Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric

Χειμερινά Ελαστικά

Διαβάστηκε από 8185 αναγνώστες - 22/1/2016

Έτοιμοι για τα κρύα; - Μια από τις ποιο κοινές λανθασμένες αντιλήψεις για τα χειμερινά ελαστικά είναι ότι χρειάζονται μόνο για όσους ζουν στα όρη και τα άγρια βουνά. Δείτε γιατί αυτό είναι λάθος και πως πρέπει να οργανωθείτε.

Κατ αρχάς ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ποιά ακριβώς είναι τα χειμερινά ελαστικά; Ο περισσότερος κόσμος σε αυτή την ερώτηση θα θεωρήσει ως σωστή απάντηση τα ελαστικά M&S, αυτά που είναι δηλαδή σχεδιασμένα για λάσπη και χιόνι αντίστοιχα. Και το ιδιόμορφο είναι πως η απάντηση αυτή δεν είναι υποχρεωτικά σωστή η λάθος...

Ο χαρακτηρισμός M&S έχει να κάνει κυρίως με τη σχεδίαση των αυλακιών των ελαστικών, ώστε να μη μπουκώνουν είτε κινούνται σε λάσπη, είτε σε χιόνι. Αυτό που δε μας λέει όμως ο χαρακτηρισμός είναι το κατά πόσο αυτά είναι κατασκευασμένα για χρήση σε συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών ή όχι. Έτσι, το Νοέμβριο του 2012 ήρθε σε ισχύ η Ευρωπαϊκή νομοθεσία 661/2009, σύμφωνα με την οποία για να χαρακτηριστεί ένα ελαστικό χειμερινό και να μπορεί να φέρει την ένδειξη με τις 3 βουνοκορφές και τη χιονονιφάδα, (3 Peak Mountain with Snowflake ή 3PMSF), πρέπει να περνάει συγκεκριμένες προδιαγραφές πρόσφυσης σε χιόνι. Τα πραγματικά χειμερινά ελαστικά φέρουν και τις δύο ενδείξεις, M&S και 3PMSF, ενώ όσα έχουν μόνο την ένδειξη M&S είναι είτε παντός καιρού, είτε κατασκευασμένα πριν το 2012.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις