μικρότερο από τον μικρό του αδελφό. Το μικρομεσαίο από την άλλη δείχνει ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο ενώ στην πράξη κρύβει χώρους…από δύο αυτοκίνητα. Αρχικά να αναφέρουμε πως η διαφορά στο μήκος του αμαξώματος είναι στα 25.2 εκ. υπέρ του Pulsar και αυτό μάλλον θα το καταλάβετε μόλις μπείτε μέσα, παρά απ΄έξω.  Όσον αφορά βέβαια το πλάτος, τα δύο Ιαπωνικά μοντέλα είναι όμοια (3 χλστ. πλατύτερο το μικρομεσαίο) με τις μεγαλύτερες αντιθέσεις να έρχονται στο εσωτερικό.

Χώροι επιβατών: Χώρος για γόνατα στο Pulsar με διαφορά στα 6.2 εκ.
Το πίσω πλάτος του μικρομεσαίου μοντέλου στα 1.371 χλστ. είναι κατά 219 χλστ. μεγαλύτερο έναντι του crossover και η αλήθεια είναι πως αυτή η διαφορά δημιουργεί ενδιαφέρουσες συνθήκες για τους χώρους των πίσω επιβατών. Πιο συγκεκριμένα για τα γόνατα οι πίσω καθήμενοι στο Pulsar θα έχουν 6.2 εκ. μεγαλύτερο χώρο σε σχέση με το crossover, ενώ σε αυτόν για τα κεφάλια, υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εκεί τα 3.8 εκ. που υπερτερούν ξανά στο Pulsar, δημιουργούνται από το αρνητικό νούμερο -16χλστ. που καταγράψαμε μετρώντας το ύψος του Juke. 

Εξοπλισμός: Πιο πλούσιο το Juke
Και τα δύο μοντέλα εξετάζονται στην εξοπλιστική έκδοση Acenta όπου διάφορες τεχνολογικές ανέσεις όπως θύρες usb, clima, προβολείς ομίχλης κ.τ.λ. είναι δεδομένες. Τις σημαντικότερες διαφορές τις εντοπίζουμε υπέρ του SUV  καθώς μόνο σε αυτό θα βρείτε 17άρες ζάντες, φώτα ημέρας LED, λειτουργία Bluetooth, hands free και energy saver. Μας αρέσει βέβαια η χρήση δισκόφρενων μπρος-πίσω στο μικρομεσαίο.

Χώρος αποσκευών: Στα 31 λτ. η διαφορά υπέρ του Pulsar
Και τα δύο μοντέλα του συγκριτικού διαθέτουν ικανοποιητικούς χώρους αποσκευών, χωρίς όμως κάποιο να ξεχωρίζει ιδιαίτερα. Τα 31 παραπάνω λίτρα του μικρομεσαίου κάνουν την διαφορά και δίνουν το τελικό 385 λτ. Με αρκετά καλό σχήμα είναι σε θέση να φορτώσετε με ευκολία ογκώδη αντικείμενα χωρίς έξτρα προσπάθεια. Το Juke από την άλλη διαθέτει διπλό πάτο και με άνεση μπορεί να φιλοξενήσει ένα παιδικό καρότσι και μια μεγάλη βαλίτσα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ