Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Εντυπωσιακό και σίγουρα Skoda. Τραβάει τα βλέμματα!

Λιτό και πρακτικό εσωτερικό που αποσκοπεί στην άμεση εξοικείωση.

Οι ράγες στην οροφή δίνουν πιο σπορ αίσθηση.

Skoda Karoq 1.0 TSI 116 PS - KA-ROQ your world

Διαβάστηκε από 58347 αναγνώστες - 11/9/2018

Με ανταγωνισμό που δεν συγχωρεί και τα στάνταρ να είναι ήδη υψηλά, το νεόφερτο Skoda Karoq δείχνει να μην …ιδρώνει. 

Το downsizing ανθεί όσο ποτέ και η αλήθεια είναι πως μάλλον ήρθε για να μείνει. Σε αυτό το κλίμα κινείται και το νέο Karoq το οποίο εξοπλίζεται με 1.000άρη turbo κινητήρα απόδοσης 116 ίππων. Σε ποιους τομείς ξεχωρίζει το συγκεκριμένο compact SUV;

Εμφάνιση: Διαστάσεις και σχεδίαση σύμφωνα με την τσέχικη φιλοσοφία
Τραβάει τα βλέμματα και εντυπωσιάζει ως ένα μικρό Kodiaq. Σε σχέση με το απερχόμενο Yeti, το Karoq έχει μεγαλώσει σχεδόν «ένα νούμερο» ενώ σχεδιαστικά είναι φτιαγμένο από το μηδέν. Η χαρακτηριστική γρίλια τραβάει τη προσοχή αμέσως ενώ και τα φωτιστικά σώματα είναι πλήρως επανασχεδιασμένα. Οι ράγες στην οροφή δίνουν πιο σπορ αίσθηση και το χαμήλωμα της οροφής προς το τέλος του αμαξώματος, το μικραίνει στο μάτι, κρύβοντας περίτεχνα τον όγκο του.

Εσωτερικό: Ουσιαστική ποιότητα και στιβαρότητα
Μπαίνοντας στο εσωτερικό του Karoq, το μάτι πέφτει  στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό το οποίο και είναι ντυμένο με μαλακά πλαστικά, ενώ στο μοντέλο της δοκιμής η ιδιαίτερη διχρωμία του και οι ξεχωριστές επενδύσεις δίνουν ιδιαίτερα μοντέρνο τόνο. Τα βλέμματα τραβάει η οθόνη αφής 8 ιντσών σε πολύ καλή κεντρική θέση, γύρω από την οποία έχουν τοποθετηθεί μαύρα πλαστικά τα οποία, μαζί με χρωμιωμένες λεπτομέρειες, ντύνουν και τα χειριστήρια κλιματισμού. Εξαιρετικό λοιπόν και το φινίρισμα που αποπνέει σιγουριά στο πέρασμα των χρόνων.

Χώροι: ¶φθονοι χώροι για 5 ενήλικες
Με άνεση θα ταξιδέψουν ακόμα και 5 ενήλικες με υψηλό ανάστημα, ενώ το σύστημα των καθισμάτων VarioFlex, επιτρέπει τη διαμόρφωση πορτμπαγκάζ από τα 479 ως τα 588 λτ. ή με την αφαίρεσή τους στα 1.810 λτ.  Xωρίς το σύστημα καθισμάτων ο χώρος αποσκευών είναι στα 521 λτ. 

Κινητήρας-Επιδόσεις:  Επαρκής με λογική κατανάλωση
Στο συγκεκριμένο μοντέλο συναντάμε έναν αρκετά σύγχρονο κινητήρα που καταφέρνει να ισορροπήσει αρκετά καλά ανάμεσα σε επιδόσεις και κατανάλωση. Ο 3κύλινδρος, 1.000άρης turbo κινητήρας του ομίλου VW, αποδίδει 116 ίππους και 200 Nm ροπής. Ένας άκρως πολιτισμένος κινητήρας ο οποίος χαρακτηρίζεται από την απουσία κραδασμών και συνεργάζεται με ένα 6τάχυτο κιβώτιο το οποίο θα χρησιμοποιείτε αρκετές φορές. Αυτό, καθώς για πιθανές προσπεράσεις χρειάζεται να κατεβάσεις μία ή και δύο σχέσεις. Η κατανάλωση κυμαίνεται σε λογικά επίπεδα ακόμα και σε πραγματικές συνθήκες, αφού δύσκολα ξεπερνά τα 7,4 λτ./100 χλμ.

Οδική συμπεριφορά: Σταθερό με προσεγμένη ηχομόνωση
Σωστή θέση οδήγησης, εξαιρετικά καθίσματα, εκπληκτική ηχομόνωση και πανοραμική θέα είναι τα πρώτα που εκτιμάς οδηγώντας το μόλις  5 λεπτά. Στην συνέχεια, το Karoq είναι ευέλικτο, με λογικό κύκλο στροφής, δεν φιλτράρει όμως εντελώς τις εγκάρσιες ανωμαλίες.
Από την άλλη εμφανίζει μια ουδέτερη συμπεριφορά με υψηλά περιθώρια πρόσφυσης και συγκρατημένη κλίση στις στροφές, με τα εξαιρετικά φρένα 100-0 σε 34.4 μ. να συμπληρώνουν τέλεια την εικόνα. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ