Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

H έκθεση Automechanica έλαβε χώρα στη Σαγκάη της Κίνας, 2-5 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.

Η μεγαλύτερη έκθεση ανταλλακτικών παγκοσμίως

Διαβάστηκε από 6907 αναγνώστες - 3/12/2015

H Automechanica αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση ανταλλακτικών παγκοσμίως και η κα. Κούτρα, που την επισκέφτηκε μας φέρνει όλα τα νεότερα του τομέα, από τη μακρινή Σανγκάη.

1. Ποιο είναι το θέμα της έκθεσης Automechanica;
H Automechanica είναι η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση για την αυτοκινητοβιομηχανία στον τομέα after sales και ΟΕΜ ανταλλακτικών. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων ανταλλακτικών, προϊόντων, εξοπλισμών και tuning, παρουσιάζοντας κάθε χρόνο καινούριες ιδέες και προτάσεις. 


2. Συνήθως οι περισσότεροι άνθρωποι του κλάδου του αυτοκινήτου επισκέπτονται κάθε Σεπτέμβριο την έκθεση Automechanica στην Φρανκφούρτη. Εσείς πώς αποφασίσατε να πάτε στην μακρινή Σανγκάη;
Έχουμε επισκεφθεί επανειλημμένες φορές της έκθεση της Φρανκφούρτης, οπότε φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και να πάμε στην Σανγκάη. Η έκθεση εκεί είναι πολύ καλύτερη με περισσότερα εργοστάσια και καλύτερες προοπτικές συνεργασίας. Αλλωστε πολλές εταιρείες στη Γερμανία προμηθεύονται τα προϊόντα τους από την Κίνα.

3. Ποια είναι τα νέα που μας φέρνετε για τον κλάδο των ανταλλακτικών;
Διαπιστώσαμε πως αμέσως μετά την κυκλοφορία ενός νέου μοντέλου παράγεται ταχύτατα μεγάλη γκάμα ανταλλακτικών, εξίσου καλής ποιότητας όπως τα original και σε πολλές περιπτώσεις με μεγαλύτερη εγγύηση από τις αντιπροσωπείες.

4. Υπήρχαν αρκετοί επώνυμοι οίκοι ανταλλακτικών σε αυτή την μεγάλη έκθεση της αυτοκίνησης;
Όλοι οι μεγάλοι οίκοι ανταλλακτικών είχαν παρουσία στην έκθεση γιατί πλέον όλοι έχουν εργοστάσια στην Κίνα, για να μειώσουν το χρόνο και το κόστος παραγωγής.

5. Έχετε αποκλειστική αντιπροσώπευση κάποιων εξ αυτών;
Εμείς εισάγουνε αποκλειστικά εταιρείες όπως η Vika, η οποία καλύπτει μια μεγάλη ποικιλία ανταλλακτικών και την DPA, η οποία παράγει μέρη φανοποιΐας. Επίσης έχουμε και αποκλειστική αντιπροσώπευση κάποιων εταιρειών, από τιε οποίες προμηθευόμαστε κάποια original ανταλλακτικά και αυτό είναι που διαφοροποιεί την εταιρεία μας, από τους υπόλοιπους στο χώρο. 
 
6. Πείτε μας δύο λόγια για την εταιρεία σας; Ποιους τύπους ανταλλακτικών εμπορεύεστε και γιατί;
Η εταιρεία υφίσταται από το 1989. Ξεκίνησε από τον Απόστολο Κούτρα, τον πατέρα μου, ο οποίος και ήταν 33 χρόνια διευθυντής ανταλλακτικών στη ΒΙΑΜΑΡ, τη γενική αντιπροσωπεία της Skoda. Σήμερα έχει αναπτυχθεί απόλυτα «μετρώντας» πλέον 4 καταστήματα με το ένα κατάστημα να λειτουργεί και ως συνεργείο. Κύρια δραστηριότητα είναι η εμπορία ανταλλακτικών, για την οποία κάνουμε εισαγωγές από Ιταλία, Κίνα, Γερμανία και Τσεχία. Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας περιλαμβάνει τόσο γνήσια ανταλλακτικά, όσο και after market και σε χονδρική και σε λιανική αγορά.

7. Η οικονομική ύφεση έχει επηρεάσει τον κλάδο των ανταλλακτικών; Αναφερόμαστε και στις εταιρείες αλλά και στους καταναλωτές.
Φυσικά, πλέον οι πελάτες σκέφτονται 2 και 3 φορές πριν αγοράσουν κάποιο ανταλλακτικό ψάχνοντας για τη χαμηλότερη τιμή και την καλύτερη ποιότητα. Όσον αφορά τις εταιρείες, η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει και να μένουν στην αγορά αυτές που μπορούν να ανταπεξέλθουν. Πλέον οι εταιρείες δεν στοκάρουν τα προϊόντα τους με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις και καθυστερήσεις στην αγορά. Εμείς έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε στην ποιότητα των προϊόντων μας και να έχουμε ένα αρκετά μεγάλο στοκ για τη βέλτιστη ικανοποίσης των πελατών μας.  

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σχετικες επιχειρησεις