Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Η ADAC βράβευσε τα Goodyear EfficientGrip Performance 2

Διαβάστηκε από 19104 αναγνώστες - 9/3/2021

Η μεγαλύτερη Ένωση Αυτοκινήτων στην Ευρώπη, η ADAC, δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας σκληρής δοκιμής αντοχής που πραγματοποίησε σε μια σειρά από ελαστικά υψηλής απόδοσης. Το Goodyear EfficientGrip Performance 2 πήρε την πρώτη θέση με ένα αποτέλεσμα στη χιλιομετρική απόδοση που ήταν υπερδιπλάσιο από εκείνο των ανταγωνιστικών ελαστικών.

Η δοκιμή συνέκρινε δεκαπέντε μάρκες ελαστικών υψηλών επιδόσεων χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη, το Volkswagen Golf. Η διάσταση των ελαστικών 205 / 55R16 χρησιμοποιήθηκε για να υπογραμμίσει τη συνάφεια της δοκιμής με τις καταναλωτικές προτιμήσεις, αφού το συγκεκριμένο αποτελεί τη δημοφιλέστερη επιλογή σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές και είναι κοινή διάσταση για ένα ευρύ φάσμα οικογενειακών hatchback μοντέλων.

Μετά τη δοκιμή του Goodyear EfficientGrip Performance 2, η ADAC επαίνεσε τις ιδιαίτερες δυνάμεις του, όπως την υψηλή αντοχή στη φθορά, την μικρή απόσταση φρεναρίσματος και την εξαιρετική δυνατότητα ελέγχου που προσφέρει σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Μια λεπτομερής ανάλυση των αποτελεσμάτων της ADAC υπογραμμίζει πόσο μεγάλες ήταν οι διαφορές στο τεστ φθοράς. Μια μάρκα έφτασε το όριο της φθοράς στα μόλις 24.800 χλμ., ενώ το Goodyear EfficientGrip Performance 2 έδειξε μια πρόβλεψη φθοράς που ήταν υπερδιπλάσια στις ίδιες συνθήκες, στα 55.300 χλμ. Για να γίνει σαφέστερος ο έντονος χαρακτήρας του πλεονεκτήματος του συγκεκριμένου ελαστικού ως προς την ανθεκτικότητά του, ας σημειωθεί πως υπήρχαν τρεις ανταγωνιστικές μάρκες που δυσκολεύτηκαν να επιτύχουν το 50% της χιλιομετρικής απόδοσης των ελαστικών Goodyear.



Τα αποτελέσματα της ADAC ταιριάζουν με τα αποτελέσματα των δοκιμών του TÜV SÜD
Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα έρχονται να επικυρώσουν εκείνα άλλων πρόσφατων δοκιμών απόδοσης και αντοχής για το ελαστικό της Goodyear EfficientGrip Performance 2. Τόσο οι εσωτερικές δοκιμές που έλαβαν χώρα όσο και μια ανεξάρτητη δοκιμή από τον TÜV SÜD έδειξαν ότι το μοντέλο είχε 50% υψηλότερη εκτιμώμενη χιλιομετρική απόδοση από τον προκάτοχό του, αλλά και 20% υψηλότερη από τη Michelin. Σε αυτές τις δοκιμές, η Goodyear κατέγραψε επίσης τις μικρότερες αποστάσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα σε σύγκριση με τέσσερις δοκιμασμένους ανταγωνιστές, αποδεικνύοντας ότι η ανθεκτικότητα σε καμία περίπτωση δεν θέτει σε κίνδυνο την πρόσφυση και την ασφάλεια σε βρεγμένο δρόμο.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που τα αποτελέσματα της ADAC ενισχύουν και επιβεβαιώνουν τα ευρήματα των προηγούμενων δοκιμών. Είναι σαφές ότι το Efficient Grip Performance 2 είναι μια επιλογή χωρίς συμβιβασμούς για οδηγούς που αναζητούν την υψηλή αντοχή και απόδοση στα ελαστικά τους.
Η επίτευξη της διπλάσιας χιλιομετρικής απόστασηςσε σχέση με τα ανταγωνιστικά ελαστικά αποφέρει σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη τόσο στους ίδιους τους οδηγούς όσο και στους διαχειριστές των στόλων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Piotr Nagalski, Διευθυντής Marketing για την Goodyear Ευρώπης.

Το Efficient Grip Performance 2 διατίθεται σε 45 διαστάσεις που καλύπτουν ζάντες από15 έως και 18 ιντσών. Η μεγάλη επιτυχία των δοκιμών ως προς τη χιλιομετρική απόδοση οφείλεται στα καινοτόμα χαρακτηριστικά που φέρει το μοντέλο, όπως την υψηλή ελαστικότητα και ευελιξία του πέλματος. Αυτό μειώνει τη φθορά των ελαστικών, η οποία προκαλείται από το τραχύ οδόστρωμα, χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση σε βρεγμένο ή στεγνό οδόστρωμα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις