Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

After sales σημαίνει οικονομία και αξιοπιστία

1/6/2017

Επιλέξτε τώρα το πακέτο after sales που σας ταιριάζει και εξοικονομήστε χρήματα

Ο όρος after sales αποτελεί τη συνισταμένη πολλών διαφορετικών παραγόντων, που περιστρέφονται γύρω από το αυτοκίνητο και ακολουθούν την πώλησή του. Είναι υπηρεσίες μείζονος σημασίας ώστε μια μάρκα να κρατήσει τον πελάτη πιστό σε αυτήν και μετά την αγορά. Και ειδικότερα στις μέρες και στο σφιχτό οικονομικό περιβάλλον που μας περιβάλλει, το after sales είναι ένας τομέας που έχει αποκτήσει μεγαλύτερη βαρύτητα. Αυτό το έχουν αφουγκραστεί από την πλευρά τους οι αντιπροσωπείες, με αποτέλεσμα πέρα από τις βασικές υπηρεσίες after sales να προσφέρουν ειδικά πακέτα service, προσφορές στα γνήσια ανταλλακτικά, δωρεάν εποχικούς ελέγχους και extra παροχές.

Όρος  After sales. Ποιες υπηρεσίες είναι οι συνηθέστερες;
Τι είναι το after sales;
Ο όρος «after sales» έχει να κάνει με οτιδήποτε χρειάζεται το αυτοκίνητό μας, αφού το αγοράσουμε και περιλαμβάνει παροχές όπως service, ανταλλακτικά και άλλες extra παροχές που παρέχονται κυρίως από τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία και τις αντιπροσωπείες.

Ποιες υπηρεσίες περιλαμβάνονται (συνήθως)
  • Δωρεάν service για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (υπό προϋποθέσεις)
  • Εκπτώσεις στα προγραμματισμένα service
  • Μειωμένες τιμές σε ανταλλακτικά & αναλώσιμα υλικά
  • Δυνατότητα επέκτασης εγγυήσεων
  • Δωρεάν τεχνικός έλεγχος
  • Επιστροφή χρημάτων
  • Δωρεάν οδική βοήθεια
 
Τι κερδίζεις ουσιαστικά από ένα σωστό πακέτο After sales

Ασφάλεια. Οι έμπειροι και απόλυτα εξειδικευμένοι μηχανικοί, οι οποίοι έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν μία μεγάλη γκάμα προβλημάτων των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, είναι ένας από τους λόγους υπεροχής των εξουσιοδοτημένων συνεργείων και η ποιότητα εργασίας του συμβάλει στην δική μας ασφάλεια.
Εγγύηση. Οι εγγυήσεις αποτελούν βασικό παράγοντα των υπηρεσιών after sales, αφού διασφαλίζουν στον αγοραστή την υπεύθυνη και κυρίως ανέξοδη λύση, σε όποια βλάβη παρουσιαστεί κατά το διάστημα ισχύος τους. Για να διατηρηθούν σε πλήρη ισχύ όμως, θα πρέπει στο αυτοκίνητό μας, να έχουν παρέμβει μόνο οι ειδικοί μηχανικοί του δικτύου εξουσιοδοτημένων επισκευαστών.
Ποιοτικά ανταλλακτικά. Τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία χρησιμοποιούν πάντα γνήσια ή εφάμιλλης ποιότητας ανταλλακτικά, τα οποία είναι εγγυημένα πιο ποιοτικά και ασφαλή, αφού έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και έχουν εξελιχθεί από κοινού με το αυτοκίνητο, όντας ειδικά για το μοντέλο που προορίζονται.

Επίλεξε το ιδανικό πακέτο και τσέκαρε τις πιο Value for money υπηρεσίες
Πώς να επιλέξω σωστά
Πριν επιλέξουμε υπηρεσίες after sales, πρέπει να σκεφτούμε τις ανάγκες του αυτοκινήτου μας. Θέλουμε να αγοράσουμε υπηρεσίες που θα χρησιμοποιήσουμε και θα συμβάλουν στην οικονομία και στην καλύτερη ασφάλεια. Είναι το αυτοκίνητό μας καινούργιο ή μεταχειρισμένο; Κάνουμε πολλά χιλιόμετρα κάθε χρόνο ή λίγα; Πόσο ακριβά είναι τα ανταλλακτικά του κατασκευαστή του αυτοκινήτου μας; Όλα αυτά θα πρέπει να τα υπολογίσουμε πριν επιλέξουμε πακέτο υπηρεσιών after sales. Για παράδειγμα, αν κάνουμε πολλές αποστάσεις και χιλιόμετρα κάθε χρόνο, μας ενδιαφέρει μια υπηρεσία που παρέχει δωρεάν εποχικούς ελέγχους ή ελέγχους ΚΤΕΟ, καθώς και η υπηρεσία οδικής βοήθειας ή και αυτοκινήτου αντικατάστασης.

Υπηρεσίες value for money
Συνήθως οι υπηρεσίες after sales που είναι value for money για σχεδόν όλους τους οδηγούς είναι οι εξής:
  • Έλεγχοι 4 εποχών. Πλέον στα περισσότερα δίκτυα εξουσιοδοτημένων συνεργείων προσφέρονται δωρεάν εποχικοί έλεγχοι ή έλεγχοι ΚΤΕΟ ώστε οι αγοραστές να είναι ασφαλείς στο δρόμο ανεξάρτητα, αν είναι χειμώνας καλοκαίρι, άνοιξη ή φθινόπωρο. Μάλιστα, οι έλεγχοι αυτοί συνοδεύονται και από γενναίες εκπτώσεις στα ανταλλακτικά και στην εργασία.
  • Δωρεάν service και ειδικά πακέτα. Εκτός από τους δωρεάν εποχικούς ελέγχους, κάποιες αντιπροσωπείες προσφέρουν ακόμη και δωρεάν service στα καινούρια τους μοντέλα τα πρώτα χρόνια (έως 2 συνήθως). Υπηρεσία που αναμφίβολα περιορίζει σημαντικά το κόστος, αφήνοντας το πορτοφόλι σας ανεπηρέαστο. Παραπονεμένους όμως δεν αφήνουν και τους κατόχους με αυτοκίνητα μεγαλύτερης ηλικίας, μιας και σε αυτές τις περιπτώσεις προσφέρουν μεγάλα εκπτωτικά πακέτα.
  • Οδική βοήθεια & αυτοκίνητα αντικατάστασης. Στην προσπάθειά τους να προσφέρουν after sales υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, οι αντιπροσωπείες διαθέτουν στους πελάτες τους αυτοκίνητο αντικατάστασης για όσο διάστημα θα χρειαστεί, υπό λογικές προϋποθέσεις βέβαια. Επίσης, ανάμεσα στις προσφορές που κάνουν για να κρατήσουν τον πελάτη, είναι και η παροχή οδικής βοήθειας.
  •  
Προσοχής τις κρυφές χρεώσεις. Η αξία ενός καλά ενημερωμένου book service
«Κρυφές» Χρεώσεις & Εγγυήσεις
Όσο καλές και αν είναι οι προσφορές after sales που προσφέρουν πολλές αντιπροσωπείες, πρέπει να είμαστε προσεχτικοί για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων. Πριν επιλέξουμε κάποια προσφορά, θα πρέπει να ενημερωθούμε πλήρως για το τι ακριβώς περιλαμβάνει, ποιο το συνολικό κόστος, και αν φυσικά υπάρχουν κάποιες επιπλέον χρεώσεις που ίσως να μην αναφέρονται ξεκάθαρα.
Πέρα από αυτό, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουμε και στις εγγυήσεις. Πέραν των βασικών εργοστασιακών, υπάρχουν και οι επεκτάσεις των εγγυήσεων με ή χωρίς χρέωση του αγοραστή, αλλά και οι εγγυήσεις για τα ανταλλακτικά και εργασίες συντήρησης. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις η απόφαση αυτή πρέπει να παρθεί κατά την αγορά, ωστόσο υπάρχουν κάποιες εταιρείες που δίνουν την δυνατότητα επέκτασης της εργοστασιακής εγγύησης και μέχρι το τέλος της βασικής περιόδου εγγύησης.
Εδω πρέπει να σημειώσουμε πως τα μέρη τα οποία καλύπτει η επέκταση της εγγύησης μπορεί να διαφέρουν σε σχέση με αυτά της αρχικής εγγύησης του κατασκευαστή, για αυτό και σε κάθε περίπτωση πρέπει να δούμε από πριν σε τι ακριβώς καλυπτόμαστε.


Book service
Ένα ενημερωμένο βιβλίο συντήρησης είναι το καλύτερο χαρτί στην πώληση του αυτοκινήτου μας όταν έρθει η στιγμή να περάσει σε δεύτερο χέρι. Σε αυτό, καταγράφονται τα service του αυτοκινήτου (πότε και στα πόσα χιλιόμετρα), καθώς και τυχόν βλάβες-επισκευές που έχουν γίνει (πότε και στα πόσα χιλιόμετρα). Ένα αξιόπιστο βιβλίο service, πλήρες, με σφραγίδες και ημερομηνίες από τα συνεργεία που έχουν γίνει όλες οι εργασίες, ενώ είναι σε θέση να πιστοποιήσει την κατάσταση του αυτοκινήτου. ¶λλωστε είναι το πρώτο πράγμα που ζητάνε οι αγοραστές μεταχειρισμένου, και όχι άδικα αφού σε αυτό φαίνεται όλο το ιστορικό συντήρησης και άρα η μεταχείριση που είχε από τον πρώτο ιδιοκτήτη του.
Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να διασφαλίζουμε ότι μετά από κάθε εργασία που γίνεται στο αυτοκίνητό μας, το service book του θα ενημερώνεται σωστά.


 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις