Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ενημερώσου για όλα τα είδη ανταλλακτικών που κυκλοφορούν στην αγορά

Πριν επιλέξω καινούργια ανταλλακτικά

23/2/2017

Ποια είδη ανταλλακτικών κυκλοφορούν στην αγορά; Ποιες οι διαφορές τους και ποιο σε συμφέρει καλύτερα;

Είδη Ανταλλακτικών
Υπάρχουν διάφορα είδη καινούργιων ανταλλακτικών που κυκλοφορούν στην αγορά. Ας δούμε για λίγο ποια είναι αυτά και ποιες οι διαφορές τους.
  • Γνήσια ανταλλακτικά. Πρόκειται για τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούν και οι ίδιες οι αυτοκινητοβιομηχανίες και μάλιστα, φέρουν το σήμα τους στη συσκευασία. Τα κατασκευάζουν οι κορυφαίοι κατασκευαστές, με τους οποίους συνεργάζονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες.
  • Ανταλλακτικά OEM. Είναι ακριβώς τα αυθεντικά ανταλλακτικά του αυτοκινήτου σας, όπως μαρτυρά και το όνομά τους (ΟΕΜ: Original Equipment Manufacturers) και είναι ακριβώς τα ίδια με τα γνήσια, μόνο που αλλάζει το σήμα στις συσκευασίες, καθώς αντί για της αυτοκινητοβιομηχανίας, έχουν αυτό του αρχικού κατασκευαστή.
  • Aftermarket ανταλλακτικά. Τα ανταλλακτικά αυτά είναι αντίστοιχης ποιότητας με τα γνήσια και τα OEM και μάλιστα πιο φθηνά, καθώς κατασκευάζονται από επώνυμες εταιρείες οι οποίες όμως δεν συνεργάζονται άμεσα με τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Επομένως, θα πρέπει πάντα να γίνεται και ένας έλεγχος ότι πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.
  • Aνταλλακτικά ανακατασκευής (rebuild ή remanufactured). Ακόμη και οι ίδιες οι αυτοκινητοβιομηχανίες μετασκευάζουν ανταλλακτικά αυτοκινήτων που έχουν χρησιμοποιηθεί, λειτουργώντας τα στη συνέχεια, σαν να είναι καινούρια. Είναι υποχρεωτικό όμως, να αναφέρεται κάτι τέτοιο στην συσκευασία τους, ώστε να είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προϊόντα ανακατασκευής.
Από τα παραπάνω, καταλαβαίνουμε ότι οι πιο ποιοτικές λύσεις είναι 2 πρώτες: Τα γνήσια ανταλλακτικά και ανταλλακτικά OEM. Αν λοιπόν ψάχνουμε για το καλύτερο ανταλλακτικό της αγοράς, που θα είναι και σύμφωνο με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, πρέπει να στραφούμε σε αυτές τις κατηγορίες. Επειδή, όμως πολλούς, αν όχι όλους πλέον, μας απασχολεί το θέμα του χαμηλού κόστους, μπορεί να στραφούμε στις 2 τελευταίες κατηγορίες: Τα aftermarket ανταλλακτικά και ανταλλακτικά ανακατασκευής

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις