4 φωτογραφίες »

Ποιο είναι το αγαπημένο χρώμα αυτοκινήτου παγκοσμίως;

Διαβάστηκε από 2203 αναγνώστες - 16/12/2020

Λένε ότι το χρώμα που επιλέγουμε για το αυτοκίνητο εκφράζει και τον χαρακτήρα μας. Ετήσια έρευνα αποκαλύπτει ποιο είναι το δημοφιλέστερο παγκοσμίως.

Το χρώμα ενός αυτοκινήτου δεν λειτουργεί απλώς ως το κυρίαρχο διακοσμητικό του στοιχείο. Πολλές επιστημονικές μελέτες αναλυτών-ψυχιάτρων αναφέρουν ότι το χρώμα που επιλέγεται αντιπροσωπεύει έμμεσα μεγάλο ποσοστό της προσωπικότητας του ιδιοκτήτη. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον τα τα αποτελέσματα της Axalta Coating System, η οποία πραγματοποιεί ετησίως έρευνες δημοφιλίας των χρωμάτων ενός αυτοκινήτου.
 
Στην 68η έκθεση «Global Automotive Color Popularity Report», λοιπόν, διαπιστώθηκε πως το 81% των αυτοκινήτων είναι άσπρο, μαύρο ή ενδιάμεσων αποχρώσεων (γκρι, ασημί). Για ακόμη μία χρονιά, 10η διαδοχικά, το άσπρο διατηρεί τα σκήπτρα του σε ποσοστό 38%. Το μαύρο βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 19%, με τους αγοραστές πολυτελών οχημάτων να το προτιμούν ιδιαιτέρως. Ανοδική τάση έχει το γκρι το οποίο με ποσοστό 15% (αύξηση δύο μονάδων) έχει το κορυφαίο επίπεδο δημοτικότητας εδώ και δέκα χρόνια. Πτώση, αντιθέτως, σημειώνει το ασημί με ποσοστό μόλις 9%. Πολλοί οδηγοί θεωρούν την μετάβαση από το ασημί στο γκρι και αντίστοιχες αποχρέωσεις του ως μία πιο μοντέρνα και κλασάτη κίνηση.


 
Γενικότερα οι καινοτόμες επιλογές χρωμάτων από αγοραστές αυτοκινήτων ακολουθούν τις σύγχρονες τάσεις της μόδας για σπίτια αλλά και κάθε είδους προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του ενδιαφέροντος για αποχρώσεις πράσινου-μπλε και πράσινου-κίτρινου.  «Οι τάσεις αγορών των καταναλωτών που αντικατοπτρίζονται στην έκθεση κατευθύνουν την ανάπτυξη χρωμάτων για το μέλλον», ανέφερε η Nancy Lockhart, υπεύθυνη προϊόντων χρωμάτων της Axalta, και προσέθεσε «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε αυτά τα δεδομένα και να συνδυάσουμε την τεχνολογία χρωμάτων, την εμπειρία της αγοράς και τα δεδομένα τάσης για να ζωντανέψουμε τα χρώματα».


 
Για όσους δεν γνωρίζουν, η Axalta Coating System είναι κορυφαία εταιρεία ειδίκευσης στις επιστρώσεις υλικών σε πολλούς βιομηχανικούς κλάδους, όπως μεταξύ άλλων και οι βαφές αυτοκινήτων. Τα αποτελέσματα της έκθεσης «Global Automotive Color Popularity» βασίζονται στην ανάλυση δεδομένων κατασκευής αυτοκινήτων 2020 και αποτελούν δείκτες των τρεχουσών τάσεων της αγοράς. Η έρευνα σχετικά με τις τάσεις χρωμάτων της βιομηχανίας ξεκίνησε το 1953 και η Axalta κάνει προβλέψεις-εκτιμήσεις για το πού θα κινηθεί η αγορά όσον αφορά τις τάσεις. Βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι το γεγονός πως τα χρώματα της αυτοκινητοβιομηχανίας που είναι αισθητικά ευχάριστα και λειτουργικά εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου και προσαρμόζονται, καθώς αλλάζουν οι προτιμήσεις των οχημάτων και των καταναλωτών.
 

Σχετικες Ειδησεις

Advertisement