Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τα ανταλλακτικά πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και να έχουν εγγύηση

Καινούργια Ανταλλακτικά: Τι να προσέξω

23/2/2017

Μάθε ποιες παγίδες υπάρχουν και πώς να τις αποφύγεις. Πόσο σημαντική είναι η εγγύηση και πώς η επιλογή συνεργείου παίζει σημαντικό ρόλο;

Προδιαγραφές & Εγγύηση
Κάτι πολύ βασικό είναι τα ανταλλακτικά που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Ιδιαίτερα αν επιλέξουμε aftermarket ή ανακατασκευασμένα ανταλλακτικά θα πρέπει να σιγουρευτούμε για το αν πληρούν της απαραίτητες προδιαγραφές. Ο πειρασμός του χαμηλού κόστος ίσως είναι μεγάλος αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε αυτό που αναφέραμε παραπάνω. Η χρήση καλών ανταλλακτικών αυξάνει την ασφάλεια μας, άρα χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί.
Κάτι άλλο που απαιτεί την προσοχή μας είναι να σιγουρευτούμε ότι τα ανταλλακτικά που θα χρησιμοποιήσουμε θα έχουν επίσημη εγγύηση. Πολλά μπορεί να συμβούν αφού φύγουμε από το συνεργείο. Υπάρχουν συνέργεια που χρησιμοποιούν την έννοια της εγγύησης πολύ γενικά ή άλλα που αποφεύγουν να αναφέρουν τι ακριβώς καλύπτει η εγγύηση του ανταλλακτικού. Για να είμαστε σίγουροι, λοιπόν, ότι δεν θα πληρώσουμε διπλά και τρίδιπλα την αξία ενός ανταλλακτικού, ρωτάμε πάντα το συνεργείο τόσο για την χρονική περίοδο της εγγύησης, όσο και τι ακριβώς καλύπτει.

Εμπειρία & Τεχνογνωσία
Η επιλογή σωστού ανταλλακτικού πρέπει να συνδυάζεται πάντα από την επιλογή του κατάλληλου συνεργείου. Είναι καλό να επιλέγουμε μόνο εξειδικευμένα συνεργεία, οι μηχανικοί των οποίων θα έχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και ξέρουν πώς να τοποθετήσουν σωστά τα ανταλλακτικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Η καλή φήμη ενός συνεργείου και η συζήτηση που θα έχουμε με τους μηχανικούς, συνήθως λένε πολλά για την ποιότητα της εργασίας του.
Πριν αγοράσεις λοιπόν, κάποιο καινούργιο ανταλλακτικό σκέψου το καλά. Τα σωστά και ποιοτικά ανταλλακτικά αυξάνουν την ασφάλεια και την μεταπωλητική αξία οπότε έχεις πολλά να κερδίσεις. Επέλεξε το ανταλλακτικό που καλύπτει τις ανάγκες σου, συνδυάζει ποιότητα και τιμή και είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Και πρόσεχε πάντα να παίρνεις επίσημη εγγύηση και να εμπιστεύεσαι μηχανικούς που ξέρουν....

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις