Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Fiat 500X

Διαβάστηκε από 81191 αναγνώστες - 12/4/2020

Οι Ιταλοί πάντα έδινα και θα δίνουν μεγάλη σημασία στο στιλ, και για αυτό τους είμαστε πραγματικά ευγνώμονες. Με τη δική του διαφορετική φινέτσα και αύρα από Μιλάνο, το Fiat 500X αποτελεί την προσωπική τους μεταγγραφή στην καυτή κατηγορία των B-SUV και έρχεται να διεκδικήσει τη δική του μερίδα στις καρδιές του κοινού. Το συναντάμε στις εκδόσεις Urban, Lounge, City Cross, Cross και Sport.

Στην αρχική έκδοση Urban, η τιμή για τον 1.0T κινητήρα των 120 ίππων ανέρχεται στα 17.190 ευρώ με την λίστα εξοπλισμού να μπορεί να σταθεί επάξια, απέναντι στον ανταγωνισμό. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει 3.5 ιντσών TFT οθόνη στον πίνακα οργάνων, πλήρως ηλεκτρικά παράθυρα, a/c, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, cruise control, σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών και Uconnect radio.



Ακολουθεί η Lounge με τον ίδιο κινητήρα των 120 ίππων, όπου με τιμή στα 17.690 ευρώ, στα παραπάνω στοιχεία άνεσης και ασφάλειας προστίθενται, ηλεκτρικοί και αναδιπλούμενοι καθρέφτες ίδιου χρώματος με το αμάξωμα, κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο καθ ύψος, αυτόματη εναλλαγή μεγάλη σκάλας φώτων, εμπρός – πίσω αισθητήρες, ενώ στον τομέα της ψυχαγωγίας, συναντάμε επιπλέον 6 ηχεία και 2 θύρες usb.

Τρίτη στη σειρά πληρότητας, έρχεται η έκδοση City Cross (22.000 ευρώ), η οποία χρησιμοποιεί τον 1.300άρη κινητήρα των 150 ίππων, συνεργάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο και έρχεται να δώσει το κάτι παραπάνω σε γκάζι αλλά και εξοπλισμό. Πιο συγκεκριμένα αναβαθμίζεται με μπροστινούς προβολείς ομίχλης με λειτουργία cornering, χειρολαβές διαφορετικού χρώματος και 16άρες ζάντες αλουμινίου . Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως ακριβώς στην ίδια τιμή έρχεται και η έκδοση Cross η οποία ξανά με τον ίδιο κινητήρα και αυτόματο κιβώτιο, προσφέριε επιπλέον, ράγες οροφής, 19άρες ζάντες, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό και κάμερα οπισθοπορείας.



Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η έκδοση Sport η οποία κοστίζει 24.900 ευρώ και έρχεται πακέτο με τον 1.300άρη κινητήρα των 150 ίππων και το αυτόματο 6άρι κιβώτιο. Οι εξτρά πινελιές εδώ είναι η έγρωμη πλέον TFT οθόνη στο πίνακα οργάνων, τα φιμέ κρύσταλλα, το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος σε περίπτωση ανάγκης και τα Full LED φώτα.
 
Στην ιδιαίτερη περίπτωση του Fiat 500X θεωρούμε πως η οικονομία που προσφέρει ο 1.000άρης κινητήρας σε συνδυασμό με τον καλό εξοπλισμό της έκδοσης Lounge, είναι ο καλύτερος συνδυασμός στα 17.690 ευρώ. Φυσικά να υπενθυμίσουμε πως μπορείτε να προσθέσετε πραγματικά πολύ εξοπλισμό με τα εξτρά πακέτα, όπως σε κάθε ιταλικό μοντέλο.