Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Σας θυμίζει Kuga; Λογικό!

Το πάτημα στον δρόμο είναι στιβαρό, με τις κλίσεις να είναι περιορισμένες.

Ευχάριστο εσωτερικό και αρκετά πιο εργονομικό από το προ ανανέωσης μοντέλο.

Ford EcoSport 1.0 Ecoboost 140 PS ST Line - Σε αναSTαίνει

Διαβάστηκε από 58654 αναγνώστες - 11/9/2018

Είναι η πρώτη φορά που το μικρό crossover της Ford εξοπλίζεται με την ST Line έκδοση. Πιο δραστήριο από ποτέ με περίσσια όρεξη για off road διαδρομές, κοιτάει πολύ ψηλά στην συγκεκριμένη κατηγορία. ¶δικα;

Με αμάξωμα που σχεδόν σε απειλεί κοιτώντας το, με 1.000άρι κινητήρα και 140 αθλητικά άλογα, πιστεύουμε πως έχει κάθε δικαίωμα να είναι μέσα στις TOP επιλογές των εν δυνάμει αγοραστών. 

Εμφάνιση-σχεδίαση: Το πακέτο ST Line το ποτίζει σπορ σταγόνες 
Αρχικά να σας προλάβουμε, ναι είναι πάνω από τα 4μ. και για την ακρίβεια αγγίζει τα 4.096 χλστ. με το ύψος να φτάνει τα 1.653χλστ. Το εντυπωσιακό παρουσιαστικό του, μαζί με τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και τα φωτιστικά σώματα στον πρόβολο, παραπέμπει αρκετά σε Kuga. Το μπλε σήμα πλέον δεσπόζει στο κέντρο της γυαλιστερή γρίλιας, ενώ το ST Line κοστούμι, ποτίζει περίτεχνα το αμάξι με μικρές σπορ σταγόνες. Λογότυπα, χαμηλωμένοι προφυλακτήρες και 190 χλστ. απόστασης από το έδαφος, το κάνουν να ξεχωρίζει στην κατηγορία.

Οδική συμπεριφορά: Οδηγοκεντρικό Ford για light περιπέτειες
Την λέξη οδηγοκεντρικό την συναντάμε στο λεξικό δίπλα από τη λέξη Ford. Έτσι και εδώ, υψηλή θέση οδήγησης, πιο σφικτή ανάρτηση και 17 ιντσών τροχοί συνθέτουν το σκηνικό για ένα αυτοκίνητο που χαίρεσαι να οδηγάς. Στιβαρό πάτημα, περιορισμένες κλίσεις και ένα εκπληκτικό σε πληροφόρηση τιμόνι, θα δώσουν άνεση στον οδηγό και ασφάλεια στους επιβάτες. Καλή ποιότητα κύλισης, φιλτράρισμα ανωμαλιών και απόσταση από το έδαφος, σε ρίχνουν και σε πατημένα χωμάτινα τερέν.

Κινητήρας-επιδόσεις: 6 βραβεία για τον συγκεκριμένο κινητήρα
Κάτω από το καπό του EcoSport συναντάμε τον πολυβραβευμένο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης Ecoboost. Με χωρητικότητα 998 κ.εκ., απόδοση 140 ίππων και ροπή 180 Nm, είναι ένα μηχανικό σύνολο που ταιριάζει γάντι με τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Τι εννοούμε; Δεν θα σας κολλήσει στο κάθισμα από την επιτάχυνση, θα κάνει όμως το 0-100 σε 10.2 δευτ., θα αγγίξει τα 188 χλμ. τελική και θα κρατήσει την κατανάλωση σε εκπληκτικά επίπεδα. Η Ford υπόσχεται 5.2 λτ./100χλμ. 

Εσωτερικό-χώροι: Θυμίζει Fiesta ST Line με χώρους για 4
Τα βλέμματα κεντρίζει αμέσως η 8 ιντσών οθόνη αφής SYNC 3 συστήματος infotainment. Συνεχίζοντας το εικονικό σκανάρισμα, θα βρείτε αρκετές σπορτίφ λεπτομέρειες (λόγω έκδοσης) ενώ στο θέμα της ποιότητας, έχει γίνει σημαντική δουλειά σε σχέση με το προ ανανέωσης μοντέλο. Μαλακό υλικό συναντάμε στο πάνω μέρος του ταμπλό, ενώ συναρμογή και φινίρισμα έχουν ανέβει επίπεδο. Στον τομέα των χώρων, 4 επιβάτες θα ταξιδέψουν με άνεση και αρκετό χώρο για κεφάλια ( 28 χλστ.) και γόνατα ( 86 χλστ.) ενώ για έναν πέμπτο θα πρέπει να γίνουν παραχωρήσεις. Ο χώρος αποσκευών με την χρήση του διπλού πάτου, φτάνει τα 356 λτ. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ