Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Σου έσκασε το λάστιχο; Έχεις 4 επιλογές

Διαβάστηκε από 10481 αναγνώστες - 23/7/2018

Το λάστιχο του αυτοκινήτου έχει σκάσει ή απλά έχει χάσει πολύ αέρα. Έχεις 4 επιλογές για να φτάσεις ασφαλής στον προορισμό σου.

Η πρώτη κίνηση με το που καταλάβουμε ότι το ελαστικό του αυτοκινήτου δεν έχει τον απαιτούμενο αέρα είναι να σταθμεύσουμε προσεκτικά και με ασφάλεια το όχημα στα δεξιά του δρόμου. Ακολούθως ξεκινάμε να αναλύουμε τις επιλογές μας.

1) Αλλαξέ το.
Η πρώτη λύση που ευνόητα περνάει από το μυαλό όλων είναι να το αλλάξουμε μόνοι μας. Για να έχουμε αυτή τη δυνατότητα πρέπει να φροντίσουμε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου η ρεζέρβα να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και να διαθέτουμε τα απαραίτητα σύνεργα που θα μας λύσουν τα χέρια και θα μας βοηθήσουν να κάνουμε την αλλαγή του ελαστικού εύκολα και κυρίως με ασφάλεια.
Στο όχημα πρέπει να υπάρχει γρύλος. καθώς επίσης και προειδοποιητικό τρίγωνο που θα τοποθετηθεί 200 μέτρα από το σημείο που είναι σταματημένο το όχημα έτσι ώστε να προειδοποιεί τα επερχόμενα αυτοκίνητα και τους οδηγούς τους. Εν συνεχεία ξεκινήστε τη διαδικασία αλλαγής του ελαστικού.

2) Οδική βοήθεια.
Αν δεν είστε σίγουροι πως ξέρετε πώς να αλλάξετε ελαστικό και το ασφαλιστικό σας πρόγραμμα καλύπτει οδική βοήθεια τότε αυτή θα ήταν η ιδανική επιλογή. Η σιγουριά που εμπνέουν οι ειδικοί θα σας βοηθήσει να φτάσετε σώοι και αβλαβείς στον προορισμό σας χωρίς να ρισκάρετε τη δική σας ασφάλεια κατά την προσπάθεια αλλαγής του ελαστικού.

3) «Ντελίβερι» βουλκανιζατέρ
Αν δεν μπορεί να πάει το όχημα στο βουλκανιζατέρ, πάει το βουλκανιζατέρ στο όχημα. Τα κινητά συνεργεία κάποιων μεγάλων βουλκανιζατέρ είναι μια καλή λύση κυρίως εντός του αστικού δικτύου. Οι ειδικοί θα φτάσουν εκεί που βρίσκεται το όχημά σας διαθέτοντας όλα τα απαραίτητα εργαλεία και αλλάζοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα το ελαστικό. Το μόνο πρόβλημα είναι το ενδεχόμενο αναμονής αλλά είναι και το μικρότερο κακό στην όλη υπόθεση.

4) Φτιάξτο μόνος σου, προσωρινά
Ένα κομπρεσοράκι αέρα μπορεί να αποτελέσει την ιδανική λύση για την προσωρινή, το τονίζουμε αυτό, επισκευή του ελαστικού. Με αυτό τον τρόπο και με ένα ή περισσότερα φουσκώματα μπορείτε να φτάσετε σε σημείο που μπορεί να σας βοηθήσει η οδική βοήθεια, ή ακόμα καλύτερα να πάτε σε ένα βουλκανιζατέρ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις