Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το ανταλλακτικό πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Να έχει το ίδιο νούμερο.

Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά: Η οικονομική «εναλλακτική» λύση!

Διαβάστηκε από 8169 αναγνώστες - 28/7/2017

Τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά είναι ένας από τους τρόπους για να μειώσει κανείς τα έξοδα συντήρησης του αυτοκινήτου του. Πόσο πιο οικονομικά είναι και πώς θα έχεις το μεγαλύτερο κέρδος; Και τι πρέπει να ξέρεις για να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις;
 

Ποιοι λόγοι οδηγούν όλο και περισσότερους  στη χρήση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών;
Λόγω οικονομικής κρίσης, οι πιο πολλοί καταναλωτές στρέφονται σε οικονομικές λύσεις στον τομέα των ανταλλακτικών, με αποτέλεσμα η αγορά μεταχειρισμένων ανταλλακτικών να αποτελεί την νούμερο ένα επιλογή των καταναλωτών. Κάποια ανταλλακτικά μπορεί να είναι και μέχρι 50% φθηνότερα σε σχέση με τα γνήσια. Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις που εκτός από την τιμή τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά ίσως είναι η καλύτερη επιλογή.
Μια περίπτωση είναι αν τα αντίστοιχα γνήσια ανταλλακτικά είναι σπάνια ή αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τη διαθεσιμότητά τους.
Επίσης, αν οδηγούμε αυτοκίνητο μεγάλης ηλικίας ή το μοντέλο έχει αποσυρθεί εδώ και χρόνια, και η εταιρεία έχει σταματήσει την παραγωγή των αντίστοιχων ανταλλακτικών, τότε η επιλογή μεταχειρισμένων ανταλλακτικών ίσως αποτελεί μονόδρομο.
Η επιλογή ενός μεταχειρισμένου ανταλλακτικού είναι δύσκολη υπόθεση με τον βαθμό δυσκολίας να εξαρτάται από το είδος του ανταλλακτικού. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι το ανταλλακτικό πληροί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Να έχει το ίδιο νούμερο. Φράσεις του τύπου «θα ταιριάξει», «θα το κουμπώσω εγώ», ίσως κρύβουν μελλοντικά προβλήματα.
Όσον αφορά την τιμή, ισχύει ο εξής κανόνας: Όσο πιο ακριβό είναι το γνήσιο ανταλλακτικό, τόσο μεγαλύτερο το όφελος αν το αγοράσω μεταχειρισμένο. Πλέον μπορούμε να κάνουμε πολλές καλές και οικονομικές αγορές μέσω του internet. Πολλά e-shop προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα επιλογών και με πολύ οικονομικές τιμές. Βεβαίως πρέπει να προσέξουμε τις εγγυήσεις που παρέχονται καθώς και την συνολική εμφάνιση του e-shop. 
 
Προσέξτε τα εξής και αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις
• Το ανταλλακτικό πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Να έχει το ίδιο νούμερο. Φράσεις του τύπου «θα ταιριάξει», «θα το κουμπώσω εγώ», ίσως κρύβουν μελλοντικά προβλήματα.
• Το ανταλλακτικό πρέπει να είναι σωστά προφυλαγμένο. Οι καιρικές συνθήκες είναι πιθανόν να το έχουν αλλοιώσει.
• Το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό πρέπει να είναι σωστά συντηρημένο.
• Το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό πρέπει να συνοδεύεται  πάντα από εγγύηση από τον αγοραστή.
• Πρέπει να ξέρουμε την προέλευση του μεταχειρισμένου ανταλλακτικού, αν πρόκειται για ανακατασκευσμένο ή π.χ. από κάποιο τρακάρισμα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σχετικες επιχειρησεις