Test Συνεργείων
Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Το αυτοκίνητο του μέλλοντος είναι το δικό σου

Το αυτοκίνητο του μέλλοντος είναι το δικό σου

Διαβάστηκε από 2034 αναγνώστες - 26/5/2023

Παίρνει μπρος και βάζει κλιματισμό από μόνο του, του κάνεις service από τον καναπέ σου, σου λέει πότε έχει πρόβλημα και βρίσκει που να παρκάρεις. Σου ακούγεται το μέλλον των αυτοκινήτων αλλά είναι το παρών.

Ψηφιακές υπηρεσίες αυτοκινήτων

Θυμάσαι κάτι ταινίες με τον James Bond που πατούσε ένα κουμπί σε μια συσκευή και έπαιρνε η Aston Martin μπροστά ή ταινίες επιστημονικής φαντασίας με αυτοκίνητα που τα κοντρόλαρες από τηλεχειριστήρια; Το ξέρεις ότι είναι πραγματικότητα πλέον; Όχι σε αυτοκίνητα μόνο του 1 εκ. ευρώ, αλλά -πιθανόν- να το κάνει και το δικό σου.

Κοινοποίησέ το »

Applications τελευταίας γενιάς

Πολλά χαρακτηριστικά λοιπόν που φαντάζουν εξωπραγματικά υπάρχουν μέσω των εφαρμογών τελευταίας γενιάς που προσφέρουν οι φίρμες. Γιατί μπορεί όλοι να στεκόμαστε σε κινητήρες και συστήματα υποβοήθησης, όμως μια πραγματικά TOP φίρμα φροντίζει για τη συνολική εμπειρία συμβίωσης με το όχημά σου, αντιλαμβανόμενες τις τάσεις που θα έρθουν.

Ψηφιακά αυτοκίνητα που ελέγχονται από το κινητό

Η τάση που υπάρχει είναι η διασύνδεση και η  ψηφιοποίησης στη καθημερινότητά μας: Smart TVs, έξυπνα σπίτια κ.ο.κ.. Στον αυτοκίνητο, η ύπαρξη της τεχνολογίας είναι εμφανής στα πλήρη ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης και συστήματα πολυμέσων. Tα αυτοκίνητα είναι πλέον «διασυνδεδεμένες συσκευές», με τις μάρκες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ψηφιακά και να διευκολύνουν πολλές διαδικασίες με τη συνύπαρξη του αυτοκινήτου. Μάλιστα χωρίς να χρειάζεται κάποια εξειδικευμένη γνώση, παρά μόνο μέσω εφαρμογών στο κινητό μας.

Live streaming service από το σαλόνι σου

Ας δούμε μερικά παραδείγματα κορυφαίων εταιρειών σε Afer Sales προς τους κατόχους. Για αρχή έχουμε τις υπηρεσίες «βοηθού service», οι οποίες πρακτικά σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις σέρβις από το σπίτι σου. Σου έρχεται ειδοποίηση πότε πρέπει να κάνεις σέρβις και παράλληλα σου δίνει και λίστα με εξουσιοδοτημένα συνεργεί για να κλείσεις ηλεκτρονικό ραντεβού. Κάποιες εταιρείες μάλιστα σου στέλνουν και live video να δεις μόνος σου πιθανά προβλήματα και να σε ενημερώσουν για το κόστος. Τέλος ενημερώνεται και αυτόματα το ψηφιακό book service. Ακόμα καλύτερα αν υπάρχει και υπηρεσία pick up and delivery, όπου έρχονται και παίρνουν το αυτοκίνητο από το σπίτι σας και σας το επιστρέφουν με το τέλος των εργασιών.

SMS ότι δεν είναι καλά

Πάμε τώρα και στις υπηρεσίες απομακρυσμένου χειρισμού. Εδώ από το κινητό γίνεται πλήρης έλεγχος του οχήματος. Αν κάτι δεν πάει καλά, σας έρχεται και απ΄ευθείας ειδοποίηση.

Μην ξεχνάτε και τη δυνατότητα να κλειδώνεται/ξεκλειδώνετε το αυτοκίνητό σας και να βάζετε σε χρήση τον κλιματισμό πριν μπείτε μέσα για να δημιουργήσετε το κλίμα που σας ευχαριστεί από το κινητό σας. Ακόμα πιο εντυπωσιακό ότι οι προηγμένες εφαρμογές μάλιστα δημιουργούν ένα ψηφιακό κλειδί, το οποίο μπορείς να διαμοιράσεις και σε άλλα άτομα, π.χ. το παιδί σου ή την/τον σύζυγο και να το χρησιμοποιούν και αυτοί αντί του κλειδιού.

Σου βρίσκει parking και κάνει το συναγερμό

Επιπλέον οι εξελιγμένες υπηρεσίες νέας γενιάς, μπορούν να συλλέγουν σε πραγματικό χρόνο γεγονότα που συμβαίνουν για να έχετε ενημέρωση live για τις συνθήκες που επικρατούν στο δρόμο, όπως αν υπάρχει ατύχημα στη διαδρομή που έχετε επιλέξει, που είναι τα κοντινότερα βενζινάδικα ή φορτιστές αλλά και να σου βρίσκει διαθέσιμες θέσεις parking.

Μάλιστα σε περίπτωση που ξεχάσετε το σημείο που παρκάρατε, η εφαρμογή εντοπίζει το αυτοκίνητο, ενώ συγχρόνως όλη αυτή την ώρα κάποιος προσπαθήσει να το παραβιάσει ειδοποιεί και την αστυνομία.


 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις