Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Goodyear Vector 4Seasons Gen-3: Κέρδισε τον ανταγωνισμό

Διαβάστηκε από 69760 αναγνώστες - 7/12/2020

Ήρθε με φόρα να αντικαταστήσει ένα ήδη πολυβραβευμένο ελαστικό και μέσα σε σύντομο διάστημα κατάφερε να γίνει το κορυφαίο ελαστικό τεσσάρων εποχών. Ώρα να γνωρίσουμε το νέο Goodyear Vector 4Seasons Gen-3!

Μπορεί το καλό να γίνει ακόμα καλύτερο; Η Goodyear απαντά θετικά λανσάροντας ένα νέο ελαστικό τεσσάρων εποχών που καταφέρνει να είναι πιο βελτιωμένο από το απερχόμενο Vector 4Seasons δεύτερη γενιάς. Υπενθυμίζουμε ότι η Goodyear είναι η μάρκα με τις περισσότερες νίκες σε τεστ ελαστικών 4 Εποχών από οποιαδήποτε άλλη μάρκα, ακόμα και στο τελευταίο που συμμετείχε κατακτώντας την πρώτη θέση σε δοκιμές σε κράτημα και πρόσφυση. Στην ανανεωμένη του έκδοση, το ελαστικό Goodyear Vector 4Season Gen-3 κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να βραβευθεί για την απόδοσή του, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν και να κατακτήσει και πάλι την κορυφή της κατηγορίας. Κάπως έτσι, εδραιώθηκε ως η «all-round» επιλογή στην κατηγορία των ελαστικών τεσσάρων εποχών, τα οποία βελτιώνουν συνεχώς την αγοραστική τους ισχύ. Ας δούμε με ποιους τρόπους έγινε ακόμα καλύτερο ένα ελαστικό που στις προηγούμενες γενιές του κατάφερε να κατακτήσει περισσότερα βραβεία από οποιαδήποτε άλλη μάρκα.



Στη βροχή και το χιόνι... κάνει τη διαφορά
Στη φάση της ανάπτυξης της τρίτης γενιάς του ελαστικού Goodyear Vector 4Seasons, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αποτελεσματικότητα σε συνθήκες βροχής και έντονου χιονιού. Σε μία δυνατή καταιγίδα, το συγκεκριμένο ελαστικό «αντιστέκεται» στα φαινόμενα υδρολίσθησης, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος στο βρεγμένο οδόστρωμα. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο σχεδιάστηκαν μεγαλύτερες εγκοπές και ανασχεδιάστηκαν οι αεροδυναμικές αυλακώσεις για να πετύχει καλύτερη απομάκρυνση του νερού . Παρομοίως, το οδόστρωμα με χιόνι είναι επίσης ένα περιβάλλον στο οποίο το Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 ξεχωρίζει απέναντι στον ανταγωνισμό. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, τα «τακούνια» του ελαστικού απέκτησαν κυματοειδή μορφή που βελτιστοποιεί τον χειρισμό του οχήματος. Ποιο είναι, όμως, το αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών στην πράξη; Το Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 κατάφερε να ελαττώσει το χρόνο φρεναρίσματος κατά 19% σε βρεγμένο οδόστρωμα, ενώ σε συνθήκες χιονιού ή πάγου, η πρόσφυση βελτιώθηκε κατά 25%.
 

Σε ποιους τομείς βελτιώθηκε
Σε τρεις τεχνολογικούς τομείς έδωσαν έμφαση οι άνθρωποι της Goodyear κατά την εξέλιξη του ελαστικού. Ξεκινάμε από την τεχνολογία «Snow Grip», δηλαδή την πρόσφυση στο χιόνι. Έπειτα από διεύρυνση του αριθμού των εγκοπών, ο χειρισμός σε χιονισμένο έδαφος βελτιώθηκε συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά. Ακολουθεί η τεχνολογία «DryHandling» της Goodyear, η οποία παρέχει ανθεκτικά τακούνια στο ελαστικό μειώνοντας τα φαινόμενα παραμόρφωσης σε συνθήκες απότομης αλλαγής πορείας. Τέλος, το Goodyear Vector 4Seasons τρίτης γενιάς ενσωματώνει και την τεχνολογία «Aquacontrol», ώστε να διατηρήσει σε εντυπωσιακά υψηλό επίπεδο την αντίσταση στην υδρολίσθηση. Οι φαρδιές και βαθιές αυλακώσεις είναι τα στοιχεία που εξασφάλισαν ακόμα πιο αποτελεσματική απομάκρυνση του νερού. Κάπως έτσι, η Goodyear κατάφερε το ακατόρθωτο, δηλαδή να βελτιώσει ένα ήδη εξαιρετικό ελαστικό. Από αυτό και μόνο συμπεραίνουμε ότι είναι μία εταιρεία που δεν επαφίεται στις «δάφνες» και τα βραβεία που έχει ήδη κατακτήσει, αλλά εξελίσσεται συνεχώς.



Πρώτο στην κατηγορία του
Πάνω από 30 ελαστικά συμμετείχαν σε πρόσφατη δοκιμή του AUTO-BILD για την ανάδειξη του κορυφαίου ελαστικού τεσσάρων εποχών. Προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι ακριβές, όλα τα ελαστικά που συμμετείχαν ήταν διάστασης 205/55 R 16. Η δοκιμή περιελάμβανε, εκτός των άλλων, και βίαιη επιβράδυνση από τα 100 χλμ./ώρα μέχρι την ακινητοποίηση. Το Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση σε ένα συγκριτικό 32 ελαστικών τεσσάρων εποχών. Παράλληλα, σημαντική διάκριση από το AUTO-BILD ήταν η ανάδειξη του συγκεκριμένου ελαστικού ως «EcoMaster» για την κορυφαία αντίσταση κύλισης ανεξαρτήτου οδοστρώματος, αλλά και την αναλογία ποιότητας/τιμής βάσει χιλιομετρικής απόστασης.
 

Κάπως έτσι η Goodyear συνεχίζει να προσφέρει το απόλυτο ελαστικό τεσσάρων εποχών, αφήνοντας πίσω της τον ανταγωνισμό. Αυτή τη στιγμή, το Vector 4Seasons Gen-3 διατίθεται σε πληθώρα διαστάσεων, ενώ εντός του 2021 και 2022 θα ακολουθήσουν περισσότερες. Μάλιστα, έχει λάβει και αρκετές εγκρίσεις πρώτης τοποθέτησης σε νέα μοντέλα εταιρειών όπως η Peugeot.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις