Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Σφαίρες τα πετραδάκια στα λάστιχα σου! Αφαίρεσε τα τώρα!

Σφαίρες τα πετραδάκια στα λάστιχα σου! Αφαίρεσε τα τώρα!

Διαβάστηκε από 1544 αναγνώστες - 31/1/2023

Τα πετραδάκια που βρίσκονται στους αρμούς των ελαστικών μπορεί να φαίνονται αθώα, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνα από όσο πιστεύεις.

Τα πετραδάκια στα ελαστικά θα σου στοιχίσουν χρόνο και χρήμα

Μπορεί να είναι μικρά και να μην τα νιώθεις τις περισσότερες φορές, αλλά τα πετραδάκια που εγκλωβίζονται στα λάστιχα μας είναι ικανά να προκαλέσουν πολλά προβλήματα, τόσο στο όχημα μας όσο και στους γύρω μας. Όχι, το να περιμένεις να φύγουν μόνα τους δεν είναι λύση.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Μειώνουν τη ζωή του ελαστικού

Τα πετραδάκια, αν και μικρά σε διαστάσεις, συνήθως διαθέτουν αιχμηρές ακμές που τραυματίζουν την επιφάνεια του πέλματος ή ακόμα και την καταστραφούν, μειώνοντας τη ζωή του ελαστικού με γεωμετρική πρόοδο, κάτι που έχει αρνητικό αντίκτυπο στην τσέπη του ιδιοκτήτη. Θα πρέπει μετά από κάθε βόλτα, ειδικά αν έχεις περάσεις από χωματόδρομο, να τσεκάρεις τα λάστιχα σου και να αφαιρείς προσεχτικά οτιδήποτε ξένο από πάνω τους. Μάλιστα υπάρχουν ειδικά «ξυστήρια» με εξοχές που θα σε βοηθήσουν στο έργο της απομάκρυνσης των αχρείαστων στοιχείων.

 

Χαλάνε φρένα και ζυγοστάθμιση

Εκτός από τα ελαστικά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα σφηνωμένα πετραδάκια να επηρεάσουν αρνητικά το σύστημα πέδησης και διεύθυνσης. Στην πρώτη περίπτωση, τα υλικά που υπάρχουν πάνω στα λάστιχα του αυτοκινήτου σας μπορούν να μεταπηδήσουν στα φρένα, φθείροντας τις δισκόπλακες και τα τακάκια πολύ πιο γρήγορα από το κανονικό. Η δεύτερη περίπτωση αφορά τη ζυγοστάθμιση που μπορεί να χαλάσει σε μεγαλύτερο βαθμό από όσο φαντάζεσαι αν δεν καθαρίσεις τα ξένα σώματα από το ελαστικό σου.
 

Σφαίρες για τις μοτοσυκλέτες και τα γύρω αυτοκίνητα.

Σου φαίνεται υπερβολικό, αλλά δεν είναι! Σκέψου να ξεκολλάει μια πέτρα από το λάστιχο σου με 120 χλμ/ώρα και να εκσφενδονίζεται στο κράνος ενός αναβάτη. Τρομακτικό! Μπορεί να ακούγεται τραβηγμένο, αλλά είναι υπαρκτό σενάριο και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που παρμπρίζ ράγισαν από πέτρα που εκτοξεύτηκε από το μπροστινό αυτοκίνητο. Στην καλύτερη πρόκειται για υλική ζημία, στη χειρότερη για μια ζωή. Μήπως τελικά δεν είναι τόσο καλή ιδέα να περιμένεις οι πέτρες να φύγουν μόνες τους;
 

Πώς να βγάλεις με ασφάλεια τα πετραδάκια!

Μπορεί να φαίνεται εύκολη υπόθεση η αφαίρεση των υλικών που έχουν κολλήσει στα ελαστικά, αλλά θέλει κι αυτό το δικό του τρόπο. Αρχικά βάλε το όχημα σου σε μια ίσια επιφάνεια και σήκωσε το με γρύλο ώστε τα ελαστικά να γυρνάνε χωρίς δυσκολία. Βρέξε τα λάστιχα με άφθονο νερό, αυτό θα λειτουργήσει ως λιπαντικό ώστε οι πέτρες να βγουν πιο εύκολα. Χρησιμοποίησε ειδικές «ξύστρες» ή ένα ξύλινο ραβδί για να αφαιρέσεις τα ξένα αντικείμενα, όχι όμως κατσαβίδι ή άλλα μεταλλικά στοιχεία που μπορεί να τραυματίσουν τη γόμα. Μόλις καθαρίσεις το λάστιχο από πέτρες, ξαναπλύντο και πριν το κατεβάσεις από το γρύλο μάζεψε όλα τα «σκουπίδια» που αφαίρεσες.
 

Πετραδάκια στα ελαστικά = σφαίρα στο πιστόλι!
Επικίνδυνα για αυτούς που σε ακολουθούν!
Γίνεσαι «φίλος» του βουλκανιζατερά, τραυματίζουν τη γόμα!
Ικανά να χαλάσουν και τα φρένα σου.
Σου έχει τύχει να την «πατήσεις» από πέτρα; Τι ζημιά έπαθες;


 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις