Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Φανερά πιο άγριο με τη νέα μάσκα αλλά και τα φωτιστικά σώματα.

Η απόσταση από το έδαφος του δίνει την crossover ταυτότητα.

¶νετα καθίσματα και με καλή πλευρική στήριξη. Οι μικρές λεπτομέρειες είναι που σε κάνουν να ξεχωρίζεις, όπως οι ραφές στο τιμόνι.

Peugeot 2008 1.2 PureTech 110PS EAT6 - Το πολυεργαλείο της Peugeot

Διαβάστηκε από 58658 αναγνώστες - 11/9/2018

Το 2008 είναι ο ελβετικός σουγιάς της γαλλικής φίρμας και αυτό γιατί καταφέρνει να συνδυάσει τα πλεονεκτήματα από πολλές και διαφορετικές κατηγορίες.

Το τρίπτυχο, δυναμική σχεδίαση, οικονομικός βενζινοκινητήρας και το γνωστό κιβώτιο EAT6 εκπροσωπούν απόλυτα το συγκεκριμένο μοντέλο και εμείς ψάχνουμε να βρούμε τον αδύναμο κρίκο του. Σίγουρα έχει;

Εμφάνιση: Αγρίεψε για να αναμετρηθεί με τον ανταγωνισμό
Η νέα μεγάλη μάσκα που πρωταγωνιστεί εμπρός και ενσωματώνει πλέον το λογότυπο της εταιρίας αποτυπώνει τις πιο αγριεμένες προθέσεις του φρεσκαρισμένου 2008. Επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα (εμπρός και πίσω) με σκουρόχρωμο τζάμι και μαύρα πλαστικά να περιβάλλουν τους θόλους, θα κάνουν πολλά κεφάλια να γυρίσουν. Είναι πραγματικά μία μικρογραφία του 3008, η μια μεγεθυμένη παρουσία του 208; Όποιο και να είναι, μας αρέσει!

Εσωτερικό-χώροι: ¶νετο και ποιοτικό
Ο ψηλά τοποθετημένος πίνακας οργάνων, το χαρακτηριστικά μικρό σπορτίφ τιμόνι και η γενικότερη μίνιμαλ λογική, χαρακτηρίζουν τον εσωτερικό διάκοσμο του 2008. Στην κεντρική κονσόλα παραμένει το σύστημα infotainment με την μεγάλη hi-tech οθόνη αφής.  Στον τομέα της ποιότητας, έχουν χρησιμοποιηθεί καλά υλικά, ενώ συναρμογή και φινίρισμα είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Πραγματικά συνιστούμε να επιλέξετε την γυάλινη οροφή, καθώς σε συνδυασμό με τον ambient φωτισμό, εξασφαλίζουν άκρως ρομαντικές βόλτες. Αναφορικά με τους χώρους τώρα, 4 ενήλικες θα φιλοξενηθούν με μεγάλη άνεση, ενώ για ένα πέμπτο άτομο θα χρειαστούν αρκετές παραχωρήσεις. Ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 350 λίτρα με το νούμερο να εκτοξεύεται στα 1.194 λτ. εάν αναδιπλωθούν τα καθίσματα.

Κινητήρας-επιδόσεις: Ικανός και γνώριμος ο 1.2 PureTech
Εξοπλισμένος με turbo και άμεσο ψεκασμό, ο βραβευμένος 1200άρης PureTech κινητήρας, αποδίδει 110 ίππους ενώ διαθέτει 215 Nm ροπής, από τις 1.500 σ.α.λ. Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο, κινεί με άνεση το αμάξωμα των 1.150 κιλών, επιτρέποντας του να φτάνει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 11,2 δλ. και να αγγίζει τα 188 χλμ. τελική. Η ύπαρξη του αυτόματου EAT6 κιβωτίου κάνει την οδήγηση παιχνιδάκι και τον οδηγό πραγματικά να ξεχνά τι πάει να πει κούραση. Σωστές εναλλαγές που θα οδηγήσουν και σε πολύ καλά επίπεδα οικονομίας, το οποίο μεταφράζεται σε 7.4 λτ./100χλμ. σε πραγματικές συνθήκες.

Οδική συμπεριφορά: Οδηγοκεντρικό και άνετο εντός και εκτός πόλης
Είτε κινηθείτε εντός είτε εκτός πόλης, αυτό που θα αντιληφθείτε αμέσως είναι πως η μαλακά ρυθμισμένη ανάρτηση σε συνδυασμό με την αυξημένη από το έδαφος απόσταση, προσφέρουν μοναδική άνεση στους επιβάτες. Φιλτράρονται οι ανωμαλίες του δρόμου και τίποτα δεν κοπανάει. Ένα γενικά οδηγοκεντρικό crossover που στις στροφές έχει φυσιολογικές κλίσεις και ελεγχόμενες αντιδράσεις. Το μικρό και σπορ σε διαστάσεις τιμόνι προσφέρει πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου και πολύ καλή πληροφόρηση, ενώ οι αντιδράσεις και η συμπεριφορά του, παραμένουν ουδέτερες ακόμα και υπό πίεση. 
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ