Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Με στοιχεία από Adam και Mokka δείχνει έτοιμο να σταθεί επάξια στη κατηγορία των μικρών crossover.

Τα φωτιστικά σώματα, κυρίως το βράδυ, είναι πολύ μοντέρνα και εντυπωσιακά.

Εξαργυρώνει επάξια μέσω του εξοπλισμού του, τα 21.950 ευρώ απόκτησης του.

Opel Crossland X 1.2 115PS - Φορτώθηκε εξοπλισμό και ξεχωρίζει

Διαβάστηκε από 58340 αναγνώστες - 11/9/2018

Ο όμιλος PSA έχει πολλούς λόγους να περηφανεύεται πως η κατηγορία των crossover είναι εν μέρει παιδί της. Ένας από αυτούς είναι και το ξεχωριστό Opel Crossland X που απαιτεί την προσοχή μας. Και την έχει.

Εξετάζουμε το Opel Crossland X με τον turbo βενζινοκινητήρα 1,2 λτ. Αυτόματο, με 6άρι κιβώτιο και απόδοση 110 ίππων, μας εντυπωσιάζει με τον εξοπλισμό του και όχι μόνο.

Εμφάνιση-σχεδίαση: Έχει την προσωπική του άποψη
Κοιτώντας το από μπροστά, μας θυμίζει κάπως Mokka όντας δυναμικό και νευρώδες, ενώ στην πίσω όψη, τα φωτιστικά σώματα διαμορφώνουν ένα πιο πολυχρηστικό χαρακτήρα. Ούτε μοιάζει με συμβατικό αυτοκίνητο μα ούτε προβληματίζει με το καλά κρυμμένο μέγεθος του. Από την άλλη, το αυξημένο ύψος από το έδαφος μαζί με τα μαύρα προστατευτικά στους προφυλακτήρες εντείνουν τον επιθυμητό crossover χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Το κάνουν πιο sport και σίγουρα αυτό είναι κάτι που θα διευρύνει και το target group των πιθανών αγοραστών. 

Εσωτερικό-χώροι: Μοντέρνο και high-tech
Εξοπλισμένο με όλα τα τεχνολογικά καλούδια, θα προφέρει ανέσεις και ευκολίες σε όλους τους επιβάτες. Η έγχρωμη οθόνη 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων είναι πραγματική εύχρηστη και δίνει τεχνολογική αύρα. Ο κρυφός φωτισμός στις επενδύσεις των θυρών και στο ταμπλό, μαζί με το σύστημα head up display βάζουν το κερασάκι στη τούρτα. Όσον αφορά τα υλικά, μαλακά βρίσκονται στο πάνω μέρος του ταμπλό, με την ποιότητα της συναρμογής και του φινιρίσματος να είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Αναφορικά με τους χώρους, αρκετοί χώροι για κεφάλια και γόνατα και στους 4 επιβαίνοντες με τον χώρο αποσκευών να αγγίζει τα 420 λτ. 

Κινητήρας-επιδόσεις: Δείξε μου τον κινητήρα σου να σου πω ποιος είσαι
Οι 110 ίπποι σε συνδυασμό με τα 205Nm ροπής, θα κινήσουν το νέο Corssland X με ευκολία ακόμα και σε πιο γρήγορους ρυθμούς. Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, 6 σχέσεων, παρέχει πολύ καλές επιδόσεις ακόμα και από στάση, ενώ διατηρεί τη κατανάλωση (σε πραγματικές συνθήκες ) στα εξαιρετικά 6,9 λτ./100χλμ. Οι αυτόματες εναλλαγές των ταχυτήτων γίνονται πολύ ομαλά, τα 0-100 έρχονται σε 11,6 δευτ. μη ψάξετε όμως το κάτι πιο σπορ, καθώς δεν θα το βρείτε.

Οδική συμπεριφορά: Ευθύβολο και με πολύ καλά φρένα
Στον δρόμο, το Crossland X, δείχνει ανεπηρέαστο από πλευρικούς ανέμους και παραμένει ευθύβολο σε όλη την οδηγική εμπειρία. Με την μερικώς σφικτή ανάρτηση να μην επιτρέπει στο αμάξωμα να παίρνει κλίσεις αλλά και να απορροφά ικανοποιητικά τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος, δεν θα σας κουράσει ούτε εντός, ούτε εκτός αστικού κύκλου. Εάν θελήσετε να το πάτε και λίγο στα όρια του, μην αγχωθείτε, καθώς θα διατηρήσει με μαεστρία την πρόσφυση του. Μοναδική ένσταση η περιορισμένη περιμετρική ορατότητα και ίσως ο θόρυβος του κινητήρα στις υψηλές στροφές. 
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ