Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

To service book...και τα μάτια σας!

After Sales: Τι να προσέξω

28/2/2017

Τι πρέπει να προσέχεις πριν επιλέξεις προσφορά; Τι να κοιτάς αναλυτικά πριν αποφασίσεις, πόσο σημαντικές είναι οι εγγυήσεις και γιατί πρέπει να προσέχεις το service book σαν τα μάτια σου…

«Κρυφές» Χρεώσεις & Εγγύησεις
Όσο καλές και αν είναι οι προσφορές after sales που προσφέρουν πολλές αντιπροσωπείες, πρέπει να είμαστε προσεχτικοί για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων. Πριν επιλέξουμε κάποια προσφορά, θα πρέπει να ενημερωθούμε πλήρως για το τι ακριβώς περιλαμβάνει, ποιο το συνολικό κόστος, και αν φυσικά υπάρχουν κάποιες επιπλέον χρεώσεις που ίσως να μην αναφέρονται ξεκάθαρα.
Πέρα από αυτό, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουμε και στις εγγυήσεις. Πέραν των βασικών εργοστασιακών, υπάρχουν και οι επεκτάσεις των εγγυήσεων με ή χωρίς χρέωση του αγοραστή, αλλά και οι εγγυήσεις για τα ανταλλακτικά και εργασίες συντήρησης. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις η απόφαση αυτή πρέπει να παρθεί κατά την αγορά, ωστόσο υπάρχουν κάποιες εταιρείες που δίνουν την δυνατότητα επέκτασης της εργοστασιακής εγγύησης και μέχρι το τέλος της βασικής περιόδου εγγύησης.
Εδω πρέπει να σημειώσουμε πως τα μέρη τα οποία καλύπτει η επέκταση της εγγύησης μπορεί να διαφέρουν σε σχέση με αυτά της αρχικής εγγύησης του κατασκευαστή, για αυτό και σε κάθε περίπτωση πρέπει να δούμε από πριν σε τι ακριβώς καλύπόμαστε.

Η αξία του καλά ενημερωμένου service book
Ένα ενημερωμένο βιβλίο συντήρησης είναι το καλύτερο χαρτί στην πώληση του αυτοκινήτου μας όταν έρθει η στιγμή να περάσει σε δεύτερο χέρι. Σε αυτό, καταγράφονται τα service του αυτοκινήτου (πότε και στα πόσα χιλιόμετρα), καθώς και τυχόν βλάβες-επισκευές που έχουν γίνει (πότε και στα πόσα χιλιόμετρα). Ένα αξιόπιστο βιβλίο service, πλήρες, με σφραγίδες και ημερομηνίες από τα συνεργεία που έχουν γίνει όλες οι εργασίες, ενώ είναι σε θέση να πιστοποιήσει την κατάσταση του αυτοκινήτου. Αλλωστε είναι το πρώτο πράγμα που ζητάνε οι αγοραστές μεταχειρισμένου, και όχι άδικα αφού σε αυτό φαίνεται όλο το ιστορικό συντήρησης και άρα η μεταχείριση που είχε από τον πρώτο ιδιοκτήτη του.
Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να διασφαλίζουμε ότι μετά από κάθε εργασία που γίνεται στο αυτοκίνητό μας, το service book του θα ενημερώνεται σωστά.

Καταλήγοντας, λοιπόν, οι υπηρεσίες after sales που παρέχουν πολλά εξουσιοδοτημένα συνεργεία είναι πλέον ποιοτικές αλλά και οικονομικά συμφέρουσες. Δεν έχουν οφέλη μόνο τώρα αλλά και στο μέλλον, αυξάνοντας την μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου σου. Επέλεξε, λοιπόν, σωστά και σύμφωνα με τις ανάγκες σου και τα οφέλη θα είναι πολλαπλά.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις