Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το νέο Crossland X έχει μεγάλο χώρο αποσκευών.

Το Astra προσφέρει άφθονο χώρο για τους πίσω επιβάτες.

Opel Crossland X ή Astra;

Διαβάστηκε από 49233 αναγνώστες - 5/9/2018

Με διαφορά μικρότερη των 250 ευρώ, ποιο μοντέλο της εταιρίας μπορεί να μεταφέρει πιο άνετα εσάς και τις αποσκευές σας στις φετινές διακοπές;

Η κατηγορία των μικρών crossover ήρθε για να κοντράρει στα ίσα την, επί πολλά χρόνια, αυτοκρατορία των μικρομεσαίων. Το φρέσκο Crossland X έρχεται να κλέψει μερική από τη μαγεία της σταθερής αξίας που ακούει στο όνομα Astra. Ποιο υπερτερεί όμως σε κάθε τομέα τελικά; 

Διαστάσεις αυτοκινήτου: 15.8 πιο μακρύ το Astra
Πώς να συγκρίνεις την ευρυχωρία δύο μοντέλων εάν δεν ξεκινήσεις από έξω προς τα μέσα;  Το Astra λοιπόν αγγίζει τα 4.370 χλστ μήκος και έτσι μπορεί να περηφανεύεται πως «ρίχνει» σχεδόν 15 πόντους στον ομόσταυλο αντίπαλο. Στο πλάτος η διαφορά είναι μικρότερη με το μικρομεσαίο να αφήνει πίσω τα 1.765 χλστ. του crossover αντιπάλου κατά 44 χλστ. επηρεάζοντας έτσι φυσικά και τον χώρο για τους επιβάτες.

Χώροι επιβατών:  Στα γόνατα ο μεν, στα κεφάλια ο δε
Ταξίδι χωρίς παρέα δεν έχει ουσία, γι αυτό και οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο για να είναι άνετοι. Εξάλλου για διακοπές μιλάμε. Αρχικά, το πίσω πλάτος των καθισμάτων, έχει μικρή διαφορά ανάμεσα στα δύο συγκρινόμενα μοντέλα, καθώς τα 39 χλστ. που υπερτερεί το Astra δεν είναι κάτι εντυπωσιακό. Το ενδιαφέρον όμως της υπόθεσης, έγκειται στον χώρο για τα γόνατα μα και τα κεφάλια των πίσω. Πιο συγκεκριμένα, εάν αυτό που αναζητάτε στο επόμενο αμάξι σας, είναι περίσσιος χώρος για τα γόνατα, το μικρομεσαίο, παίζει χωρίς αντίπαλο πραγματικά. 7.1 εκατοστά περισσότερη άνεση για τους πίσω επιβάτες που λίγο λείπει να ταξιδέψουν σταυροπόδι. Το παιχνίδι όμως γυρνάει τούμπα εάν οι φίλοι σας είναι υψηλόσωμοι καθώς το Crossland X προσφέρει σχεδόν 1 εκ. για τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Μην σαν ακούγεται μικρή η διαφορά, καθώς στον συγκεκριμένο τομέα, ένα εκ. μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά σε ένα πολύωρο ταξίδι.

Εξοπλισμός: Μερικώς πλουσιότερος εξοπλισμός στο μικρομεσαίο
Και τα δύο μοντέλα στις μεσαίες τους εκδόσεις έχουν εξοπλισμό που δεν θα απογοητεύσει κανέναν, ίσα ίσα θα λέγαμε. Από κει και πέρα στο crossover θα βρείτε 17άρες ζάντες έναντι 16 του Astra, με το τελευταίο όμως να εξοπλίζεται με ηλεκτρικό χειρόφρενο μα και πίσω αισθητήρες. Σε τεχνολογικές ανέσεις, θύρες και σύστημα infotainment δεν ξεχωρίζει κάποιο μοντέλο.

Χώρος αποσκευών: 40 λτ. διαφορά δεν τα λες και λίγα
Διακοπές σημαίνει, ομπρέλα, βαλίτσες, ψυγεία, ρακέτες και πολλά, πολλά ακόμα. Ειδικά οι πολυήμερες διακοπές απαιτούν μία μικρή μετακόμιση. Ποιο από τα δύο όμως διαθέτει τον μεγαλύτερο χώρο; 410 λτ. του Crossland X εναντίον 370 lt. του Astra. Και τα δύο έχουν καλό σχήμα και εύκολα προσβάσιμο, μα το μικρό crossover διαθέτει μεγάλο προβάδισμα σε αυτό το τόσο απαιτητικό κομμάτι της ευρυχωρίας.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ