Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Opel Crossland X

Διαβάστηκε από 81151 αναγνώστες - 12/4/2020

Η Opel ήταν από τις πρώτες εταιρίες που είδε το μέλλον και επένδυσε στα B-SUV. Με το Crossland X καταφέρνει να δώσει το δικό της στίγμα στη συγκεκριμένη κατηγορία και μάλιστα να αποκτήσει το δικό της φανατικό κοινό. Το μοντέλο προσφέρεται στις εκδόσεις X-Cite, 2020 Edition και X-Clusive.

Η βασική έκδοση X-Cite συνεργάζεται αποκλειστικά με τον 1.200άρη κινητήρα των 83 ίππων και κοστίζει 16.350 ευρώ.  Σε αυτό το πακέτο ο εξοπλισμός κρίνεται αρκετά ικανοποιητικός καθώς εκτός από τα απαραίτητα και βασικά συστήματα, εμπλουτίζεται με σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας, σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από λωρίδα κυκλοφορίας, υποβοήθηση σε εκκίνηση, cruise control, προβολείς ομίχλης, a/c, φώτα ημέρας LED και 16άρες ατσάλινες ζάντες. Στον τομέα της ψυχαγωγίας και του infotainment εφοδιάζεται με 7άρα έγχρωμη οθόνη αφής με λογισμικό R.4.0 IntelliLink και φυσικά BT και θύρες usb. (λογισμικό που παραμένει αυτούσιο σε όλες τις εκδόσεις)



Αμέσως μετά ακολουθεί η Edition 2020 η οποία συνεργάζεται τόσο με τον 1.200άρη των 83 ίππων (16.850 ευρώ),  όσο και με τον 1.2 turbo των 130 ίππων στα 19.950 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση η λίστα με τον προσφερόμενο εξοπλισμό εμπλουτίζεται με πίσω φιμέ κρύσταλλα, 16άρες ζάντες αλουμινίου πλέον, ηλεκτρικούς καθρέφτες, φώτα Eco LED εμπρός και πίσω, αλλά και ηλεκτρονικό διζωνικό κλιματισμό έναντι του a/c. Μάλιστα η συγκεκριμένη έκδοση, επειδή είναι και επετειακή, το σύνολο φέρνει και πολλά αντίστοιχα στοιχεία όπως ειδικά πατάκια 120 Edition, δίχρωμα οροφή κ.α.

Η πιο πλούσια έκδοση ακούει στο όνομα X-Clusive και κοστίζει 20.950 ευρώ με τον 1.200άρη turbo κινητήρα των 130 ίππων. Η επιπλέον διαφορά στη τιμή μεταφράζεται εξωτερικά στην προσθήκη ραγών οροφής ενώ στα συστήματα, συναντάμε το πακέτο Park and Go Pack 2 (με πανοραμική κάμερα, σύστημα blind spot κ.α.) αλλά και πλήρες πακέτο Safety Pack με αισθητήρες αναγνώρισης πεζών, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού, speed limiter, αναγνώριση σημάτων Κ.Ο.Κ. κ.α.


 
Στην περίπτωση του Crossland X η επετειακή έκδοση Edition 2020 καταφέρνει να δώσει τόσο μία εξτρά πινελιά στο εξωτερικό με συγκεκριμένες αισθητικές προσθήκες όσο και μία πλήρη λίστα εξοπλισμού που θα απολαμβάνουν όλοι οι επιβάτες. Αναφερόμαστε όμως για την turbo έκδοση, καθώς η ατμοσφαιρική χάνει αισθητά στα μηχανικά κομμάτια.