Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ταξιδεύεις νύχτα? Είσαι σίγουρος ότι σε βλέπουν οι άλλοι?

12/4/2019

Η νύχτα έχει τα ωραία της, αλλά και τις παγίδες της. Πόσες φορές σου έχει τύχει να δεις αυτοκίνητο με καμμένη λάμπα και να το περάσεις για μηχανάκι; Δες πως θα αποφύγεις τέτοια και παρόμοια περιστατικά.

Μην είστε σίγουροι ότι σας βλέπουν όλοι

Το μαύρο χρώμα δείχνει ωραίο και γι αυτό το λόγο είναι το πιο δημοφιλή χρώματα κατά την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου. Όμως και το σκοτάδι έχει το ίδιο χρώμα και αυτό σημαίνει ότι το μαύρο τη νύχτα, δρα σαν ένα είδος καμουφλάζ. Αν είστε αποφασισμένοι να μην αλλάξετε τις χρωματικές σας προτιμήσεις, φροντίστε ώστε να γίνεστε εύκολα ορατοί.
Πόσες φορές έχετε δει αυτοκίνητα με καμένη μια λάμπα και να νομίζετε ότι πρόκειται για μηχανή; Δεν είναι λίγε οι φορές που  συναντάμε αυτοκίνητα που ειδικά στο πίσω μέρος δεν ανάβει καμία απολύτως λάμπα! Για να μην οδηγούμε και εμείς ένα από αυτά ελέγχουμε τακτικά αν ανάβουν όλες οι λάμπες ενώ δεν ξεχνάμε να τσεκάρουμε και τα φλάς

Τα φώτα ημέρας είναι για την μέρα!

Όλα τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν στο βασικό εξοπλισμό φώτα ημέρας αλλά παρατηρείτε πολύ συχνά, οι οδηγοί να κινούνται με αυτά και την νύχτα καθώς αυτά ανάβουν μόνα τους με την εκκίνηση του κινητήρα και ο οδηγός έχει την εντύπωση ότι έχει ανάψει την μικρή σκάλα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να τυφλώνει τους οδηγούς που έρχονται από το αντίθετο ρεύμα λόγω της έντασης τους και φυσικά να μην είναι ορατοί από τους οδηγούς που βρίσκονται πίσω από αυτό καθώς τα πίσω φωτά πολύ απλά δεν ανάβουν. Φροντίστε να μην είστε και εσείς ένας από αυτούς τους οδηγούς
 
Τραβήξτε την προσοχή

Προσπαθήστε να τραβήξετε την προσοχή των άλλων οδηγών  όταν κάνετε συνηθισμένες διαδικασίες. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε  τα φρένα κατά την επιβράδυνση και όχι το φρένο του κινητήρα, για να ανάψει το πίσω φωτιστικό. Αν χρειαστεί αναβοσβήστε το φως πιέζοντας πατώντας το πεντάλ γρήγορα και επανειλημμένα και ενεργοποιήστε το προτού χρειαστεί να φρενάρετε. Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και με τα φλας. Ενεργοποιήστε τα πιο νωρίς ώστε να δείξετε τις προθέσεις σας, όταν θελήσετε να στρίψετε ή όταν πιθανόν χρειαστεί να επιβραδύνετε. 




Δείτε τους κινδύνους

Η ασφαλέστερη άμυνα είναι να βλέπετε τους κινδύνους γύρω σας. Τη νύχτα χρειάζεστε τα φώτα σας, ώστε να σας καθοδηγούν και να σας δείχνουν που να πάτε. Πρέπει όμως να προσαρμόσετε τα φώτα σας αν έχετε φορτώσει τοα αυτοκίνητο καθώς αυτά θα «σημαδεύουν» ψηλά και θα τυφλώνουν τους άλλους οδηγούς. Η μικρή σκάλα πρέπει να φωτίζει μπροστά από το αυτοκίνητο και προς τον ορίζοντα, ενώ η μεγάλη σκάλα θα πρέπει να φωτίζουν τον δρόμο σε απόσταση 100 μέτρων.  Η αλλαγή των λαμπτήρων μπορεί να προσθέσει φωτεινότητα, όμως μην το παρακάνετε, γιατί αν στραβώνετε τους απέναντι δημιουργείτε κίνδυνο και για τον ίδιο σας τον εαυτό.  
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις