Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ανάρτηση, ζάντες και ελαστικά διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου μας.

Αναρτήσεις - Ζάντες - Ελαστικά

Διαβάστηκε από 12124 αναγνώστες - 25/7/2016

Ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκει το αυτοκίνητό σας, το τρίπτυχο ανάρτηση/ζάντες/ελαστικά, καθορίζει την οδική συμπεριφορά του. Ας δούμε τι επεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε και τι επίδραση έχουν.

Φυσικά και δεν είναι μόνο το παραπάνω τρίπτυχο της εισαγωγής που επηρεάζει την οδική συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου, καθώς τόσο το ίδιο το βάρος ενός αυτοκινήτου όσο και το πόσο ψηλά βρίσκεται το κέντρο αυτού επηρεάζουν το πως συμπεριφέρεται στο δρόμο, αλλά η πραγματική δουλειά γίνεται πολύ πιο χαμηλά και πρέπει να λύσει τα μειονεκτήματα του μεγάλου ή ψηλά τοποθετημένου βάρους.

Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σχεδιαστές των αυτοκινήτων είναι το πόσο αντικρουόμενες είναι οι απαιτήσεις που έχουν οι σύγχρονοι αγοραστές. Τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι σαφώς πιο πλούσια εξοπλισμένα και ασφαλή από τις προηγούμενές τους εκδόσεις, αλλά αυτό ανεβάζει σημαντικά το βάρος τους. Ταυτόχρονα πρέπει να είναι άνετα, να μη μεταφέρουν κραδασμούς, θορύβους και άλλα ενοχλητικά στην καμπίνα προσφέροντας ταυτόχρονα ασφαλή και ευχάριστη οδική συμπεριφορά, χωρίς υπερβολικές κλίσεις ή πλεύσεις στις στροφές. Έλα όμως που οι εύκολες και λογικές λύσεις στις μισές απαιτήσεις θα ακύρωναν ταυτόχρονα τις άλλες μισές...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις