Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Ηλεκτρολογικά αυτοκινήτου: Πώς να γίνεις expert!

Ηλεκτρολογικά αυτοκινήτου: Πώς να γίνεις expert!

Διαβάστηκε από 1360 αναγνώστες - 16/3/2022

Το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου είναι πολύ σημαντικό, αφού αν δεν λειτουργεί κάποιο από τα εξαρτήματα που το αποτελούν, το όχημά μας μπορεί να μείνει ακινητοποιημένο. Ενημερώσου για τα ηλεκτρολογικά του αυτοκινήτου σου, κατανόησε τη λειτουργία τους και γίνε ειδικός!

Ξυπνάς το πρωί για να πας στη δουλειά σου. Κατεβαίνεις στο αυτοκίνητο σου ,πας να το βάλεις μπροστά και δεν παίρνει. Τι συμβαίνει αναρωτιέσαι και τελικά αναγκάζεσαι να πάρεις ταξί ή να χρησιμοποιήσεις τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τι μπορεί να φταίει για αυτό; 

Κοινοποίησέ το »


Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να χρειάζεται αλλαγή η μπαταρία σου, ή να απέκτησε κάποιο πρόβλημα η μίζα, ή το δυναμό. Όποια και από τις τρεις να είναι οι αιτίες, αναδεικνύει το πόσο σημαντικό είναι το ηλεκτρικό σύστημα και κατ επέκταση τα ηλεκτρικά μέρη του ΙΧ μας. Εάν δεν λειτουργεί κάτι από αυτά σωστά, τότε αμάξι παύει να υπάρχει.


Τμήμα παραγωγής ενέργειας και τμήμα αποθήκευσης. Ποιες οι διαφορές και πόσο σημαντικά είναι για το αυτοκίνητο σου;

Το ηλεκτρικό σύστημα χωρίζεται σε δύο κύρια μέρη, το τμήμα (κύκλωμα) παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας και τα τμήματα (κυκλώματα) κατανάλωσης της ενέργειας.

Τα μέρη που απαρτίζουν το κύκλωμα παραγωγής και αποθήκευσης είναι: η γεννήτρια (εναλλάκτης ή δυναμό), ο συσσωρευτής και οι αυτόματοι διακόπτες. Τα μέρη που απαρτίζουν τα τμήματα κατανάλωσης είναι αυτά της: ανάφλεξης, της εκκίνησης, του φωτισμού, των οργάνων και των διαφόρων βοηθητικών ηλεκτρικών συσκευών.

Όλα όσα προαναφέραμε είναι απαραίτητο να λειτουργούν στην εντέλεια, προκείμενου το αμάξι να είναι άρτιο και να μην αντιμετωπίσω κάποιο κίνδυνο, καθώς κινούμαι στο δρόμο. Τα βραχυκυκλώματα είναι πολύ συχνό φαινόμενο για αυτό και οφείλουμε να κατανοούμε τα ηλεκτρικά μέρη και πώς αυτά λειτουργούν. 

Για αυτό το λόγο, όποιο από τα κομμάτια υποστεί ζημιά, χρειάζεται αμέσως αντικατάσταση, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρεθεί, μιας και τα καταστήματα που ασχολούνται με την πώληση των συγκεκριμένων ειδών στην αγορά είναι πολλά, τόσο στον τομέα των καινούργιων όσο και σε αυτό των μεταχειρισμένων. Εφόσον γίνει η διάγνωση και εντοπιστεί το πρόβλημα η διαδικασία αντικατάστασης είναι εύκολη και συνήθως σύντομη. Ειδικότερα στην εποχή μας  με τη χρήση και των e-shops, οποιοδήποτε ανταλλακτικό όσο σπάνιο και να είναι , είναι θέμα ωρών να το έχετε στα χέρια σας. Μην αφήνετε ένα μικρό πρόβλημα να κρατά καθηλωμένο το αυτοκίνητο σας.


Διάβασε το manual του αυτοκινήτου σου ,δες τι χρειάζεσαι και διάλεξε ανάμεσα σε αυθεντικά ή ιμιτασιόν.

Όταν θα έρθει η ώρα να επιλέξω το κατάλληλο ανταλλακτικό, θα πρέπει να δώσω βάση σε τρεις βασικούς τομείς, που θα μου επιφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και θα διατηρήσουν το ΙΧ μου σε άριστη κατάσταση μετά την επισκευή.

Για αυτό το λόγο θα πρέπει να ξεκινήσουμε με την επιλογή του σωστού ανταλλακτικού, ανάλογα με τις απαιτήσεις που ορίζει η κατασκευάστρια εταιρεία, κάτι που αν δεν γνωρίζουμε, μπορούμε να το μάθουμε κοιτάζοντας το manual του αυτοκινήτου μας. Ποτέ μη χρησιμοποιήσετε κάτι που «μπορεί» να κάνει ή μοιάζει με αυτό που ψάχνατε. Υπάρχει κίνδυνος πολύ μεγαλύτερης ζημιάς.
Διαβάστε περισσότερα »

Κοινοποίησέ το »

Σχετικες επιχειρησεις