Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η εντυπωσιακής σχεδίασης CLA, διαθέτει πλούσιο χώρο αποσκευών.

Mercedes GLA

Mercedes-Benz GLA ή CLA;

Διαβάστηκε από 49534 αναγνώστες - 5/9/2018

Ενδοοικογενειακή premium μάχη ευρυχωρίας. Δύο μοντέλα που συμβολίζουν την προσιτή χλιδή με μέση τιμή τα 33.000 ευρώ θέτονται αντιμέτωπα με στόχο τους μεγαλύτερους χώρους. GLA ή CLA λοιπόν;

Από την μία μεριά συναντάμε ένα από τα πιο όμορφα μικρά crossover της αγοράς, την GLA 180d που μπορεί να γίνει δική σας με 34.110 ευρώ. Στον αντίποδα η μοναδική CLA που κοστίζει 1.505 ευρώ λιγότερα και ξεχωρίζει για την αισθητική της.

Διαστάσεις αμαξώματος: 22.3 εκ. μεγαλύτερο μήκος για τη CLA 
Επιβλητικές και οι δύο φυσικά, με αυτή που τραβάει τα βλέμματα λόγω σχεδίασης μα και διαστάσεων, να είναι η CLA. Κατά 22.3 εκ. πιο μακριά επιβάλλεται στον δρόμο χωρίς να προσπαθήσει στο ελάχιστο καθώς γίνεται περίτεχνα ένα με τον δρόμο. Στο πλάτος η πλάστιγγα γέρνει προς την GLA η οποία είναι κατά 2.7 εκ. πιο φαρδιά και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζεται παραδόξως και με γυμνό μάτι, καθώς το στήσιμο της επιδεικνύει το πλάτος της. 

Χώροι επιβατών: Μοναδική διαφορά ο χώρος για τα κεφάλια των επιβατών
Εντυπωσιακά παρόμοια τα νούμερα σε ότι έχει να κάνει με εσωτερικό πλάτος και χώρους για τα γόνατα. Για την ακρίβεια  στα 1.345 χλστ. η GLA μπορεί να «περηφανεύεται» πως έχει μεγαλύτερο εσωτερικό πλάτος της τάξεως των 2 χλστ. ενώ για τα γόνατα η διαφορά αγγίζει με το ζόρι το 1 εκ. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως μπορεί οι τιμές μεταξύ των δύο μοντέλων να είναι μικρές, όμως και τα δύο αποτελούν τα μεγαλύτερα αμαξώματα ολόκληρου του συγκριτικού. Τέλος, στον χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών, η CLA χάνει πλήρως το παιχνίδι. Αυτό γιατί η απόσταση από την οροφή είναι μόλις 5 χλστ. με την αντίστοιχη του crossover να φτάνει τα 3 εκ.

Εξοπλισμός: Δύο υπερπλήρη αυτοκίνητα που δεν υστερούν πουθενά
Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα είναι η αναζήτηση αρνητικών σε τόσο προσεγμένα αυτοκίνητα. Στον τομέα του εξοπλισμού και στις δύο Mercedes θα βρείτε όλα όσα χρειάζεται ένα αμάξι για να χαρακτηριστεί υπερπλήρες. Στις βασικές τους εκδόσεις το επίπεδο του εξοπλισμού είναι σχεδόν ίδιο με την λίστα του προαιρετικού να είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο αγοραστής έχει χιλιάδες επιλογές customization.

Χώρος αποσκευών: Στα 470 λτ. της CLA, 421 λτ. για την GLA
Εδώ να αναφέρουμε πως και τα δύο ξεπερνάνε κατά πολύ τα 400 λτ. (νούμερο άπιαστο όνειρο για τον περισσότερο ανταγωνισμό) με την CLA να παίρνει ξανά τα ηνία με τα 470 λτ. της. Αμφότερα πορτ-παγκάζ έχουν πολύ βολικό σχήμα και εξυπηρετούν στην μεταφορά μεγάλων αντικειμένων με μεγάλη ευκολία. Χρειάζεστε κάτι παραπάνω;
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ