Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Υψηλή πρόσφυση σε γρήγορες εναλλαγές και στιγμές πίεσης

Υψηλή πρόσφυση σε γρήγορες εναλλαγές και στιγμές πίεσης

Διαβάστηκε από 21622 αναγνώστες - 27/10/2023

Οι απαιτήσεις της δουλειάς μας αναγκάζει πολλές φορές να κινηθούμε με υψηλότερες ταχύτητες ώστε να είμαστε συνεπείς. Μάλιστα η sport φιλοσοφία του Seat Leon FR μας δίνει το πάτημα να πιέσουμε παραπάνω το γκάζι όταν χρειαστεί, με την πρόσφυση των ελαστικών να μας είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Τα Goodyear Vector 4Season Gen3 έδειξαν ότι μπορεί να ανταπεξέλθουν και σε τέτοιες συνθήκες ανεξαρτήτου καιρού. Μπορεί να μην προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση σε σχέση με κορυφαία θερινά ελαστικά, αλλά έχουν πανομοιότυπες επιδόσεις, που σε συνδυασμό με την απόδοση στο φρενάρισμα δίνουν το αίσθημα ασφαλείας που χρειαζόμασταν.

Μάλιστα αρκετές φορές, αν και κινούμασταν με περισσότερα χιλιόμετρα από ότι με τα προηγούμενα ελαστικά, νιώσαμε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε στρίψει με μεγαλύτερη ταχύτητα. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι καλές sportif δυνατότητες τους δεν υπερκαλύπτει τις premium καταβολές τους, με το θόρυβο κύλισης να παραμένει πάντα χαμηλά, ενώ η βελτιστοποιημένη σύνθεση της γόμας δεν επιτρέπει την άμεση φθορά τους, κάτι που διαπιστώσαμε μετά από μετρήσεις όταν φτάσαμε τα 10.000 χλμ. Το αρχικό βάθος πέλματος των 8.3 χλστ. μειώθηκε μόλις 1,2 χλστ. δείχνοντας ότι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τον ανταγωνισμό όπου κάθε 10.000 χλμ. χάνει κατά μέσο όρο περίπου 1,7 χλστ. γόμας. Μάλιστα η φθορά σε πιο «πολιτισμένες» συνθήκες, κι όχι σε ρυθμούς αυτοκινητιστικού site, θα ήταν ακόμα μικρότερη.  

Ανεπηρέαστα από την αλλαγή της θερμοκρασίας

Όπως αναφέραμε, ένας βασικός λόγος για να επιλέξει κάποιος ελαστικά 4 εποχών είναι ότι δεν χάνουν τις δυνατότητες του ακόμα κι αν η θερμοκρασία πέσει κοντά ή κάτω από το μηδέν. Τα Goodyear Vector 4Season Gen3 πέρασαν αυτή τη δύσκολη δοκιμασία, όταν για τις ανάγκες φωτογράφησης κινηθήκαμε σε ορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου ο υδράργυρος φλέρταρε με το μηδέν. Χωρίς στιγμή να μας δώσουν την εντύπωση ότι χάνουν πρόσφυση ή ότι δεν θα σταματήσουν έγκαιρα το όχημα, τα Vector 4Season Gen3 συνέχισαν να αποδίδουν το ίδιο καλά όσο και σε πιο «φυσιολογικές» θερμοκρασίες. Η δοκιμή ακόμα συνεχίζεται και περιμένουμε να δούμε μια «άσπρη μέρα» ώστε να αξιολογήσουμε τις δυνατότητες τους και σε χιονισμένους δρόμους, όπου δεν χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Μέχρι από 10.000 χλμ  τα ελαστικά Goodyear Vector 4Season Gen3 αποδεικνύουν ότι όχι μόνο μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τα θερινά ελαστικά, αλλά υπάρχουν και στιγμές που αποδεικνύονται καλύτερα. Σίγουρα δεν θα προσφέρουν την απόδοση ενός υψηλών επιδόσεων ελαστικού ή την οικονομία στην κατανάλωση ενός eco, αλλά είναι ένα all around λάστιχο που δεν θα απογοητεύσει τον καταναλωτή που θα το επιλέξει.
 
 
 

Σελ.
1
Test 10.000 χλμ. Goodyear Vector 4Season Gen3: Σαν να μην πέρασε μια μέρα
Σελ.
2
Υψηλή πρόσφυση σε γρήγορες εναλλαγές και στιγμές πίεσης

Σχετικες επιχειρησεις