Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αμορτισέρ: Κράτημα ή άνεση? Ποίο θεωρείς καλύτερο?

Αμορτισέρ: Κράτημα ή άνεση? Ποίο θεωρείς καλύτερο?

Διαβάστηκε από 5385 αναγνώστες - 5/11/2021

Κάθε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου, κάποια στιγμή, θα έρθει αντιμέτωπος με την αλλαγή αμορτισέρ, με το ερώτημα που θα τεθεί να είναι το εξής: «Τι αμορτισέρ να βάλω?» Αναλύουμε τι παίζει στην αγορά και με ποια κριτήρια πρέπει κάποιος να διαλέξει το ιδανικό αμορτισέρ για αυτόν.

Δύσκολη η επιλογή αμορτισέρ, καθώς υπάρχουν πολλές μάρκες και διαφορετικοί τύποι αμορτισέρ στην αγορά, με τον κάθε τύπο να έχει τα δικά του χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για να βρεις το κατάλληλο για σένα, έχε πάντα στο μυαλό σου τη χρήση που κάνεις και το διαθέσιμο budget που θέλεις να επενδύσεις στο τομέα της ανάρτηση.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

Τα περισσότερα aftermarket αμορτισέρ είναι λαδιού, που είναι τα πιο φθηνά αλλά κρατάνε και λιγότερο

Ο πιο απλός τύπος αμορτισέρ και αυτό που φοράνε τα περισσότερα αυτοκίνητα από το εργοστάσιο, είναι του λαδιού. Στο εσωτερικό τους υπάρχει ένα έμβολο, το οποίο κινείται μέσα σε ένα κύλινδρο γεμάτο λάδι. Το λάδι περνά μέσα από μικρές οπές που υπάρχουν στο έμβολο, προβάλλοντας την απαιτούμενη αντίσταση. Αρκετά μαλακά, ιδανικά για οδηγούς που αναζητάνε την άνεση, οικονομικά και διαθέσιμα για σε σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα. Δυστυχώς λόγω κακής επαγωγής της θερμότητας όταν βρίσκονται σε συνεχή «πίεση», το λάδι ζεσταίνεται πολύ (εμφανίζεται το φαινόμενο της σπηλαίωσης, όπου αρχίζουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στο λάδι και αρχίζει να βράζει), με αποτέλεσμα να πέσει άμεσα η απόδοσή τους. Λόγω των ελληνικών δρόμων, που είναι η χαρά της λακούβας και της κακοτεχνίας, το φαινόμενο αυτό είναι έντονο στα αμορτισέρ λαδιού, με αποτέλεσμα να χρειάζονται αντικατάσταση σχετικά γρήγορα.


Ιδανική επιλογή για καθημερινή χρήση είναι το αμορτισέρ αέρος - λαδιού, που διαθέτουν καλό συνδυασμό τιμής-απόδοσης

Τα αμορτισέρ αέρος - λαδιού είναι ίσως ιδανική επιλογή για αυτοκίνητα που γράφουν καθημερινά αρκετά χιλιόμετρα. Ελαφρώς πιο σκληρά από του σκέτου λαδιού, μπορούν να βγάλουν περισσότερο χιλιόμετρα αναλογικά με του λαδιού και λόγω του αέρα που περιέχουν περιορίζουν αρκετά το φαινόμενο σπηλαίωσης, ενώ ταυτόχρονα η τιμή του κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Τα αμορτισέρ αζώτου - λαδιού παρέχουν καλύτερη απόσβεση και απόδοση μετά από συνεχή καταπόνηση


Τα αμορτισέρ αζώτου - λαδιού έχουν καλύτερη απόσβεση, μιας και λειτουργούν όχι μόνο κατά την συμπίεση, αλλά και  την αποσυμπίεση, ενώ λόγω του αζώτου που ψύχει το λάδι, είναι πιο ανθεκτικά στις συνεχείς καταπονήσεις με την εμφάνιση σπηλαίωσης να είναι απίθανη. Η τιμή τους είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από τους προηγούμενους τύπους αμορτισέρ και δεν διακρίνονται για την άνεση τους. Ιδανικό και για πιο sport εφαρμογές.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις