Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric

Πέραν της αισθητικής τους ομοιότητας, οι διαφορές από ελαστικό σε ελαστικό είναι κατά περίπτωση χαώδεις, με αντίστοιχες επιπτώσεις τόσο στο αρχικό κόστος και την οικονομία χρήσης, όσο και στην ασφάλεια.

Αφιέρωμα Ελαστικά

Διαβάστηκε από 15872 αναγνώστες - 9/8/2016

Στο αμύητο μάτι, όλα τα ελαστικά δείχνουν ίδια. Λογικό, καθώς είναι όλα μαύρα, στρογγυλά και τοποθετημένα γύρω από τις συνήθως ασημένιες αλλά επίσης στρογγυλές ζάντες. Πέραν της αισθητικής τους ομοιότητας όμως, οι διαφορές από ελαστικό σε ελαστικό είναι κατά περίπτωση χαώδεις – με αντίστοιχες επιπτώσεις τόσο στο αρχικό κόστος και την οικονομία χρήσης, όσο και στην ασφάλεια.

Παρά τα φαινόμενα, τόσο τα ελαστικά όσο και η τεχνολογία πίσω από αυτά βρίσκονται σε ένα κύκλο συνεχούς εξέλιξης. Από τη σύλληψή τους το 1845 έως και σήμερα, μπορεί η λογική πίσω από την κατασκευή τους να μην έχει αλλάξει ιδιαίτερα, αλλά οι απαιτήσεις που έχουμε από τα σύγχρονα ελαστικά δε θα μπορούσαν να είναι πιο υψηλές και πιο αντικρουόμενες μεταξύ τους: 

Από τη μια χρειάζεται να απορροφούν όσο το δυνατό περισσότερες από τις ανωμαλίες του δρόμου ώστε να υποβοηθούν τη λειτουργία της ανάρτησης, να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση για θέμα ασφαλείας, αλλά ταυτόχρονα επειδή η οικονομία είναι η λέξη κλειδί τα τελευταία χρόνια πρέπει να έχουν όσο το δυνατό χαμηλότερες τριβές

Πρέπει επίσης να κρατούν το θόρυβο κύλισης χαμηλά, μια απαίτηση που είναι παντελώς αντίθετη με το ότι πρέπει και να διαθέτουν αυλακώσεις που να βοηθούν την απαγωγή του νερού σε περίπτωση βροχής και να έχουν όσο το δυνατό μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.

Οι νεώτερες εξελίξεις της τεχνολογίας καταφέρνουν να συμβιβάζουν αυτά τα ασυμβίβαστα σε εντυπωσιακό βαθμό, ενώ τα πιο εξειδικευμένα μοντέλα των εταιρειών έρχονται να καλύψουν τις υπόλοιπες κατηγορίες. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις