Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν μια εταιρεία ελαστικών δημοφιλή και τα προϊόντα της best seller;

    Τι σημαίνει Best Seller;

    Διαβάστηκε από 10991 αναγνώστες - 17/3/2016

    Το γιατί γίνονται κάποια ελαστικά Best Seller βέβαια είναι ελαφρώς πιο περίπλοκο: 

    Η εμπορική επιτυχία ενός ελαστικού εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες. Η ποιότητα και οι επιδόσεις του παίζουν φυσικά ένα πολύ μεγάλο μερίδιο στην επιλογή, όπως και το όνομα που το συνοδεύει. Μια καταξιωμένη εταιρεία με πολύχρονη ιστορία μας δίνει τη σιγουριά πως το ελαστικό θα είναι ποιοτικό, πως θα έχει εξελιχτεί με αποδεδειγμένα επιτυχημένες τεχνολογίες και πως θέματα πιθανής αστοχίας δε θα χρειάζεται να μας απασχολήσουν.

    Δυστυχώς βέβαια, η εγγύηση του ονόματος ακολουθείται συνήθως από αισθητά πιο φουσκωμένη τιμή σε σχέση με τον πιο ανώνυμο ανταγωνισμό – και αυτό δυσκολεύει την τελική απόφαση στη σημερινή εποχή. Και το αναλογικά μικρό μέγεθος της ελληνικής αγοράς σημαίνει πως λόγω έλλειψης οικονομιών κλίμακας οι τιμές θα είναι υψηλότερες απ ότι σε άλλες χώρες ακόμα και όταν οι εταιρείες και τα βουλκανιζατέρ προσπαθούν να συμπιέσουν το κέρδος τους όσο το δυνατό περισσότερο για να προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές. 

    Οι νέες μόδες είναι τα κινέζικα, τίτλος που ακολουθεί τα περισσότερα ελαστικά που φτιάχνονται στην ανατολή, όπως και οι άγνωστες μάρκες που είναι όμως θυγατρικές μιας καταξιωμένης εταιρείας στον χώρο των ελαστικών.

    Σε αυτά προσθέτουμε την προσωπική εμπειρία με συγκεκριμένες μάρκες, καλή ή κακή, τις απόψεις του καφενείου και των διαφόρων γνωστών μας και ξαφνικά η αλλαγή των ελαστικών είναι πονοκέφαλος. Πώς λοιπόν μέσα σε όλο αυτό τον κυκεώνα γίνονται κάποια ελαστικά Best Seller

    Κατ αρχάς βγαίνοντας σε πληθώρα διαστάσεων, ώστε να καλύπτουν το μεγαλύτερο εύρος των αυτοκινήτων που υπάρχουν στην αγορά. 
    Έπειτα με τη δυνατότητά τους να καλύπτουν πολλές χρήσεις ικανοποιητικά, χωρίς την ανάγκη να ξεχωρίζουν σε κάποια από αυτές (εδώ είναι που η ενεργειακή του ετικέτα γίνεται ο καλύτερος φίλος μας) σε συνδυασμό πάντα με μια ανταγωνιστική για τα προσφερόμενα τιμή. Και όταν ένα ελαστικό καταφέρνει το ακατόρθωτο, να καλύπτει την πλειονότητα των οδηγών για την πλειονότητα των συνθηκών χωρίς να αδειάζει την τσέπη... ε, καλά κάνει και πουλάει περισσότερο από τα υπόλοιπα.

    Ποιά είναι τα  Best Seller της ελληνικής αγοράς;
    Παραδοσιακά στην ελληνική αγορά οι ποιο συνηθισμένες διαστάσεις ελαστικών είναι αυτές που φορούν οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες οχημάτων, δηλαδή τα μικρά και μικρομεσαία αυτοκίνητα. Και σιγά σιγά, όπως μεγαλώνουν και αυτά και οι τροχοί τους σε μέγεθος, έτσι ανεβαίνουν και οι διαστάσεις, με μια υστέρηση βέβαια καθώς δεν έχουν εξαφανιστεί τα παλαιότερα οχήματα. Την τελευταία περίοδο οι πιο δημοφιλείς διαστάσεις είναι οι 175/65 R14 και 205/55 R16 αν και χωρίς τη μεγάλη διαφορά από συγγενείς διαστάσεις που υπήρχε παλαιότερα.

    Από εκεί και πέρα, ψηλά στη λίστα επιλογής των οδηγών όσον αφορά στα ελαστικά που θα αγοράσουν, είναι αυτά που συνδυάζουν την οικονομία με τις καλές επιδόσεις, δηλαδή η συμπεριφορά στο βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα να είναι κορυφαία και παράλληλα να έχουν χαμηλή αντίσταση κύλισης και υψηλή χιλιομετρική απόδοση. 

    Τέλος, στοιχείο που χαρακτηρίζει όλα τα best seller ελαστικά της ελληνικής αγοράς είναι η δυνατότητα χρήσης τους καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου και καλύπτοντας πολλαπλές ανάγκες. Γιατί μπορεί στην Ευρώπη να χιονίζει και για τρεις μήνες να φορούν αποκλειστικά χειμερινά ελαστικά, στην Ελλάδα όμως αυτό δεν συμβαίνει και για το λόγο αυτό οι οδηγοί προτιμούν ελαστικά με all around ικανότητες. 

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Σχετικες επιχειρησεις