Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

SEAT Arona

Τα 20 λτ. επιπλέον του Arona είναι μία αξιόλογη διαφορά και μπορούν να χωρέσουν την έξτρα τσάντα που θα παίρνατε μπροστά.

Αρκετά περισσότερο χώρος για τα γόνατα των επιβατών στο Leon με την διαφορά να αγγίζει τα 4.5 εκ..

SEAT Arona ή Leon;

Διαβάστηκε από 49583 αναγνώστες - 5/9/2018

Τα δύο αγαπημένα μοντέλα της ισπανικής εταιρίας έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι και έτσι δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το αφιέρωμα μας. Με μία διαφορά της τάξεως των 1.055 ευρώ, ποιο μοντέλο θα σας πάει πιο «φορτωμένους» στην πλαζ φέτος;

Οι Ισπανοί πήραν τον χρόνο τους και έριξαν στην καυτή κατηγορία των crossover το δυνατό τους μοντέλο όταν ήταν πραγματικά έτοιμοι. Έτσι το ολοκληρωμένο και ξεχωριστό Arona είναι σε θέση να κοντράρει στα ίσα τον βασιλιά ευρυχωρίας, Leon.

Διαστάσεις αμαξώματος: 12.5 εκ. μακρύτερο το μικρομεσαίο
Και τα δύο μοντέλα παίζουν με νούμερα που δεν θεωρούνται υπερβολικά για την κατηγορία τους. Με γυμνό μάτι ίσως να νομίζετε πως έχουν ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις, μετρώντας όμως σωστά μπορούμε να δώσουμε τα ηνία στο κατά 12.5 εκ. μακρύτερο Leon. Η πλάστιγγα συνεχίζει να γέρνει υπέρ του και στο πλάτος, όπου η διαφορά μικραίνει πολύ και συγκεκριμένα στα μόλις 4 χλστ. Η μεγάλη διαφορά τους βέβαια στην απόσταση από το έδαφος μπορεί να ξεγελάσει το μάτι πολλών.

Χώροι επιβατών: Μεγαλύτεροι χώροι για γόνατα στο Leon, για τα κεφάλια στο Arona
Η μέτρηση του πίσω πλάτους πάντα προϊδεάζει για τους χώρους που θα φιλοξενήσουν επιβάτες και αποσκευές. Η καταμέτρηση φέρνει στην κορυφή ξανά το Leon αν και η διαφορά των 17 χλστ. είναι πραγματικά απειροελάχιστη. Η παρέα σας στα ταξίδια μπορεί να απολαύσει 4.5 εκ. παραπάνω χώρο για τα γόνατα της εάν κάθεται στα πίσω καθίσματα του μικρομεσαίου και 4χλστ. παραπάνω χώρο για τα κεφάλια. 

Εξοπλισμός: Το Arona δεν συγκρίνεται
Η νέα άφιξη του Arona φυσικά και του δίνει μεγάλο προβάδισμα στον εξοπλισμό. Και τα δύο μοντέλα στις εκδόσεις Style έχουν αρκετές διαφορές. Συγκεντρώνοντας τις πιο ουσιαστικές, αναφέρουμε την παρουσία 17άρας ζάντας στο crossover (έναντι 16 ιντσών του Leon), διχρωμία στην οροφή που δημιουργεί αυτόματα sport αίσθηση και φυσικά το ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 6.5 ιντσών που αναβαθμίζει άρδην το αυτοκίνητο. Το σύστημα infotainment είναι ένα κομμάτι που δείχνει να πονάει το Leon σε σύγκριση με το νεοαφηχθέν.

Χώρος αποσκευών: Πόση σημασία έχουν 20 λτ. διαφορά;
Σύγκριση ευρυχωρίας σημαίνει αυτόματα χώρος αποσκευών. Σε αυτό τον κρίσιμο τομέα, με διαφορά 20 λτ. τα ηνία παίρνει το ολοκαίνουργιο Crossover το οποίο αγγίζει τα 400 λτ. Ένα νούμερο ούτως η άλλως εντυπωσιακό ενώ τα αναδιπλούμενtα καθίσματα με ασύμμετρη πλάτη, το διπλό δάπεδο και οι διάφοροι γάντζοι στήριξης θα φανούν επίσης χρήσιμα στοιχεία σε κάθε οικογενειακή εξόρμηση.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ