Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Peugeot 2008

Διαβάστηκε από 81205 αναγνώστες - 12/4/2020

Το νέο Peugeot 2008 κατάφερε με την εξαιρετικά μοντέρνα σχεδίαση του, να κάνει πάταγο όσο λίγα B-SUV. Οι Γάλλοι αυτοί τη φορά έδωσαν ρέστα και έφεραν στη ζωή ένα μοντέλο που συνδυάζει όλη τη νέα φιλοσοφία, υιοθετεί νέες τεχνολογίες όπως 3D πίνακα οργάνων, ενώ παραμένει προσιτό. Το συναντάμε σε 3 εξοπλιστικά πακέτα, Active – Allure και GT-Line.
 
Η βασική έκδοση Active με τον 1.200 PureTech κινητήρα  των 100 ίππων κοστίζει 19.900 ευρώ και έρχεται να προσφέρει ένα πραγματικά υπερπλήρες πακέτο. Πιο συγκεκριμένα, το 2008 διαθέτει από την πρώτη κιόλας έκδοση σύστημα Pack Safety το οποίο περιλαμβάνει μία σειρά από συστήματα ασφαλείας όπως Active Safety Brake με κάμερα για αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, ειδοποίηση και υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, εκτεταμένη αναγνώριση οδικής σήμανσης ακόμα και αναγνώριση (και ειδοποίηση) υπέρβασης ορίου ταχύτητας. Στη συνέχεια συναντάμε cruise control, φώτα ημέρας LED μπρος - πίσω, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα ενώ στον τομέα του multimedia , μία έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, με λειτουργία Mirror Screen και 6 ηχεία. Ο πίνακας οργάνων εδώ είναι αναλογικός, υπάρχουν αισθητήρες παρκαρίσματος αλλά και αυτόματος κλιματισμός. Αποτελεί μία από τις πιο πλούσιες βασικές εκδόσεις της κατηγορίας.



Αμέσως μετά ακολουθεί η έκδοση Allure που κοστίζει επιπλέον 2.000 ευρώ, για τον ίδιο κινητήρα των 100 ίππων. Σε αυτή τη περίπτωση αναβαθμίζεται αισθητά το τεχνολογικό προφίλ του αυτοκινήτου με σύστημα Multimedia & Navigation με οθόνη αφής 10 ιντσών, Mirror Screen Triple Play, ψηφιακό πίνακα οργάνων 3D 10 ιντσών με 6 διαφορετικούς τρόπους απεικόνισης, αλλά και κάμερα οπισθοπορείας 180ο . Μάλιστα σε αυτή την έκδοση προστίθενται και οι Drive Mode επιλογές Normal/Eco.



Στη κορυφή των επιλογών υπάρχει η πιο σπορτίφ έκδοση GT-Line η οποία συνεργάζεται με τον 1.200αρη PureTech των 130 ίππων και έρχεται να προσφέρει επιπλέον προβολείς Peugeto Full LED, σύστημα αυτόματης εναλλαγής μεσαίας-μεγάλης σκάλας, προβολείς ομίχλης LED με λειτουργία cornering, πρόγραμμα Sport, πίσω φιμέ κρύσταλλα και ατμοσφαιρικό εσωτερικό φωτισμό. Φυσικά λόγω της σπορ έκδοσης δεν λείπουν και μερικές εξωτερικές πινελιές όπως οροφή black diamond, μονόγραμα GT-Line στα εμπρός φτερά, επιχριωμένες απολήξεις εξατμίσεων αλλά και 18άρες ζάντες EVISSA.
 
Στην περίπτωση του εντυπωσιακού νέου Peugeot 2008 η έκδοση Allure στα 21.900 ευρώ αποτελεί μία επιλογή που θα καλύψεις ακόμα και τον πιο απαιτητικό οδηγό. Διαθέτει το σύνολο των συστημάτων ασφαλείας ενώ εξοπλίζεται και με ψηφιακό πίνακα οργάνων, αλλά και κάμερα οπισθοπορείας.