Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η επιλογή ενός καινούριου ανταλλακτικού συνεπάγεται πως είτε θα στραφείτε στη λύση του γνήσιου, είτε του aftermarket. Ας δούμε αναλυτικά τη διαφορά των δυο αυτών κατηγοριών.

    Γνήσια και aftermarket ανταλλακτικά

    Διαβάστηκε από 11168 αναγνώστες - 15/3/2016

    Η επιλογή ενός καινούριου ανταλλακτικού συνεπάγεται πως είτε θα στραφείτε στη λύση του γνήσιου, είτε του aftermarket. Ας δούμε αναλυτικά τη διαφορά των δυο αυτών κατηγοριών.

    Στα
    γνήσια ανταλλακτικά υπάρχουν δύο υποκατηγορίες αυτή των ΟΕ (Original Equipment - πρώτης τοποθέτησης) και αυτή των OES (Original Equipment Service). Στην πρώτη, των ΟΕ, ανήκουν τα ανταλλακτικά, που παράγονται από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου ή κάποιον κατασκευαστή ανταλλακτικών και χρησιμοποιούνται κατά τη συναρμολόγηση του αυτοκινήτου. Σε αυτή των OES, ανήκουν τα ανταλλακτικά, ίδιων ή παρόμοιων προδιαγραφών με τα ΟΕ. Διατίθενται στη συσκευασία του κατασκευαστή του αυτοκινήτου, και συνήθως είναι διαθέσιμα από το επίσημο δίκτυο διανομέων και επισκευαστών των κατασκευαστών αυτοκινήτων.

    Όσον αφορά τα after sales ανταλλακτικά ΙΑΜ (Independent After Market), αυτά δηλαδή που διατίθενται απευθείας από τους κατασκευαστές θα συναντήσουμε τα:
    Πρώτης τοποθέτησης: Ανταλλακτικά ΟΕ και OES, με τη διαφορά ότι, η συσκευασία τους φέρει τα διακριτικά και το λογότυπο του κατασκευαστή εξαρτημάτων(π.χ. BOSCH, NGK, PHILIPS, SKF, MONROE, LUK κτλ.)
    Εφάμιλλης ποιότητας (Matching Quality). Ανταλλακτικά, που κατασκευάζονται με ίδιες ποιοτικές προδιαγραφές με τα ΟΕ και διατίθενται από προμηθευτές πρώτου εξοπλισμού ή από προμηθευτές aftermarket.
    Αλλα ανταλλακτικά aftermarket: Τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά, αποτελούν την οικονομικότερη εναλλακτική, ωστόσο ελλοχεύει σε κάποιες περιπτώσεις, να πρόκειται για ανταλλακτικά αμφιβόλου ποιότητας.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Σχετικες επιχειρησεις