Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η προσήλωση στην οικονομία καυσίμου, τη μείωση των ρύπων και την αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων έφερε όχι μόνο νέους τύπους ελαστικών στην αγορά αλλά μια φρέσκια προσέγγιση στη φιλοσοφία τους.

Η επανάσταση στα ελαστικά

Διαβάστηκε από 10222 αναγνώστες - 5/5/2016

Η τεχνολογία προχωρεί συνέχεια, αλλά συνήθως με μικρά, σταδιακά βήματα. Αυτό αλλάζει ριζικά όταν αλλάξουν οι απαιτήσεις μας με νέους παράγοντες και η έλευση των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων, σε συνδυασμό με τις ολοένα αυστηρότερες προδιαγραφές έφεραν με τη σειρά τους επανάσταση και στα ελαστικά.

Μέχρι πριν μερικά χρόνια, οι μόνες απαιτήσεις που είχαμε από τα ελαστικά ήταν να προσφέρουν καλή πρόσφυση και να αντέχουν όσο το δυνατό περισσότερο στο χρόνο – μόνο που ως καταναλωτές δεν είχαμε πολλούς τρόπους να ελέγξουμε το τι και το πώς. 

Το τοπίο όμως άλλαξε σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Η προσήλωση στην οικονομία καυσίμου, τη μείωση των ρύπων και την αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων έφερε όχι μόνο νέους τύπους ελαστικών στην αγορά αλλά μια φρέσκια προσέγγιση στη φιλοσοφία τους, ενώ οι ευρωπαϊκές απαιτήσεις και τα υποχρεωτικά πλέον αυτοκόλλητα με τις ενδείξεις απόδοσης έδωσαν τη δυνατότητα σε όλους τους αγοραστές να συγκρίνουν όχι μόνο διαφορετικά ελαστικά μεταξύ τους, αλλά και διαφορές ανάμεσα σε διαστάσεις – φέρνοντας έστω βασικές πληροφορίες σε όλους και όχι μόνο σε αυτούς που κυνήγαγαν τα νέα και τις εξελίξεις του χώρου.

Ταυτόχρονα ήρθαν στην αγορά τα ελαστικά τύπου run-flat που καταργούν την ανάγκη για ρεζέρβες με τα ενισχυμένα πλαϊνά τους, ενώ γενιά με γενιά η ποιότητα κύλισής τους και η ακρίβεια στο τιμόνι βελτιώνεται. Η νανοτεχνολογία αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξης των ελαστικών, ενώ έχει αρχίσει και η έλευση των ενεργών ηλεκτρονικών στα ελαστικά.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις