2 φωτογραφίες »

Μάθε τα πάντα γύρω από τα ελαστικά

Διαβάστηκε από 1095 αναγνώστες - 3/3/2021

Τα ελαστικά είναι άκρως σημαντικά για την ασφάλειά μας, αφού ουσιαστικά είναι το μοναδικό εξάρτημα το οποίο φέρνει σε επαφή το αυτοκίνητο με το δρόμο. Παρόλο που μοιάζουν όλα ίδια, οι διαφορές από ελαστικό σε ελαστικό είναι πολλές φορές χαώδεις. Ενημερώσου πλήρως για τη λειτουργία τους, την ανατομία και την τεχνολογία που έχουν τα ελαστικά, και κάνε την καλύτερη επιλογή!

 
 

Car Repair: Κάντο καινούριο με τα μισά λεφτά

Παρά τα φαινόμενα, τόσο τα ελαστικά όσο και η τεχνολογία πίσω από αυτά βρίσκονται σε ένα κύκλο συνεχούς εξέλιξης. Από τη σύλληψή τους το 1845 έως και σήμερα, μπορεί η λογική πίσω από την κατασκευή τους να μην έχει αλλάξει ιδιαίτερα, αλλά οι απαιτήσεις που έχουμε από τα σύγχρονα ελαστικά δε θα μπορούσαν να είναι πιο υψηλές και πιο αντικρουόμενες μεταξύ τους: 
 
Από τη μια χρειάζεται να απορροφούν όσο το δυνατό περισσότερες από τις ανωμαλίες του δρόμου ώστε να υποβοηθούν τη λειτουργία της ανάρτησης, να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση για θέμα ασφαλείας, αλλά ταυτόχρονα επειδή η οικονομία είναι η λέξη κλειδί τα τελευταία χρόνια πρέπει να έχουν όσο το δυνατό χαμηλότερες τριβές
 
Πρέπει επίσης να κρατούν το θόρυβο κύλισης χαμηλά, μια απαίτηση που είναι παντελώς αντίθετη με το ότι πρέπει και να διαθέτουν αυλακώσεις που να βοηθούν την απαγωγή του νερού σε περίπτωση βροχής και να έχουν όσο το δυνατό μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.
 
Οι νεώτερες εξελίξεις της τεχνολογίας καταφέρνουν να συμβιβάζουν αυτά τα ασυμβίβαστα σε εντυπωσιακό βαθμό, ενώ τα πιο εξειδικευμένα μοντέλα των εταιρειών έρχονται να καλύψουν τις υπόλοιπες κατηγορίες. 

Σχετικες Ειδησεις