Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ο πιο εύκολος τρόπος να αναβαθμίσουμε την αισθητική του αυτοκινήτου μας είναι να του δωρίσουμε ένα σετ από καινούργιες ζάντες. Δείτε τι πρέπει να προσέξετε για να επιλέξετε σωστά.

Οι καλύτερες ζάντες

Διαβάστηκε από 15063 αναγνώστες - 16/6/2016

Ο πιο εύκολος και συνηθισμένος τρόπος να αναβαθμίσουμε την αισθητική του αυτοκινήτου μας είναι να του δωρίσουμε ένα σετ από καινούργιες ζάντες. Αυτή η αλλαγή μπορεί, ανάλογα με την επιλογή μας είτε να μεταμορφώσει προς το καλύτερο την οδική του συμπεριφορά, είτε να μας βάλει σε κίνδυνο. Δείτε τι πρέπει να προσέξετε για να επιλέξετε σωστά.

Η τεράστια ποικιλία που υπάρχει στις διαθέσιμες ζάντες ελαφρού κράματος είναι ενδεικτική της σημασίας που έχουν στον τομέα του αυτοκινήτου. Όχι μόνο γιατί αλλάζουν δραστικά την εικόνα του, επιτρέποντάς μας να εκφράσουμε τη δική μας αισθητική, αλλά και γιατί έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν δραστικά και την οδική του συμπεριφορά.

Καθώς το μόνο σημείο επαφής του αυτοκινήτου με το δρόμο είναι τα ελαστικά, μια αλλαγή στις ζάντες του μας επιτρέπει να τοποθετήσουμε φαρδύτερα ελαστικά χαμηλότερου προφίλ, που με μια αντίστοιχη θυσία στην άνεση θα ανεβάσουν κατά πολύ την παρεχόμενη πρόσφυση, βοηθώντας μας να το κάνουμε είτε πιο ασφαλές, είτε πιο διασκεδαστικό ανάλογα με τις προτεραιότητές μας.

Φυσικά, αυτό είναι κάτι που το ξέρουν πολύ καλά και οι κατασκευαστές των αυτοκινήτων, που πλέον προσφέρουν πολλαπλές επιλογές ζαντών ελαφρού κράματος σε διάφορες διαστάσεις για όλα τους τα μοντέλα. Αυτές οι λύσεις έχουν το προσόν του ότι ταιριάζουν κουτί στο αυτοκίνητό μας, αλλά από την άλλη δεν είναι τόσο ξεχωριστές καθώς όλοι μπορούν να τις επιλέξουν, ενώ και το κόστος τους είναι αναλογικά υψηλό σε σχέση με τις aftermarket επιλογές.

Έτσι, εάν θέλουμε το κάτι παραπάνω, είτε στον τομέα της αισθητικής είτε στην αναζήτηση της βέλτιστης οδικής συμπεριφοράς, θα πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις. Τι όμως πρέπει να ξέρουμε για να κάνουμε την ιδανική επιλογή, που μπορεί να ξεχάσουν να μας πουν ορισμένοι πωλητές; 


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις