Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το μήκος του Megane αυτόματα του παραχωρεί αρχοντική παρουσία στον δρόμο.

Μικρή υπεροχή του Megane στο χώρο αποσκευών.

Το Captur ξεχωρίζει για τους χώρους των επιβατών.

Renault Captur ή Megane;

Διαβάστηκε από 49486 αναγνώστες - 5/9/2018

Ακούς Γαλλία και αμέσως σκέφτεσαι άνεση; Δεν έχεις κανένα άδικο. Πάντα η Renault έθετε την ευρυχωρία έναν από τους πρωταρχικούς της στόχους και το έδειχνε με κάθε ευκαιρία σε κάθε της νέο μοντέλο.

Βάζουμε στη μια μεριά της ζυγαριάς το μικρομεσαίο Megane, από την άλλη το ολόφρεσκο crossover Captur και στη μέση τα μόλις 70 ευρώ διαφορά στη τιμή τους.  Δίνοντας κάτι λιγότερο από 19.000 ευρώ, με ποιο από τα δύο μοντέλα μπορείτε να επιχειρήσετε μία μικρή μετακόμιση;

Διαστάσεις αυτοκινήτου:  23.7 εκ. πιο μακρύ το Megane
Ανέκαθεν το Megane ήταν αυτοκίνητο επιβλητικό, με το μήκος του να είναι ένα από τους λόγους που επιβάλλεται στον δρόμο. Φτάνει λοιπόν τα 4.359 χλστ. και ξεπερνάει τον αδερφό του κατά 237 χλστ. Αρκετά μεγάλη διαφορά θα λέγαμε η οποία αν και μικρότερη, παραμένει και στο πλάτος των δύο οχημάτων. Εκεί μετριάζεται στα 4.4 εκ. υπέρ του Megane και σε κάνει να αναρωτιέσαι. Πόσο πιο άνετα θα κάθονται οι επιβάτες στο μικρομεσαίο έναντι του Crossover; Μη βιάζεστε να απαντήσετε και διαβάστε ευθύς αμέσως γιατί.

Χώροι επιβατών: Σταυροπόδι στο Captur 
Ερχόμαστε λοιπόν ίσως στον πιο σημαντικό τομέα ευρυχωρίας, αυτό των επιβατών. Εκεί  η πλάστιγγα γέρνει φανερά προς την αντίθετη κατεύθυνση και υπέρ του Captur. Οι συνταξιδιώτες σας θα έχουν σχεδόν 3 εκ. παραπάνω αέρα για τα γόνατα τους. 3 εκ. είναι ένα πολύ αξιόλογο νούμερο καθώς ο χώρος για τα γόνατα είναι το 90% της άνεσης σε ένα ταξίδι. Ακόμα και τρία άτομα να ταξιδέψουν στο μικρό crossover δεν θα χρειαστεί να κάνουν ιδιαίτερες παραχωρήσεις. Στο κομμάτι του ύψους τώρα το Megane προβληματίζει ιδιαιτέρως καθώς η απόσταση κεφάλι-οροφής είναι μόλις 6χλστ. Στο Captur ανέρχεται σχεδόν στα 3 εκ. και συγκεκριμένα σε 28 χλστ. Είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων και επιλογής. Τα νούμερα δεν ψεύδονται ποτέ και έτσι είναι ασφαλές να βγάλουμε το συμπέρασμα πως οι επιβάτες εντός του Captur θα ταξιδέψουν με μεγαλύτερη άνεση από ότι στο μικρομεσαίο γαλλικό.

Εξοπλισμός: Σε ίσα επίπεδα
Κάθε λογής άνεση τεχνολογική και ασφαλείας θα βρείτε και στα δύο γαλλικά μοντέλα. Εάν μπορούμε να τονίσουμε κάποια διαφορά αυτή είναι στην ύπαρξη συστήματος πολυμέσων Media nav evolution με οθόνη αφής 7 ιντσών στο Captur με ελληνική και ευρωπαική χαρτογράφηση αλλά και πλοήγηση-μενού στην γλώσσα μας. 

Χώρος αποσκευών: Μικρή διαφορά στα 7 λτ.
Το μικρομεσαίο μπορεί να περηφανεύεται πως διαθέτει 7 παραπάνω λτ. χώρου αποσκευών από το ομόσταυλο crossover. Η τελική όμως αποτίμηση είναι κάπως διαφορετική καθώς στο Captur τα 377 λτ. ανάλογα με την διαμόρφωση των καθισμάτων, μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε 455 και με αρκετά εύκολα προσβάσιμο σχήμα. Όχι ότι το Megane υστερεί, μα το crossover δείχνει πιο χαμαιλέοντας. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ