Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

SEAT Arona

Διαβάστηκε από 81199 αναγνώστες - 12/4/2020

Μία άκρως value for money πρόταση από την SEAT, η οποία μέσω του Arona θέλει να προσφέρει τα περισσότερα, στην χαμηλότερη δυνατή τιμή. Το μοντέρνο αστικό crossover των Ισπανών προσφέρεται στις εκδόσεις Reference- Style-Xcellence και FR, με μία ιδιαιτερότητα στους προσφερόμενους κινητήρες. Ας το δούμε όμως.

Η βασική έκδοση Reference προσφέρεται με τον 1.0 TSI των 95 ίππων στα 15.400 ευρώ, αποτελώντας μία από τις πιο οικονομικές τιμές στο σύνολο του θέματος μας. Σε κάθε περίπτωση όμως ο εξοπλισμός είναι λιτός και περιλαμβάνει εκτός των γνωστών και απαραίτητων συστημάτων ασφαλείας, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, Front Assist με προστασία πεζών, προειδοποίηση απώλειας πίεσης ελαστικών, περιοριστή ταχύτητας, προβολείς αλογόνου με φώτα ημέρας και ατσάλινες 16άρες ζάντες. Στο ηλεκτρονικά μέρη συναντάμε μηχανικό κλιματισμό CLIMATIC, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, 4 ηχεία, ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 6.5 ιντσών, BT και usb.



Αμέσως μετά ακολουθεί η έκδοση Style η οποία επίσης προσφέρεται τόσο  με τον 1.0 TSI των 95 ίππων  στα 16.455 όσο και με τον 1.0 TSI των 115 πλέον ίππων στα 16.855 ευρώ. Σε αυτή την έκδοση η λίστα του εξοπλισμού αποκτά εκτός από τα παραπάνω, cruise control και σύστημα ειδοποίησης κόπωσης του οδηγού, δερμάτινο τιμόνι, προβολείς αλογόνου με φώτα ημέρας LED, εμπρόσθιους προβολείς ομίχλης αλλά και ζάντες αλουμινίου. Στο ηχοσύστημα, εμπλουτίζουν τον ήχο 2 επιπλέον ηχεία.

Η τρίτη και ακόμα πιο πλούσια έκδοση Xcellence έρχεται να συνεργαστεί με τον 1.000άρη των 115 ίππων στα 19.600 ευρώ. Στην συγκεκριμένη έκδοση το Arona εφοδιάζεται με σύστημα προειδοποίησης κόπωσης , αυτόματο διζωνικό κλιματισμό CLIMATRONIC, keyless σύστημα, ηλεκτρονικά αναδιπλούμενους και θερμαινόμενους καθρέφτες, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, πίσω φιμέ κρύσταλλα, διαφορετικού χρώματος οροφή και πίσω φώτα LED.


 
Στην  περίπτωση του SEAT Arona, υπολογίζοντας τόσο την λίστα του εξοπλισμού όσο και τις δυνατότητες του κινητήρα,  καταλήγουμε στην έκδοση Style, όμως με τον κινητήρα των 115 ίππων, καθώς η διαφορά κόστους για τον ίδιο εξοπλισμό από το σύνολο των 95 ίππων είναι μόλις 400 ευρώ.