Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Προσοχή στα ηλεκτρικά για να παίρνει μπροστά

Διαβάστηκε από 20018 αναγνώστες - 24/3/2017

Ξυπνάς το πρωί για να πάς στη δουλειά σου. Κατεβαίνεις στο αυτοκίνητο σου πας να το βάλεις μπροστά και αυτό δεν παίρνει. Τι συμβαίνει αναρωτιέσαι και τελικά αναγκάζεσαι να πάρεις ταξί ή να χρησιμοποιήσεις τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τι μπορεί να φταίει για αυτό;

Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να χρειάζεται αλλαγή η μπαταρία σου, ή να απέκτησε κάποιο πρόβλημα η μίζα, ή το δυναμό. Όποια και από τις τρεις να είναι οι αιτίες, αναδεικνύει το πόσο σημαντικό είναι το ηλεκτρικό σύστημα και κατ επέκταση τα ηλεκτρικά μέρη του ΙΧ μας.

Βασικά το ηλεκτρικό σύστημα χωρίζεται σε δύο κύρια μέρη, το τμήμα (κύκλωμα) παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας και τα τμήματα (κυκλώματα) κατανάλωσης της ενέργειας.

Τα μέρη που απαρτίζουν το κύκλωμα παραγωγής και αποθήκευσης είναι: η γεννήτρια (εναλλάκτης ή δυναμό), ο συσσωρευτής και οι αυτόματοι διακόπτες, ενώ τα μέρη που απαρτίζουν τα τμήματα κατανάλωσης είναι αυτά της: ανάφλεξης, της εκκίνησης, του φωτισμού, των οργάνων, των διαφόρων βοηθητικών ηλεκτρικών συσκευών.

Όλα όσα προαναφέραμε είναι απαραίτητο να λειτουργούν στην εντέλεια, προκείμενου το αμάξι μου να είναι άρτιο και να μην αντιμετωπίσω κάποιο κίνδυνο, καθώς κινούμαι στο δρόμο.

Για αυτό το λόγο, όποιο από τα κομμάτια υποστεί ζημιά, χρειάζεται αμέσως αντικατάσταση, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρεθεί, μιας και τα καταστήματα που ασχολούνται με την πώληση των συγκεκριμένων ειδών στην αγορά είναι πολλά, τόσο στον τομέα των καινούργιων όσο και σε αυτό των μεταχειρισμένων.

Τι πρέπει να ξέρω 

Πριν επιλέξω ηλεκτρικά ανταλλακτικά 

Τι να προσέξω
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις