Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    H σημασία των αμορτισέρ

    Διαβάστηκε από 5807 αναγνώστες - 10/9/2019

    Συχνά παραμελούνται παρά το γεγονός ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία σε ένα αυτοκίνητο. Ο ρόλος τους είναι να διατηρούν την επαφή των ελαστικών με το οδόστρωμα, διασφαλίζοντας το κράτημα στο δρόμο. Επιτρέπουν έτσι στον οδηγό να οδηγεί με άνεση και ασφάλεια.

    1. Σταθερότητα στο δρόμο
    Ένα αποτελεσματικό αμορτισέρ είναι συνώνυμο με την ασφάλεια. Αν δεν έχει σωστή επαναφορά, μπορεί κατά τη διάρκεια ελιγμών να παρουσιαστεί  απώλεια επαφής του ελαστικού με το οδόστρωμα, κάτι που επηρεάζει αρνητικά την απόδοση συστημάτων ελέγχου όπως το ABS  και το ESP.

    2. Μικρότερη απόσταση ακινητοποίησης
    Όταν τα αμορτισέρ λειτουργούν σωστά συμβάλουν στο ασφαλές και αποτελεσματικό φρενάρισμα, με συνέπεια την μικρότερη απόσταση ακινητοποίησης του οχήματος.

    3. Ικανότητα απορρόφησης κραδασμών
    Η ικανότητα του αμορτισέρ να απορροφά τους κραδασμούς που προέρχονται από το οδόστρωμα, περιορίζει την φθορά σε εξαρτήματα του συστήματος διεύθυνσης , ανάρτησης αλλά και των ελαστικών. Επίσης, συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία  του συστήματος φωτισμού.

    4. Έλεγχος στο δρόμο
    Η σταθερότητα και η ακρίβεια χειρισμού του οχήματος διασφαλίζονται όταν το αμορτισέρ κρατά τη δύναμη απόσβεσης σταθερή, ώστε να μειώνεται η ολίσθηση και η απώλεια ελέγχου.

    5. Ανεση στην οδήγηση
    Τα καλά αμορτισέρ μειώνουν τις κλίσεις της καμπίνας των επιβατών, το θόρυβο και τις δονήσεις, παρέχοντας  άνεση, απολαυστική και δυναμική οδήγηση.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Σχετικες επιχειρησεις