Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Εσείς, τα hit της Bridgestone Turanza 6 ENLITEN & Potenza Sport τα έχετε δοκιμάσει;
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Εσείς, τα hit της Bridgestone Turanza 6 ENLITEN & Potenza Sport τα έχετε δοκιμάσει;

Διαβάστηκε από 18736 αναγνώστες

Προσφέρουν ακόμα καλύτερες επιδόσεις, ενισχυμένη ασφάλεια και οικονομία καυσίμου σε συνδυασμό με τη γνωστή Ιαπωνική αξιοπιστία.

Τα ελαστικά Potenza Sport και Turanza 6 ENLITEN της Bridgestone είναι κορυφαία σε επιδόσεις και δημοφιλή σε αποδοχή από τους οδηγούς στη χώρα μας αλλά και… σε όλο τον κόσμο.
Αυτό δε συμβαίνει χωρίς λόγο. Η Bridgestone, με πολυετή εμπειρία στη Formula 1, επενδύει σημαντικά σε σχεδιασμό και καινοτομία για είναι σε θέση να κάνει το πιο σημαντικό εξάρτημα του αυτοκινήτου, το ελαστικό, όλο και πιο άρτιο. Για να το πετύχει αυτό η ιαπωνική εταιρεία έδωσε προσοχή στις ανάγκες των καταναλωτών διεξάγοντας εκτεταμένη έρευνα, με αποτέλεσμα να μπορέσει να καθορίσει τους τομείς της απόδοσης ενός ελαστικού που οι περισσότεροι οδηγοί θεωρούν πιο σημαντικούς, και κατόπιν να τους ενισχύσει κατάλληλα. Ας δούμε λοιπόν τι σημαίνει ακριβώς αυτό για τα δημοφιλή Turanza 6 ENLITEN και Potenza Sport.

Turanza 6 ENLITEN

Με το νέο Turanza 6 ENLITEN η Bridgestone έχει από τις αρχές του χρόνου στην αγορά το θερινό ελαστικό με τις καλύτερες επιδόσεις της κατηγορίας του στο βρεγμένο και με επιδόσεις σε χιλιομετρική απόδοση και απόδοση καυσίμου/ ενέργειας που βγάζουν μάτια, σύμφωνα με τις δοκιμές του διεθνώς αναγνωρισμένου ινστιτούτου TUV από το 2022. Το Turanza έχει αποκτήσει νέο σχεδιασμό εγκοπών του πέλματος, ώστε το νερό να απομακρύνεται πιο γρήγορα, μειώνοντας την πιθανότητα υδρολίσθησης. Επίσης το λάστιχο αξιοποιεί μια νέας χημικής σύνθεσης γόμα που, για να το πούμε απλά, κολλάει καλύτερα στο οδόστρωμα και που σε συνδυασμό με την αύξηση της τοπικής ακαμψίας βελτιώνει αρκετά την πρόσφυση τόσο στις στροφές όσο και στην ευθεία. Βέβαια το λάστιχο δεν ξεχωρίζει μονάχα στο βρεγμένο – είναι επίσης το καλύτερο στην κατηγορία του στο φρενάρισμα στο στεγνό οδόστρωμα. Το μειωμένο βάρος του ελαστικού προσφέρει μικρότερη αντίσταση κύλισης και μαζί με το πιο αεροδυναμικό σχήμα συνεισφέρουν στη μείωση της κατανάλωσης. Πιο συγκεκριμένα το Turanza 6 ENLITEN βγάζει κατά 22% περισσότερα χιλιόμετρα σε σχέση με τον προκάτοχό του, ενώ ταυτόχρονα έχει κατά 4% μειωμένη αντίσταση κύλισης.
Το Turanza 6 ENLITEN απευθύνεται σε επιβατικά, SUV και τετρακίνητα οχήματα και διατίθεται σε διαστάσεις για ζάντες από 16 μέχρι και 22 ίντσες.

ENLITEN για το μέλλον

Εδώ να σημειώσουμε ότι η πρόοδος που έγινε στην κατηγορία Turanza έχει να κάνει και με τον συνδυασμό τεχνολογιών ENLITEN. Το ENLITEN είναι ένα πακέτο από τεχνολογικές λύσεις που σκοπός του είναι να βελτιώνει συνεχώς τα δυναμικά χαρακτηριστικά των ελαστικών, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα σημαντικά οφέλη σε τομείς όπως οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, η καλύτερη αξιοποίηση φυσικών πόρων, η ανακύκλωση των υλικών και γενικά η βιωσιμότητα. Κάπως έτσι έχει διαμορφώσει τις «μελλοντικές» γενιές ελαστικών της μάρκας, καθιστώντας τα EV READY, πλήρως έτοιμα για χρήση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Potenza Sport για κορυφαίες επιδόσεις

Το όνομα Potenza έχει συνδεθεί εδώ και χρόνια με τις υψηλές επιδόσεις – και με το Potenza Sport ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα λάστιχο, ή μάλλον το λάστιχο, που θα του προσφέρει τον απόλυτο έλεγχο του αυτοκινήτου του όταν οι σφυγμοί ανεβαίνουν. Και αυτό γιατί μιλάμε για το ελαστικό που είναι το καλύτερο σε σταθερότητα τόσο στις στροφές όσο και στην ευθεία στην κατηγορία του, σύμφωνα με δοκιμές του TUV. Η Bridgestone έχει σχεδιάσει ένα ασύμμετρο και ενισχυμένο πέλμα (με βελτιώσεις στην κατανομή των ραβδώσεων και στο σχήμα των αυλακώσεων) και βελτιστοποίησε το σκελετό για να πετύχει καλύτερο έλεγχο στις στροφές και αυξημένη απόκριση στο τιμόνι. Επίσης, η καινοτόμα γόμα, αλλά και η διάταξη του πέλματος βελτιώνουν την πρόσφυση και χαρίζουν τρομερά φρένα, με το Potenza Sport να πρωτεύει σε αντίστοιχες δοκιμές στο φρενάρισμα στο στεγνό σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Και να μην ξεχνάμε ότι δεν έχει άδικα ετικέτα Α για το φρενάρισμα στο βρεγμένο.
Το Potenza Sport διατίθεται για επιβατικά, SUV και τετραθέσια οχήματα σε διαστάσεις για ζάντες από 16 μέχρι και 23 ίντσες.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις