Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Επιλέγοντας ανταλλακτικά

Διαβάστηκε από 13996 αναγνώστες - 14/5/2016

Το κόστος των γνήσιων ανταλλακτικών ενός σύγχρονου αυτοκινήτου μπορεί κατά περίπτωση να κάνει και τους πιο σκληροτράχηλους από εμάς να δακρύσουν. Ευτυχώς για την εικόνα μας όμως, υπάρχουν τρόποι να το ρίξουμε δραστικά, παίρνοντας τα πράγματα στα χέρια μας.

Το κόστος ενός σέρβις άπαξ και λήξει η εγγύηση του αυτοκινήτου μας εξαρτάται από δύο παράγοντες: Το κόστος της εργασίας και το κόστος των ανταλλακτικών. Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε εκπαιδευμένοι μηχανικοί αυτοκινήτων και δεν έχουμε ένα πλήρως εξοπλισμένο χώρο εργασίας για να κάνουμε μόνοι μας τη συντήρηση του αυτοκινήτου, το μόνο που μπορούμε να αλλάξουμε προς όφελός μας είναι το κόστος των ανταλλακτικών. Και, ευτυχώς, πλέον υπάρχουν πολλές επιλογές σε αυτό τον τομέα, που όχι μόνο δεν υστερούν ποιοτικά από τα επίσημα ανταλλακτικά της αντιπροσωπίας, αλλά θα κάνουν αισθητή διαφορά στην τσέπη μας όταν πάμε στο ταμείο.
 
Και για όσους φοβούνται για το θέμα της ποιότητας και των εγγυήσεων, η Ευρωπαϊκή νομοθεσία προστασίας των καταναλωτών δίνει τη λύση: Όλα τα επώνυμα ανταλλακτικά πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται με εγγύηση καλής λειτουργίας που, εκτός των αναλώσιμων, φτάνει έως και τα δύο έτη. Ακόμα δε και στις περιπτώσεις μεταχειρισμένων ή ανακατασκευασμένων ελαστικών, τα σοβαρά καταστήματα προσφέρουν εγγύηση έξι ή ακόμα και εννέα μηνών για τα προϊόντα που διαθέτουν. Και, άπαξ και αγοράζουμε από Ελλάδα και όχι από το εξωτερικό, για μια πρόσθετη βαθμίδα ασφαλείας μπορείτε να επιλέξετε κάποιο σημείο πώλησης ανταλλακτικών που ανήκει στο Σύνδεσμο Εισαγωγέων Εμπόρων Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων (ΣΕΕΑΑ). Όπως τονίζεται από τους υπεύθυνους του Συνδέσμου, το συγκεκριμένο δίκτυο διαθέτει ανταλλακτικά γνήσια ή εφάμιλλης ποιότητας που καλύπτουν, σε κάθε περίπτωση, τις προδιαγραφές του κάθε κατασκευαστή, ενώ καλύπτονται και από εγγύηση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις