Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Φίλτρα αέρα καμπίνας MANN-FILTER για καθαρό αέρα στα οχήματα

8/7/2020

Οι ειδικοί φιλτραρίσματος της MANN + HUMMEL έχουν αναπτύξει φίλτρα σωματιδίων και ενεργού άνθρακα και φίλτρα αέρα καμπίνας με βιολειτουργική επίστρωση. Αποκλείουν τη σκόνη, τη γύρη, τα αλλεργιογόνα, την ανάπτυξη μυκήτων, την αιθάλη και τα επιβλαβή αέρια όπως το όζον και το διοξείδιο του θείου.

Αιθάλη, σκόνη, γύρη και καυσαέρια - ο αέρας είναι πραγματικά βλαβερός στους δρόμους. Η ροή του αέρα φιλτράρεται διεξοδικά στο δρόμο του προς το εσωτερικό του οχήματος κι έτσι αποτρέπεται η είσοδος των ρύπων, επιτρέποντας στους επιβάτες να εισπέουν καθαρό αέρα.
 
Οι οδηγοί των αυτοκινήτων δυσκολεύονται: ο αέρας είναι μολυσμένος με καυσαέρια, αιθάλη και σκόνη. Όταν πλησιάζετε στα φανάρια, όταν βρίσκεστε σε κυκλοφοριακή συμφόρηση ή οδηγείτε σε κίνηση, ένα πολύ συγκεντρωμένο μείγμα καυσαερίων και ρύπων μπορεί να εισέλθει στο όχημα και να επηρεάσει αρνητικά τους επιβάτες. Επειδή το σύστημα παροχής φρέσκου αέρα ή συστήματος κλιματισμού ενός αυτοκινήτου προσελκύει αυτούς τους ρύπους σαν ηλεκτρική σκούπα, η συγκέντρωση επικίνδυνων ουσιών στο εσωτερικό ενός οχήματος που δεν είχε φίλτρο αέρα καμπίνας θα ήταν σημαντικά υψηλότερη από ό, τι στο άμεσο περιβάλλον του. Αυτό μπορεί να προκαλέσει στον οδηγό καθυστερημένες αντιδράσεις και μειωμένη συγκέντρωση δηλαδή υψηλότερο κίνδυνο ατυχημάτων.
 
Τα φίλτρα αέρα καμπίνας διασφαλίζουν ότι ο καθαρός αέρας εισέρχεται στο χώρο επιβατών. Είναι βασικός εξοπλισμός σε όλα σχεδόν τα νέα οχήματα στην Ευρώπη. Περίπου το ένα τρίτο των οχημάτων στην Ευρώπη και περίπου τα μισά νέα οχήματα στη Γερμανία είναι επίσης εξοπλισμένα με συνδυασμένα είδη φίλτρων που παγιδεύουν οσμές και επικίνδυνα αέρια όπως το όζον και τα μικροσωματίδια.
 

Ένα φίλτρο σε ένα νέο αυτοκίνητο μπορεί να αποδώσει καλά, αλλά τα φίλτρα πρέπει να αντικαθίστανται τακτικά προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο αέρας που αναπνέει ο επιβάτης του οχήματος είναι πραγματικά φρέσκος. Με πάνω από 550 διαφορετικούς τύπους φίλτρων αέρα καμπίνας σε ποιότητα ΟΕ, η MANN-FILTER καλύπτει πάνω από το 99% της ευρωπαϊκής αγοράς επιβατικών αυτοκινήτων και φορτηγών.
 
Τα φίλτρα αέρα καμπίνας όχι μόνο προάγουν την ευημερία και την ασφάλεια των επιβατών του οχήματος - προστατεύουν επίσης το ίδιο το όχημα διασφαλίζοντας ότι εξαρτήματα όπως οι ανεμιστήρες του κινητήρα ή οι εναλλάκτες θερμότητας μπορούν να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και να αποδίδουν καλύτερα. Προστατεύουν επίσης τους κινητήρες από δαπανηρές ζημιές που μπορεί να προκληθούν από τη βρωμιά, την εναπόθεση σωματιδίων κ.λπ.
 
Το Fleece καθαρίζει τον αέρα, ο ενεργός άνθρακας τον διυλίζει
Τα φίλτρα αέρα καμπίνας εμπίπτουν σε μία από τις δύο διαφορετικές κατηγορίες: αποκλειστικά φίλτρα σωματιδίων και συνδυασμένα φίλτρα με ενεργό άνθρακα. Τα φίλτρα σωματιδίων χρησιμοποιούν ένα ειδικό δέμα που παγιδεύει σχεδόν όλη τη σκόνη, την αιθάλη και τη γύρη. Εάν αυτή η τεχνολογία συνδυαστεί με ενεργό άνθρακα, απορροφούνται οι δυσάρεστες οσμές και τα επιβλαβή αέρια όπως οξείδια του αζώτου ή το όζον.
 
Η διαδικασία καθαρισμού του αέρα βασίζεται σε κελύφη καρύδας που χωρίζονται σε κόκκους και απανθρακώνονται. Η δομή τύπου σπόγγου αυτού του ενεργού άνθρακα έχει μια ανοιχτή επιφάνεια. Η επιφάνεια - έως 26 γήπεδα ποδοσφαίρου για ένα συνδυασμένο φίλτρο MANN-FILTER με περίπου 400 γραμμάρια ενεργού άνθρακα ανά τετραγωνικό μέτρο - δεσμεύει τα μόρια αερίου και τα εμποδίζει να εισέλθουν στο εσωτερικό του οχήματος.
 
FreciousPlus: ένα εμπόδιο κατά των αλλεργιογόνων και των βακτηρίων
Τα παραπάνω μπορεί να υποδηλώνουν ότι τα φίλτρα αέρα καμπίνας που παγιδεύουν χονδροειδή σωματίδια παρέχουν επίσης στους επιβάτες του οχήματος επαρκή προστασία έναντι της αλλεργιογόνου γύρης. Ωστόσο, η γύρη είναι απλώς ο φορέας των αλλεργιογόνων. Το τρίτο και νεότερο στρώμα στο φίλτρο αέρα καμπίνας MANN-FILTER FreciousPlus έχει επομένως βιολειτουργική επίστρωση. Χρησιμοποιεί τις ιδιότητες των πολυφαινολών, οι οποίες εμφανίζονται φυσικά σε πολλά φυτά όπως το πράσινο τσάι, το ρόδι ή τα εσπεριδοειδή. Το FreciousPlus δρα σαν ένα κλουβί παγιδεύοντας τα αλλεργιογόνα που μπορούν να απελευθερωθούν από τη γύρη και οι πρόσθετες αντιμικροβιακές του ιδιότητες εμποδίζουν επίσης την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων μούχλας.
 
Η λεπτομέρεια είναι καθοριστική όσον αφορά την ποιότητα του φίλτρου
Η ποιότητα ενός φίλτρου καθορίζεται από το μέσο που χρησιμοποιείται και τον τρόπο επεξεργασίας του. Η MANN-FILTER χρησιμοποιεί μόνο υψηλής απόδοσης fleece πολλαπλών στρωμάτων για το εσωτερικό των φίλτρων της, τα οποία παγιδεύουν σωματίδια ρύπων σε διάφορα στάδια. Στην αρχή, χονδροειδή σωματίδια σκόνης διαμέτρου άνω των 5 μικρομέτρων διηθούνται από τη ροή του αέρα. Στο επόμενο στάδιο, διαχωρίζονται σχεδόν όλα τα λεπτά σωματίδια διαμέτρου λίγων μικρομέτρων. Τα συνδυασμένα φίλτρα έχουν επίσης ένα επιπλέον στρώμα από fleece που βοηθά στη σταθεροποίηση του φίλτρου και δρα ως μέσο φορέα για τον ενεργό άνθρακα. Οι κόκκοι του ενεργού άνθρακα, οι οποίοι γενικά μετρούν περίπου μισό χιλιοστόμετρο, βρίσκονται μεταξύ αυτού του στρώματος και ενός στρώματος σωματιδίων fleece.
 
Το νέο FreciousPlus είναι ένα συνδυασμένο φίλτρο στο οποίο το στρώμα φορέα διαθέτει επίσης επίστρωση πολυφαινόλης. Αυτή η πρωτοποριακή επίστρωση με φυσική προέλευση μπορεί να δεσμεύσει τα αλλεργιογόνα που είναι παγιδευμένα στις ίνες του φίλτρου αέρα καμπίνας και να τα καταστήσει ακίνδυνα. Το υψηλής απόδοσης φίλτρο αποτρέπει σχεδόν 100% την είσοδο σωματιδίων. Η επικάλυψη πολυφαινόλης είναι ορατή από το εξωτερικό λόγω του κιτρινοπράσινου χρώματος.
 
Χαμηλή πίεση (απώλεια)
Ενώ τα φίλτρα αέρος του κινητήρα έχουν μεγάλη ροή αέρα λόγω της υψηλής πίεσης, τα φίλτρα αέρος καμπίνας λαμβάνουν μεγάλη ποσότητα αέρα μέσω ενός συγκριτικά αδύναμου φυσητήρα στον κινητήρα. Ο ανεμιστήρας μπορεί να υπερφορτωθεί γρήγορα στην περίπτωση κατώτερης ποιότητας φίλτρων καμπίνας, με αποτέλεσμα την απότομη αύξηση της απώλειας πίεσης. Τα φίλτρα καμπίνας MANN-FILTER είναι καλά προσαρμοσμένα όσον αφορά τη ροή αέρα και αντισταθμίζουν τα αντίθετα χαρακτηριστικά, όπως η απώλεια πίεσης, η απόδοση διαχωρισμού, η χωρητικότητα αποθήκευσης σκόνης και η προσρόφηση.
 
Καινοτόμος συνεργάτης
Η MANN + HUMMEL λειτουργεί συνεχώς για να ενισχύει τα φίλτρα και τις τεχνολογίες επεξεργασίας. Το Γερμανικό γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων αναφέρει τη MANN + HUMMEL ως έναν από τους πιο ενεργούς αιτούντες για διπλώματα ευρεσιτεχνίας στη Γερμανία. Ο παγκόσμιος εμπειρογνώμονας φιλτραρίσματος έχει υποβάλει πάνω από 3.000 αιτήσεις ευρεσιτεχνίας, διπλώματα ευρεσιτεχνίας και καταχωρημένα σχέδια παγκοσμίως.

Επικοινωνία
Επωνυμία: ELECTRA HELLAS S.A.
Διεύθυνση: 246 Συγγρού και Δαβάκη 17672 Καλλιθέα
Τηλ: +30 210 9531690-3
mailto: [email protected]
Site: www.electra-hellas.gr


 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις