Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Ανταλλακτικά από το internet: Πώς θα αποφύγεις τις παγίδες

Ανταλλακτικά από το internet: Πώς θα αποφύγεις τις παγίδες

15/12/2021

Κάνουμε οικονομία χωρίς παγίδες! Με τον παρακάτω οδηγό θα αγοράσετε ανταλλακτικά online, γλυτώνοντας χρήματα και αποφεύγοντας τυχόν απάτες. Εσείς προτιμάτε το διαδίκτυο ή φυσικά καταστήματα για τις αγορές σας;

Ακόμα και πριν την πανδημία, οι online αγορές είχαν σημειώσει μεγάλη αύξηση. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση των ανταλλακτικών αυτοκινήτου. Συνήθως, στο διαδίκτυο βρίσκουμε οικονομικότερες προσφορές, οι οποίες όμως ενδέχεται να κρύβουν παγίδες. Πώς θα τις αποφύγουμε;

Κοινοποίησέ το »


Όπως παίζει σημαντικό παράγοντα για την κανονική εμπορική συναλλαγή το ποιος σου πουλά, την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη σημαντικότητα έχει, από ποιον θα αγοράσεις στο internet. Η σωστή έρευνα και ενημέρωση για τις αγορές μέσω διαδικτύου μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις τις παγίδες που μπορεί να κρύβουν. Φρόντισε να ψάξεις καλά την ιστοσελίδα που θα επιλέξεις, να δεις σχόλια και κριτικές για τον πωλητή καθώς επίσης και τα στοιχεία επικοινωνίας του. Είναι κομβικής σημασίας να μπορείς να έχεις επικοινωνία μαζί του αν χρειαστεί να ρωτήσεις κάτι και φυσικά, να είσαι βέβαιος ότι το κατάστημα από το οποίο αγοράζεις (είτε εγχώριο-είτε διεθνές) είναι υπαρκτό και δεν πρόκειται για κάποια απάτη.

 
Θα πάρεις καινούριο ή μεταχειρισμένο?
Σε αρκετές ιστοσελίδες αγορών δίνεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ καινούριου ή μεταχειρισμένου προϊόντος. Ζύγισε τη διαφορά στην τιμή αλλά και την ποιοτική διαφορά που ενδέχεται να έχει το ανταλλακτικό που θα αγοράσεις και αποφάσισε αν θα διαλέξεις καινούριο ή μεταχειρισμένο. Σε περίπτωση που επιλέξεις το δεύτερο καλό θα ήταν να διαβάσεις καλά την έρευνα για τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, και έπειτα να επικοινωνήσεις με τον πωλητή και να ζητήσεις φωτογραφίες του αντικειμένου που θα σου αποσταλεί, ούτως ώστε να είσαι όσο πιο σίγουρος γίνεται για την κατάστασή του..
 
 

Οδηγός online αγοράς

Οδηγός online αγοράς

Παράγοντας συμβατότητα - Αριθμός εξαρτήματος
Πριν προχωρήσεις στην αγορά του αντικειμένου φρόντισε να είσαι όσο το δυνατόν πιο σίγουρος ότι το ανταλλακτικό που βρήκες, είναι απολύτως συμβατό με το αμάξι σου. Διάβασε καλά κάθε πτυχή της περιγραφής του ανταλλακτικού και με ποια μοντέλα είναι συμβατό, ενώ για περισσότερη σιγουριά να βρεις και τον κωδικό του ώστε να είσαι σίγουρος πως πρόκειται για αυτό ακριβώς που ψάχνεις.


 
Πολιτική επιστροφών - αποζημίωσης
Έλεγξε τις δικλείδες ασφαλείας σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Πριν προχωρήσεις στην αγορά φρόντισε να μάθεις για τις πολιτικές επιστροφών σε περίπτωση που το αντικείμενο που παρέλαβες δεν είναι αυτό που είχες παραγγείλει, αλλά και για τις περιπτώσεις που λόγω κάποιου λάθους από το ταχυδρομείο, δεν φτάσει ποτέ στον προορισμό.. Ψάξτε λοιπόν και αν χρειαστεί ρωτήστε για τις πολιτικές επιστροφών αλλά και για το αν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής χρημάτων αν τελικά δεν φτάσει αυτό που παραγγείλατε.

 
Οι παγίδες της αγοράς από το εξωτερικό
Καλή η χαμηλή τιμή που δίνει το κατάστημα στην Κίνα ή σε όποια άλλη χώρα του εξωτερικού. Είναι όμως αξιόπιστο για να το επιλέξεις? Πόσο το βιάζεσαι το εξάρτημα? Μπορείς να έρθεις σε επαφή με τον έμπορο και να συνεννοηθείς? Αυτές είναι οι πιο κύριες ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, πριν πατήσεις το... «buy»... Αφότου δεις πόσος είναι ο εκτιμώμενος χρόνος αποστολής του ανταλλακτικού δοκίμασε να στείλεις και ένα mail στον έμπορο για να δεις αν ξέρει έστω τα στοιχειώδη αγγλικά για να μη χαθείτε στη μετάφραση. Εδώ λοιπόν είναι το κομμάτι που ψηφίζουμε Ελληνικά καθώς και από θέμα χρόνου και από θέμα επικοινωνίας αναμένεται να είσαι κατά πολύ πιο σίγουρος για την αγορά σου.


 
Ξέρεις να το τοποθετείς?
Αποφάσισες να αγοράσεις το ανταλλακτικό για το αμάξι σου online. Και φτάνει στο σπίτι.. Ξέρεις να το εγκαταστήσεις ή θα πρέπει να αποταθείς σε κάποιον ειδικό? Σε αυτό το κομμάτι λοιπόν κάνε πρώτα μια έρευνα αγοράς και δες αν σε συμφέρει όντως περισσότερο η online αγορά ή αν θα ήταν προτιμότερο να φέρει το ανταλλακτικό ο ειδικά καταρτισμένος υπεύθυνος του συνεργείου που θα το εγκαταστήσει. Αλλωστε σε περίπτωση λάθος ανταλλακτικού από online αγοράς το συνεργείο, όπως είναι φυσικό δεν θα φέρει καμία ευθύνη και το λάθος θα βαραίνει αποκλειστικά εσένα. Από την άλλη αν την ευθύνη την έχει αποκλειστικά το συνεργείο, τότε ο εκάστοτε επαγγελματίας θα φροντίσει για την εγκατάσταση, του σωστού ανταλλακτικού.

Κοινοποίησέ το »

Σχετικες επιχειρησεις

ΜΑΝΔΑΝΗΣ ΑΕΒΕ EUROSPARE
ΙΑΤΡΟ - ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΣΗΦ
ΣΠΗΛΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ