Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αυτό είναι τo ελαστικό που φουσκώνει μόνο του

8/10/2019

Η Continental παρουσίασε μια πολύ καινοτόμο ιδέα για τα νέου τύπου ελαστικά. Μέσω της νέας αυτής τεχνολογίας, δεν θα χρειαστεί να πας ξανά στο βενζινάδικο και να βάλεις αέρα, αφού αυτό θα γίνει αυτόματα, χωρίς καθόλου κόπο από εσένα..

Μια καινοτόμο ιδέα για να μπορεί το λάστιχο να φουσκώνει μόνο του ανέπτυξε η γνωστή εταιρεία κατασκευής και προμήθειας ελαστικών Continental.

Το ελαστικό έχει την ονομασία C.A.R.E. και διαθέτει αισθητήρες που ελέγχουν και αξιολογούν συνεχώς τα δεδομένα σχετικά με το βάθος του πέλματος, τις πιθανές ζημιές, τη θερμοκρασία και την πίεση των ελαστικών. Οι πληροφορίες που συλλέγονται από τους αισθητήρες στέλνονται στην εφαρμογή ContiConnect Live, όπου κάποιος μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση του ελαστικού. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη ενδιαφέρουσα πτυχή της ιδέας της Continental.
 
Το C.A.R.E. ελαστικό έχει επίσης ενσωματωμένες στον τροχό μια σειρά από τρόμπες. Καθώς επιταχύνει το όχημα, οι φυγόκεντρες δυνάμεις που δημιουργούνται μέσα στον τροχό ασκούν πίεση στην τρόμπα η οποία παράγει πεπιεσμένο αέρα. Η Continental εφαρμόζει αυτήν την τεχνολογία PressureProof για να διασφαλίσει ότι το ελαστικό είναι πάντα στη σωστή πίεση, βελτιώνοντας έτσι την απόδοσή του και μειώνοντας τις εκπομπές CO2. Ο επιπλέον συμπιεσμένος αέρας που παράγεται από τις φυγόκεντρες δυνάμεις αποθηκεύεται σε μια δεξαμενή η οποία μπορεί να αποστείλει ταχέως πίεση στα ελαστικά όταν και όπου χρειάζεται.


 
Η Continental δεν έχει κάνει γνωστό αν η τεχνολογία αυτή θα φτάσει στην γραμμή παραγωγής. Αυτό που λέει είναι ότι μια τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε να προσφέρει μια αποτελεσματική μορφή διαχείρισης των ελαστικών για τους σύγχρονους στόλους αυτόνομων ταξί ενώ επίσης, θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενίσχυση της αποδοτικότητας των ιδιόκτητων ηλεκτροκίνητων και αυτόνομων οχημάτων.
 
Πριν λίγους μήνες, η Continental δημιούργησε το δικό της ήπια-υβριδικό σύστημα 48 volt το οποίο σχεδιάζει να προσφέρει σε επιλεγμένους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις