Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μάθε βήμα-βήμα τους τρόπους επισκευής Ζάντας

Διαβάστηκε από 7782 αναγνώστες - 29/1/2020

Ασε τους ειδικούς να κάνουν τις ζάντες σου καινούργιες. Χάρη στο συχνό πλύσιμο και την φροντίδα του χρώματος, μπορούμε σχετικά εύκολα να κρατήσουμε το χρώμα του αυτοκινήτου μας όπως ήταν την πρώτη μέρα που το αγοράσαμε. Δυστυχώς όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις ζάντες αλουμινίου.

Χάρη στο συχνό πλύσιμο και την φροντίδα του χρώματος, μπορούμε σχετικά εύκολα να κρατήσουμε το χρώμα του αυτοκινήτου μας όπως ήταν την πρώτη μέρα που το αγοράσαμε.

Δυστυχώς όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις ζάντες αλουμινίου, οπού μετά από χρόνια είναι σε άσχημη κατάσταση και χαλούν την εικόνα του αυτοκινήτου μας. Γρατζουνιές, φθορές αλλά και σκουριά είναι δύσκολο να αποφευχθούν όσο και να τις  προσέχουμε σα τα μάτια μας.

Πεζοδρόμια, κράσπεδα, λακκούβες και σαμαράκια καταπονούν όχι μόνο τις αναρτήσεις και τα ελαστικά αλλά και τις ζάντες. Στον επόμενο έλεγχο πίεσης των ελαστικών αρπάξτε την ευκαιρία και αφήστε τους ειδικούς να κάνουν τις ζάντες σας όπως ήταν την μέρα που αγοράσατε το αυτοκίνητο.


Ένας ειδικός μας εξηγεί τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι.


Η τεχνογνωσία και φυσικά η υπομονή είναι οι σημαντικότερες αρετές που πρέπει να χει ένας επαγγελματίας  και μας δείχνει πως πρέπει να γίνει σωστά η διαδικασία, από την αρχή μέχρι το τέλος.
Οι επικαθίσεις μπορούν εύκολα να φύγουν χρησιμοποιώντας  ειδικά χημικά και ξαναβάφοντας τις ζάντες μπορούν να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση. Οι παραμορφώσεις μιας ζάντας μπορούν θερμαίνοντας τες  να «ισιώσουν», αλλά πρέπει να μετρηθούν, διότι απόκλιση άνω του 1 χλστ κάνουν τις ζάντες ακατάλληλες  για το δρόμο.

Αυτό ισχύει κυρίως για τις ζάντες που έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά από κάποιο ατύχημα ή από κάποιο δυνατό χτύπημα. Ο ειδικός μας προτείνει να ελέγχονται πάντα από ειδικό οι ζάντες που αγοράζονται μεταχειρισμένες, πόσο μάλλον από το διαδίκτυο.  Μην εμπιστεύεστε εύκολα αυτούς που υπόσχονται θαύματα γιατί μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο εσάς και τους συνεπιβάτες σας, και να θυμάστε πως το φθηνό δεν ποτέ το καλύτερο.

Ας δούμε την διαδικασία λοιπόν:

Βήμα βήμα επανέρχεται η πολυπόθητη γυαλάδα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η ζάντα έχει σπάσει και τα νερά έχουν προκαλέσει μεγάλη διάβρωση και σκουριά. Με τα σωστά εργαλεία και πολλή χειρονακτική εργασία από τον ειδικό γίνονται οι ζάντες σαν καινούργιες με πολύ χαμηλότερο κόστος απ το να αγοράζατε μεταχειρισμένες σε καλή κατάσταση.

Δείτε την διαδικασία βήμα-βήμα στις φωτογραφίες

Οπτικός έλεγχος Πριν αρχίσει την διαδικασία ο ειδικός, ελέγχει εξονυχιστικά κάθε εκατοστό της ζάντας. Εδώ η κατάσταση είναι σοβαρή και υπάρχει εκτεταμένη σκουριά




Χειρονακτική εργασία Με ένα πινέλο και τα κατάλληλα χημικά απομακρύνεται η σκουριά και με ειδικό υλικό γεμίζεται η συγκεκριμένη επιφάνεια




Δουλειά με τα δάχτυλα Το μηχάνημα αναλαμβάνει να επουλώσει τις «πληγές» και στην συνέχεια γίνεται η ίδια διαδικασία με τα χέρια.



Γυάλισμα Με διαφορετικούς τροχούς λείανσης και ειδικά κεριά επανέρχεται η αρχική γυαλάδα


Το μεγάλο φινάλε Το γυάλισμα και το κέρωμα μπορεί να διαρκέσει ως και μία ώρα σε ακραίες περιπτώσεις. Στο τελικό στάδιο τα υπολείμματα κεριού αφαιρούνται.



Ολοκαίνουργια Πόσο καινούργια φαίνεται η ζάντα που ήταν σε άθλια κατάσταση; Ήταν για πέταμα και έγινε καινούργια



Με την χρήση χρώματος εμφανίζονται σπασίματα που δεν είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού.





Εργασία ακριβείας Με κιμωλία σημειώνεται η περιοχή που αποκλίνει για να αναλυθεί αργότερα. Με την βοήθεια του μετρητή μπορείτε να ελέγχετε αν η ζάντα έχει παραμορφώσεις


Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις