Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

SP346+: Νέα ελαστικά από την Dunlop

8/4/2021

Η Dunlop παρουσίασε το ελαστικό SP346 + για στόλους και φορτηγά που απαιτούν ευρεία ποικιλία επιδόσεων σε όλες τις οδικές συνθήκες.

Το ελαστικό Dunlop SP346 + διαθέτει μια σειρά τεχνολογιών που έχουν σχεδιαστεί ώστε να επιτυγχάνουν υψηλή χιλιομετρική απόδοση, ανθεκτική αντοχή και εξαιρετικά βελτιωμένη απόδοση καυσίμου ή, αντίστοιχα, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας για τα ηλεκτρικά οχήματα. Προσφέρει τέλος προηγμένη πρόσφυση το χειμώνα, κάτι που το καθιστά πραγματικά ένα ελαστικό για όλες τις εποχές και για όλες τις χρήσεις.

Η ευελιξία στο επίκεντρο
Για πολλούς στόλους, η επιμέρους επιλογή συγκεκριμένων ελαστικών για μεγάλες αποστάσεις, περιφερειακές μετακινήσεις ή μετακινήσεις εντός της πόλης είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχουν τη μεγιστοποίηση της απόδοσης. Όμως για τα φορτηγά που πραγματοποιούν μία ποικιλία διαδρομών, συνδυάζοντας παραδόσεις μικρών αποστάσεων εντός των αστικών κέντρων αλλά και διαδρομές στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, απαιτείται ένα ελαστικό πολλαπλών χρήσεων. Αυτήν ακριβώς την ανάγκη έρχεται να καλύψει το Dunlop SP346 + προσφέροντας μία αποτελεσματική λύση.

Η Dunlop εργάστηκε για τη βελτιστοποίηση του μοτίβου πέλματος στο συγκεκριμένο μοντέλο, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη κατανομή πίεσης στην επαφή αλλά και γερούς ώμους, αυξάνοντας έτσι την αντοχή σε ζημιές και φθορά, προσφέροντας υψηλότερη χιλιομετρική απόδοση και συνολικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής κάτω από σκληρές συνθήκες.
Το συχνό «σταμάτα-ξεκίνα» που αναγκαστικά συμβαίνει στις διαδρομές εντός των αστικών περιοχών μπορεί να προκαλέσει μεγάλες προκλήσεις στα ελαστικά τιμονιού κατά τη διάρκεια μεγάλων αποστάσεων . Η ευελιξία του μοντέλου SP346 + του δίνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα αντοχής. Ο σχεδιασμός πέλματος διαθέτει ενισχυτικά σκληρυντικά που λειτουργούν ως «συνδετικά» μεταξύ των τακουνιών, μειώνοντας την ολίσθηση των τακουνιών στους ώμους επάνω στις στροφές και βελτιώνοντας συνολικά την αντίσταση στη φθορά.

Η σήμανση 3PMSF σημαίνει άψογη απόδοση παντός καιρού
Το νέο Dunlop SP346 + φέρει τη σήμανση «Three Peak Mountain SnowFlake» (3PMSF). Η σήμανση αυτή λειτουργεί ως διαβατήριο για πανευρωπαϊκές μεταφορές παντός καιρού, καθώς οι ρυθμιστικοί κανονισμοί για τις μεταφορές απαιτούν ελαστικά με σήμανση 3PMSF για τις μετακινήσεις τη χειμερινή περίοδο. Έτσι διασφαλίζεται ότι το SP346 + είναι συμβατό για χρήση σε όλη την Ευρώπη, ανεξάρτητα από τις νομικές απαιτήσεις σε τοπικό επίπεδο.

Η δυνατότητα χρήσεως των ελαστικών κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες προέρχεται επίσης από τις υψηλής πυκνότητας αυλακώσεις και εγκοπές που διαθέτει. Η ύπαρξη μεγάλου αριθμού αυλακώσεων και εγκοπών δημιουργεί περισσότερες άκρες τακουνιών που βελτιώνουν την πρόσφυση, ενώ ο καινοτόμος συνδυασμός τους αυξάνει την ακαμψία του πέλματος. Αυτή η τεχνολογία παρέχει υψηλή χιλιομετρική απόδοση με ένα μοτίβο πέλματος με χαμηλή αντίσταση κύλισης, το οποίο παράλληλα διαθέτει την απαραίτητη ευελιξία για να πετυχαίνει υψηλά επίπεδα πρόσφυσης κατά τις μετακινήσεις της χειμερινής περιόδου.
 
«Το Dunlop SP346 + διαθέτει έναν συναρπαστικό συνδυασμό ευελιξίας και στιβαρού σχεδιασμού με πολύ καλή χιλιομετρική απόσταση, συν το πρόσθετο πλεονέκτημα της σήμανσης "3PMSF". Πρόκειται πραγματικά για ένα ελαστικό τιμονιού πολλαπλών χρήσεων, με εφαρμογή σε όλες τις οδικές συνθήκες», υπογραμμίζει σχετικά ο Maciej Szymanski, Διευθυντής Μάρκετινγκ για το Εμπορικό Τμήμα της Ευρώπης.
Το ελαστικό Dunlop SP346 + 315/70 R 22,5 HL κυκλοφόρησε τώρα, ενώ και το 315/60 R 22,5 HL θα είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του έτους. Και τα δύο είναι συμβατά με την ευρεία γκάμα ελαστικών εντός δρόμου της Dunlop, συμπεριλαμβανομένων των ελαστικών για trailer SP446 και SP246.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις