Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos

Τα 10 λάθη που καταστρέφουν τα ελαστικά μας..

Διαβάστηκε από 6574 αναγνώστες

Είτε από αμέλεια, είτε από επιλογή, πολλές φορές οδηγούμε λανθασμένα με αποτέλεσμα να κάνουμε συχνές επισκέψεις σε βουλκανιζατέρ. Δες τα 10 πιο συνήθη λάθη και προσπάθησε να τα αποφύγεις για να δώσεις στα ελαστικά σου την πραγματική διάρκεια ζωής τους.

1) Να μην ανεβαίνεις ή κατεβαίνεις, πεζοδρόμια με μεγάλη ταχύτητα. Η εντολή θα έπρεπε να είναι «μην ανεβαίνεις ποτέ σε πεζοδρόμια» αλλά επειδή έτσι δε θα παρκάριζε σχεδόν κανείς σε αυτή την χώρα, θα πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο σιγά. Αν σκεφτείς τις αναλογίες μεγέθους, είναι σα να τρακάρει το λάστιχό σου σε τοίχο.



2) Να διατηρείς ΠΑΝΤΑ τη σωστή πίεση. Αν τα λάστιχα σου έχουν περισσότερη ή λιγότερη πίεση, φθείρονται πολύ ευκολότερα...



3) Να ελέγχεις την πίεση και των πρόσθετων ελαστικών. Αν «τραβάς» ρυμούλκο, τροχόσπιτο ή οτιδήποτε άλλο με ρόδες, μην ξεχνάς να ελέγχεις και εκείνα τα λάστιχα.

4) Να μην προσπαθείς να «πειράξεις» κάποιο λάστιχο.  Αφαίρεση, τοποθέτηση, απόπειρα επισκευής χωρίς την παρουσία ειδικού μπορεί να σου βγει σε κακό.



5) Να χρησιμοποιείς τις σωστές διαστάσεις σε λάστιχα και ζάντες.  Όσο ωραία και να δείχνουν τα «λίγο» μεγαλύτερα ζαντολάστιχα, συχνά βγάζουν εύκολες φθορές.



6) Να μην τρέχεις με πάνω από 80 χλμ/ω με τη ρεζέρβα έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για έναν απαράβατο κανόνα της οδήγησης. Η ρεζέρβα έκτακτης ανάγκης δεν έχει (συνήθως) τις ίδιες αντοχές με τα κανονικά ελαστικά οπότε τηρείς τις οδηγίες για να μη φθαρεί με την πρώτη χρήση και να αποφύγεις τυχόν ατύχημα.



7) Να αναφέρεις πάντα οποιαδήποτε αλλαγή βλέπεις στην οδήγηση. Παρατήρησες πρόσφατα αλλαγή στον έλεγχο του αυτοκινήτου; Ακούγεται κάποιος ήχος που θεωρείς ότι προέρχεται από τα λάστιχα; Επισκέψου άμεσα το συνεργείο.

8) Να μην χρησιμοποιείς λάθος τύπο ελαστικών. Τα λάστιχα χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου, το έδαφος στο οποίο κινείται και τον καιρό (χειμερινά – θερινά ελαστικά). Ο σωστός τύπος προσφέρει τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. 

9) Να ελέγχεις συχνά την κατάσταση του «πέλματος». Μια πολύ εύκολη διαδικασία που μπορείς να κάνεις και μόνος σου. Ελέγχεις το βάθος των «αυλακιών» του λάστιχου, και αν είναι κάτω από το νόμιμο όριο τα αντικαθιστάς.



10) Να αποφεύγεις την επικίνδυνη οδήγηση. Οι «μαγκιές», τα σπιναρίσματα, τα ξαφνικά φρεναρίσματα και οι απότομες αλλαγές πορείας, ζορίζουν πολύ τα λάστιχα σου και τα καταστρέφουν πολύ γρηγορότερα.



 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις