Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Skoda Kamiq

Διαβάστηκε από 81203 αναγνώστες - 12/4/2020

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Η Skoda τα τελευταία 3 χρόνια έχει ανέβει επίπεδο και με μία σειρά από νέα μοντέλα σε όλες τις hot κατηγορίες, καταφέρνει να φιγουράρει σε όλες τις λίστες. Έτσι και στα B-SUV η παρουσία του Kamiq είναι μία ακόμη απόδειξη πως οι Τσέχοι πλέον κοιτάνε μόνο τις πρώτες θέσεις σε όλες της κατηγορίες. Το νέο B-SUV έρχεται σε 3 εκδόσεις Active, Ambition και Style.

Η βασική έκδοση Active συνεργάζεται με τον 1.000 TSI των 95 ίππων και κοστίζει 15.900 ευρώ ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως η ίδια έκδοση με τον 1.000άρη των 116 ίππων με το DSG κιβώτιο ανέρχεται στα 18.900 ευρώ. Σε αυτό το πακέτο λοιπόν, στον τομέα του εξοπλισμού ξεχωρίζουν το Front assist σύστημα με αναγνώριση πεζών και δυνατότητα αυτόματου φρεναρίσματος, το σύστημα για υποβοήθηση διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, τα LED φώτα, το cruise control αλλά και ο κλιματισμός. Μάλιστα όλα τα παράθυρα είναι ηλεκτρικά,  οι προβολείς τεχνολογίας LED ενώ την ενημέρωση και ψυχαγωγία των επιβατών αναλαμβάνει μία οθόνη αφής 6.5 ιντσών HD και το ηχοσύστημα Swing.



Αμέσως μετά, ακολουθεί η έκδοση Ambition, η οποία συνεργάζεται με τον 1.000άρη TSI των 95 ίππων στα 17.470 ευρώ και έρχεται να προσθέσει διζωνικό κλιματισμό, κάμερα οπισθοπορείας, πίσω φιμέ κρύσταλλα και keyless λειτουργία. Μάλιστα το ηχοσύστημα γίνεται Bolero και η οθόνη φτάνει τις 8 ίντσες με τρομερά υψηλή ευκρίνεια.

Κορυφαία έκδοση αποτελεί στα 18.900 ευρώ η Style η οποία αναβαθμίζει αισθητά το τεχνολογικό προφίλ του μοντέλου με ψηφιακό πίνακα οργάνων (virtual cockpit) αλλά και δυνατότητα σύνδεσης τηλεφώνου μέσω SmartLink+. Μάλιστα, σε αυτή την έκδοση οι ζάντες γίνονται 17άρες αλουμινίου, τα πίσω φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας Full LED ενώ και το τιμόνι γίνεται σπορ και δερμάτινο.


 
Η άκρως value for money πρόταση της Skoda έχει τραβήξει αρκετά φλας επάνω της και όχι άδικα. Θεωρούμε πως πλέον ο ψηφιακός πίνακας οργάνων που προσφέρεται στην πλούσια έκδοση Style είναι ένα στοιχείο που ένας νέος αγοραστής θα θέλει να αντικρίζει σε καθημερινή βάση, στο νέο του αυτοκίνητο.