Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Real time έλεγχος ελαστικών από τη Bridgestone

Διαβάστηκε από 6890 αναγνώστες - 2/7/2020

Η Bridgestone συνεργάζεται με τη Microsoft και καινοτομούν με ένα έξυπνο σύστημα παρακολούθησης ελαστικών για ενίσχυση της ασφάλειας. Το συγκεκριμένο, εντοπίζει σε πραγματικό χρόνο τη ζημιά και ενημερώνει συνεχώς τον οδηγό.

Η Bridgestone, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ελαστικών και προϊόντων καουτσούκ στον κόσμο, συνεργάζεται με τη Microsoft για να αναπτύξει σε παγκόσμια πρώτη ένα σύστημα παρακολούθησης που θα εντοπίζει θέματα ζημιάς ελαστικών σε πραγματικό χρόνο. Αυτά τα ζητήματα αποτελούν σοβαρό θέμα, καθώς αφορούν περίπου στο 30% όλων των τροχαίων ατυχημάτων που προκλήθηκαν λόγω τεχνικής αστοχίας1.
 
 
Το τελευταίο στάδιο στην παρακολούθηση των προβλημάτων των ελαστικών
 
Τα προβλήματα των ελαστικών προκύπτουν λόγω τεσσάρων βασικών θεμάτων: ανεπαρκής πίεση, κόπωση, ανομοιόμορφη φθορά και, τέλος, ζημιά από πεζοδρόμια/κράσπεδα, λακκούβες ή αντικείμενα στο δρόμο.
 
Ευτυχώς, τα περισσότερα από αυτά τα ζητήματα μπορούν ήδη να μετριαστούν με αξιόπιστο τρόπο. Το TPMS (σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών) είναι υποχρεωτικό σε όλα τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από το 2012 και έπειτα, βοηθώντας τους οδηγούς να αποφύγουν προβλήματα χαμηλής πίεσης. Η τακτική συντήρηση και η έγκαιρη αντικατάσταση των ελαστικών προστατεύει από τη φθορά και την κόπωση.
Η εξαίρεση και το κενό ασφαλείας είναι η ζημιά των ελαστικών - η οποία συχνά δεν μπορεί να ανιχνευθεί χωρίς στενό έλεγχο από κοντά και η οποία μπορεί ενδεχομένως να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Τα κατεστραμμένα ελαστικά μπορεί να οδηγήσουν σε ατυχήματα. Μπορεί επίσης να επηρεάσουν δυσμενώς και άλλα εξαρτήματα του οχήματος, όπως για παράδειγμα να προκαλέσουν ζημιά στους τροχούς και έτσι να δημιουργήσουν περαιτέρω πηγή δυνητικού κινδύνου για τους οδηγούς.
 
Τώρα αυτό το κενό έρχεται να κλείσει. Το σύστημα παρακολούθησης ζημιάς ελαστικών της Bridgestone εντοπίζει σε πραγματικό χρόνο τη ζημιά. Χρησιμοποιεί το πλαίσιο λειτουργίας cloud της MCVP μαζί με τα υπάρχοντα δεδομένα του αισθητήρα, από το λογισμικό που είναι ήδη εγκατεστημένο και χρησιμοποιεί αλγόριθμους για τον εντοπισμό συμβάντων που επηρεάζουν την επιφάνεια του ελαστικού και τον σκελετό. Ο οδηγός μπορεί στην συνέχεια να ειδοποιηθεί αμέσως για τον κίνδυνο και να ενεργήσει ανάλογα για να διορθώσει την κατάσταση. Προς το παρόν δεν υπάρχει άλλο ισοδύναμο σύστημα παρακολούθησης στην αγορά. Οι υπάρχουσες εναλλακτικές λύσεις απαιτούν την εγκατάσταση επιπλέον λογισμικού.
 


Βαδίζοντας μπροστά
 
Αυτό το σύστημα παρακολούθησης ζημιάς ελαστικών έχει και άλλες αξιόλογες παραμέτρους. Το σύστημα δεν καταγράφει μόνο πότε έχει συμβεί η ζημιά, αλλά και που. Προσφέρει επομένως τη δυνατότητα μίας ευρύτερης εικόνας των οδικών συνθηκών και υποδομών, χάρη στην οποία μπορεί κανείς να προβεί σε ειδοποίηση των υπεύθυνων για θέματα οδικών ζημιών, ενημερώνοντας  σχετικά με την παρουσία αλλά και την τοποθεσία μίας επικίνδυνης λακκούβας ή και άλλων κινδύνων. Τα μελλοντικά αυτόνομα οχήματα θα μπορούσαν επίσης να επωφεληθούν από αυτό το σύστημα - καθώς τα οχήματα διαβιβάζουν πληροφορίες σχετικά με τοπικούς κινδύνους σε άλλα άτομα που βρίσκονται κοντά, καθώς και στις βάσεις δεδομένων cloud.
Προς το παρόν, το νέο σύστημα παρακολούθησης ζημιάς ελαστικών της Bridgestone είναι διαθέσιμο σε όλους τους στόλους οχημάτων και OEM που χρησιμοποιούν MCVP. Η συνεργασία με τη Microsoft επιτρέπει επίσης στην Bridgestone να αναπτύξει περαιτέρω τις λύσεις της για την κάλυψη των απαιτήσεων εκ μέρους των στόλων και των βασικών συνεργατών OEM σε όλο τον κόσμο.
 
Μια ψηφιακή συνεργασία για το μέλλον της κινητικότητας
 
Η MCVP παρέχει μια σταθερή, συνδεδεμένη με cloud, οριζόντια πλατφόρμα με ψηφιακά σενάρια, πάνω στα οποία μπορούν να δομηθούν λύσεις που απευθύνονται σε πελάτες, όπως υπηρεσίες ψυχαγωγίας εντός οχήματος, προηγμένη πλοήγηση, αυτόνομη οδήγηση, υπηρεσίες τηλεματικής και προβλέψεων, καθώς και over-the-air ενημερώσεις (OTA). Περιλαμβάνει την παγκόσμια διαθεσιμότητα και κλίμακα εταιρικού επιπέδου, που συνοδεύει το Microsoft Azure
 
Η MCVP θα παρέχει στην Bridgestone μια ψηφιακή υποδομή που θα επιταχύνει την παροχή λύσεων συνδεδεμένης κινητικότητας, δίνοντας πρόσβαση σε πολλές εφαρμογές, όπως τα Microsoft Azure cloud, AI και IoT.
 
Με την σειρά της, η συνεργασία με την Bridgestone βοηθά τη Microsoft να αναπτύξει το οικοσύστημα των υποστηρικτών - συνεργατών της και επιτρέπει στους πελάτες της MCVP να ενσωματώσουν τις λύσεις αυτών των συνεργατών στις δικές τους προσφερόμενες υπηρεσίες.
 
Ο Laurent Dartoux, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Bridgestone EMIA, λέει: «Το ψηφιακό κομμάτι αποτελεί ένα τεράστιο μέρος αυτού που κάνουμε σήμερα στην Bridgestone. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεργαστούμε με κορυφαίους συνεργάτες που οδηγούν την αγορά και μπορούν να υποστηρίξουν τις ανάγκες μας σήμερα και στο μέλλον. Μέσω της συνεργασίας μας με τη Microsoft, έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε το Σύστημα παρακολούθησης ζημιάς ελαστικών σε εκατομμύρια οδηγών, προσφέροντάς τους μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά. "
 
«Η Microsoft συνεργάζεται με εταιρείες κινητικότητας για να υποστηρίξει τη μετάβασή τους σε παρόχους υπηρεσιών έξυπνης κινητικότητας. Με τη Microsoft Connected Vehicle Platform (MCVP), η αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να επιταχύνουν την παροχή ασφαλών και εξατομικευμένων εμπειριών συνδεδεμένης κινητικότητας. Χρησιμοποιώντας τη MCVP, η Bridgestone δημιούργησε το Σύστημα Παρακολούθησης Ζημιάς Ελαστικών (Tire Damage Monitor System) που συμβάλλει με ιδιαίτερα αξιοσημείωτο τρόπο στην οδική ασφάλεια και αποδεικνύει πώς η συνεργασία μεταξύ των κορυφαίων ανά κλάδο μπορεί να ξεκλειδώσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες», δήλωσε η Tara Prakriya, Γενική Διευθύντρια, των Azure Mobility και Microsoft Connected Vehicle Platform στη Microsoft .
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις