Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Hyundai Kona

Διαβάστηκε από 81200 αναγνώστες - 12/4/2020

Το πάντα trendy και επιβλητικό Hyundai Kona διατίθεται σε 3 διαφορετικές εξοπλιστικές εκδόσεις την ώρα που συνοδεύεται από την εντυπωσιακή 5ετή εργοστασιακή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων. Ας δούμε αναλυτικά τις Style, Premium, Distinctive.

Η βασική έκδοση Style κοστίζει 16.990 ευρώ και συνεργάζεται με τον 1.000άρη τουρμπάτο κινητήρα απόδοσης 120 ίππων. Μία τιμή που εμπεριέχει και 300 ευρώ έκπτωση για ένα αυτοκίνητο που εκτός από τα υποχρεωτικά και απαραίτητα συστήματα, φέρνει μαζί σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στην ανηφόρα, αισθητήρα προειδοποίησης χαμηλής πίεσης ελαστικών, σύστημα Start/Stop,a/c, ηλεκτρικά παράθυρα μπρος-πίσω,  αυτόματα φώτα τεχνολογίας LED, ηλεκτρικούς καθρέφτες με LED φλας αλλά και το ιδιαίτερα χρήσιμο cruise control. Στο εσωτερικό εξοπλίζεται με οθόνη TFT 3.5 ιντσών στο πίνακα οργάνων, 4 ηχεία, BT, usb και μία μονόχρωμη οθόνη αφής 4 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό.



Αμέσως μετά και με τον ίδιο κινητήρα, συναντάμε την έκδοση Premium, η οποία με τιμή στα 17.750 έρχεται να προσθέσει στην λίστα εξοπλισμού, αυτόματο κλιματισμό, κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο σε ύψος,  αισθητήρες παρκαρίσματος με κάμερα οπισθοπορείας, πίσω φιμέ κρύσταλλα, 17άρες αντί για 16άρες ζάντες, αλλά και 7άρα πλέον έγχρωμη οθόνη αφής. Η τελευταία διαθέτει και λογισμικό Android Auto και Apple Car Play.

Η πιο πλούσια έκδοση που συνοδεύει το Hyundai Kona με τον ίδιο «βασικό» κινητήρα, απαντά στο όνομα Distinctive και κοστίζει 18.990 ευρώ. Σε αυτή τη περίπτωση η ήδη πλούσια λίστα εξοπλισμού ανεβαίνει ένα ακόμη επίπεδο καθώς προστίθεται σύστημα προειδοποίησης αντικειμένου στη νεκρή γωνία, σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης κατά την όπισθεν, πλήκτρο εκκίνησης κινητήρα αντί για κλειδί και εμπρός προβολείς ομίχλης. Το σύνολο ολοκληρώνουν οι 18άρες πλέον ζάντες αλλά και οι λεπτομέρειες άλλου χρώματος σε διάφορα σημεία.


 
Στην περίπτωση του Kona, και στις τρεις εκδόσεις η τιμή παραμένει εντυπωσιακά χαμηλά σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Η δεύτερη Premium στα 17.750 ευρώ θεωρείται ιδιαίτερα πλήρης και είναι αυτή που προτείνουμε ως την πιο συμφέρουσα σε αναλογία τιμής – εξοπλισμού.